Skocz do zawartości
_bollo_

Dell 2001 Fp

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc! Mam ostatnio dylemacik - wybór matrycy. Ogólnie skupiam się na nowych, ale taszych (BENQ 91g+, AG Neovo f419,Gateway 19 LCD FPD 1985), niestety na nic innego obecnie nie mam pieniążków (upgrade kompa). Dowiedziałem się ze ktos niedaleko mojego miasta sprzedaje monitory DELL 2001 FP, niby bez pad pix, ogólnie sobie go pooglądam i potestuje. Dawniej był uważany za high ewndowy wytwór, ale jak jest teraz?

Diagonalt mått 20.1"

Rekommenderad upplösning 1600x1200

Kontrast 400:1

Ljusstyrka 250 cd/m2

Responstid 16 ms

Färger NC

Betraktningsvinklar H/V 172/172 (H/V)

Högtalare Inga

Gränssnitt VGA, DVI, S-video, USB Hub

Medelpris 7000 kr

Tu macie jego dane, jak matryca mva poradzi sobie z przesklaowaniem obrazu? Czy 16ms to nie za dużo? (to chyba 8 GtG tak?) pozdrawiam i dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc! Mam ostatnio dylemacik - wybór matrycy. Ogólnie skupiam się na nowych, ale taszych (BENQ 91g+, AG Neovo f419,Gateway 19 LCD FPD 1985), niestety na nic innego obecnie nie mam pieniążków (upgrade kompa). Dowiedziałem się ze ktos niedaleko mojego miasta sprzedaje monitory DELL 2001 FP, niby bez pad pix, ogólnie sobie go pooglądam i potestuje. Dawniej był uważany za high ewndowy wytwór, ale jak jest teraz?

Diagonalt mått 20.1"

Rekommenderad upplösning 1600x1200

Kontrast 400:1

Ljusstyrka 250 cd/m2

Responstid 16 ms

Färger NC

Betraktningsvinklar H/V 172/172 (H/V)

Högtalare Inga

Gränssnitt VGA, DVI, S-video, USB Hub

Medelpris 7000 kr

Tu macie jego dane, jak matryca mva poradzi sobie z przesklaowaniem obrazu? Czy 16ms to nie za dużo? (to chyba 8 GtG tak?) pozdrawiam i dzięki!

Oglądałem ostatnio taki: HP 20" 4:3 500:1 16ms (niestety nie ma dopalacza do 8ms GTG podobnie jak ten dell)

Obraz bardzo ładny lepszy od współczesnych TNek dostępnych w sklepach, smuzenie wg mnie jak na matrycach PVA 8ms, tylko czern kiepska i spore fioletowienie pod kątem

Na pewno do pracy z tekstem będzie to dobry monitor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi