szczepoxx Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 http://www.allegro.pl/item203945243_abit_kn9_nforce_4_ultra_oc_gw_fv_od_ss.html mysle niedlugo zrobic przesiadke z s939 na AM2 ... fundusze ograniczone ... czy ta plytka nadaje sie do czegos :D do czegos konkretniejszego ?? mysle do niej wlozyc brisbane 3600 ... czy wogole obsuzy to plytka i jeszcze pozwoli wydisuc troche wiecej MHz z niego :) nie stac mnie na nic wiecej ... wiec nie bede dokladal nawet 20zl do czegos innego chyba ze to naprawde bedzie warte. z tego co czytalem to bardzo udana plyta ... te tzw "niedorobki" w postaci braku jakiegos porty s/pdgiskndaklnfna costam ;pp mnie nie razi bo itak tego nie uzywam ... trzeba mi 1 gniazdo SATA ... (abit ma SATA 2 ??? ) jedno PATA jedno pci-x conajmniej 4 USB, ewentualnie FDD nic wiecej nie bede uzywal (poza opcjami w biosie :twisted2: ) nie bede htt wiekszego niz 300 ustawiac rozumiem ze chlodzenia chipsetu na cichsze sie nie da wymienic :-] ... to tez mi nie przeszkadza :P dobre to bedize ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209882 - cały wątek o tej płycie. W zasadzie lepszy od niego jest tylko DFI Infinity na Nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 czytalem czytalem :D ... tylko chcialem sie upewnic ... :P bo byc moze ktos jakis felerek odkryl i nie opisal ... chyba znowu bede zadowolony z wyboru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 felerek - rzadko dostępna i podobno ma być wycofana , więc bierz, póki jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drizit Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nie wiem co jest z SATA-II na KN9. Składałem kumplowi kompa i HDD leciał na ... SATA-I. Transfer na poziomie 150mbps. moze coś trzeba było zmodować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 jest sata2 bo chipset to nf4Ultra, kumpel moze ma źle ustawioną zworke w HDDku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Jakiś rok temu zmieniałem płyty co tydzień w poszukiwaniu tej idealnej. Wśród nich był i ten Abit. Pamiętam ładne podświetlenie i totalną niemoc w podkręcaniu, a nawet wyciągnięciu 600MHz na A-Data Vitesta DDR600, a po ich zmianie na Patrioty DDR700 już było totalnie źle. Jedyna płyta, która pozwoliła mi na wyciągnięcie FSB 1:1 z pamięciami 667MHz to DFI, którą mam w sigu (a to też po zaaplikowaniu określonej wersji modbiosu). Pamiętam, że nie tylko ja miałem problemy z OC z pamięciami opartymi na chipach samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTwice Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 eeee, whiz, chyba ci sie sockety pomylily - mam wrazenie ze mowisz o 939, a my o am2 co do tematu - kn9 oczywiscie obsluguje brisbane'a (wystarczy do mojego siga spojrzec) krecic sie da, htt 300 to nie problem, usb jest 4 z tylu, reszta wyprowadzenia na plycie, sata jest oczywiscie w wersji 2. cichsze chlodzenie chipsetu? to chyba chodzi ci o wygluszenie reszty, bo pasywnych radiatorow to nie ma bardzo jak wyciszyc :P aha: w apollo.pl znajdziesz taniej - 242zl. i tak podrozala, ja kupilem za 235 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) GTwice - a jak tam temperaturka chipsetu na tym pasywnym chlodzeniu ... ??? bo mnie ciary przechodza jak widze u siebie 45*C :-] jezeli bede zadowolony z niej jak z mojego obecnego ASUSA to nie ma o cyzm gadac wogole :D a i pozdrowienia z okolic Rzeszowa dla okolic Rzeszowa :D:D:D a co do glosnosci pasywnergo chlodzenia to byl taki zart :D :D :D Edytowane 22 Czerwca 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...