Skocz do zawartości
szczepoxx

Abit Kn9 Na Nf4ultra

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item203945243_abit_kn9_nforce_4_ultra_oc_gw_fv_od_ss.html

mysle niedlugo zrobic przesiadke z s939 na AM2 ... fundusze ograniczone ...

czy ta plytka nadaje sie do czegos :D do czegos konkretniejszego ??

mysle do niej wlozyc brisbane 3600 ...

czy wogole obsuzy to plytka i jeszcze pozwoli wydisuc troche wiecej MHz z niego :)

nie stac mnie na nic wiecej ... wiec nie bede dokladal nawet 20zl do czegos innego chyba ze to naprawde bedzie warte.

z tego co czytalem to bardzo udana plyta ... te tzw "niedorobki" w postaci braku jakiegos porty s/pdgiskndaklnfna costam ;pp mnie nie razi bo itak tego nie uzywam ... trzeba mi 1 gniazdo SATA ... (abit ma SATA 2 ??? ) jedno PATA jedno pci-x conajmniej 4 USB, ewentualnie FDD nic wiecej nie bede uzywal (poza opcjami w biosie :twisted2: ) nie bede htt wiekszego niz 300 ustawiac

rozumiem ze chlodzenia chipsetu na cichsze sie nie da wymienic :-] ... to tez mi nie przeszkadza :P

dobre to bedize ??? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest z SATA-II na KN9. Składałem kumplowi kompa i HDD leciał na ... SATA-I. Transfer na poziomie 150mbps. moze coś trzeba było zmodować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś rok temu zmieniałem płyty co tydzień w poszukiwaniu tej idealnej. Wśród nich był i ten Abit. Pamiętam ładne podświetlenie i totalną niemoc w podkręcaniu, a nawet wyciągnięciu 600MHz na A-Data Vitesta DDR600, a po ich zmianie na Patrioty DDR700 już było totalnie źle. Jedyna płyta, która pozwoliła mi na wyciągnięcie FSB 1:1 z pamięciami 667MHz to DFI, którą mam w sigu (a to też po zaaplikowaniu określonej wersji modbiosu). Pamiętam, że nie tylko ja miałem problemy z OC z pamięciami opartymi na chipach samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee, whiz, chyba ci sie sockety pomylily - mam wrazenie ze mowisz o 939, a my o am2

co do tematu - kn9 oczywiscie obsluguje brisbane'a (wystarczy do mojego siga spojrzec) krecic sie da, htt 300 to nie problem, usb jest 4 z tylu, reszta wyprowadzenia na plycie, sata jest oczywiscie w wersji 2.

cichsze chlodzenie chipsetu? to chyba chodzi ci o wygluszenie reszty, bo pasywnych radiatorow to nie ma bardzo jak wyciszyc :P

aha: w apollo.pl znajdziesz taniej - 242zl. i tak podrozala, ja kupilem za 235

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTwice - a jak tam temperaturka chipsetu na tym pasywnym chlodzeniu ... ??? bo mnie ciary przechodza jak widze u siebie 45*C :-]

jezeli bede zadowolony z niej jak z mojego obecnego ASUSA to nie ma o cyzm gadac wogole :D

a i pozdrowienia z okolic Rzeszowa dla okolic Rzeszowa :D:D:D

a co do glosnosci pasywnergo chlodzenia to byl taki zart :D :D :D

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi