|\/|ASO|\| Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja też stawiam na paste, zakładając blok musiałeś rozmazać paste i pewnie rozeszła sie po mostkach - lepiej w tym przypadku dawać białą siliconową To są właśnie uroki AMD :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja też stawiam na paste, zakładając blok musiałeś rozmazać paste i pewnie rozeszła sie po mostkach - lepiej w tym przypadku dawać białą siliconową To są właśnie uroki AMD :wink: Nie do konca, tym razem chyba przesadzilem z pasta, zawsze nie bylo problemow najmniejszych. Acha pasta to Arctic Silver II - wiec ta franca dobrze przewodzi :( :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Oj przewodzi,przewodzi.Sprobuj wyczyscic proca.Ja tak mialem z pamieciami na rivie,tez zwarlem nozki srebrna pasta,ale przemylem,wysuszylem i dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Oj przewodzi,przewodzi.Sprobuj wyczyscic proca.Ja tak mialem z pamieciami na rivie,tez zwarlem nozki srebrna pasta,ale przemylem,wysuszylem i dziala.Sprobuje - obudziles iskierke nadziei :) Jak juz wyjme proca to odpale mobo i sprawdze czy piszczy... Wtedy bedzie wiadomo co jest przyczyna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Juz nie raz musiałem czyścic procesor bo był "obsrany" pastą srebrną. Koledzy się dziwili, że im procka szczoteczką do zębów i mydłem myje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 pasta nic nie robi, przynajmneij duronom :)z tego ci mo wiadomo to pasta ta pzrewodzi prad, i byly wlasnie przypadki ze proc sie sfaczyl bo nadmiar pasty wydostal sie na proca Potwierdzam! Srebrna pasta termoprzewodząca przewodzi prąd! Jest w niej na tyle zawartości srebra, żeby dobrze przewodziła, przecież to samo jest z klejem termoprzewodzącym z zawartością miedzi. Musze to sprawdzic koniecznie. Moze cos sie zapackalo pasta i jest glucho. wyczyszcze procka i bede sprawdzal. Na razie jeszcze 1,5h do wyjscia z pracy ;) hehs, SPRAWDZALEM!!!!!!!!!!!11 zalalem proca CALEGO i nic mu nie jest!@!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 [...] Wlasnie caly pic polega na tym, ze mam TT Coppershim :) Wiec nie wiem co sie stalo. na moje, to pekles plyte glowna :/ moje kondolencje ... ps. tak sie czasem ekstrema koncza smutno ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 a sprawdzałeś czy na AC chodzi??? bo wiem ze niektore plytki potrzebuja miec wlaczone zasilanie wiatraka zeby ruszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wez procka idz do kogos i go sprawdz, tak to sobie mozna gdybac. a jak nie znasz nikogo to popros ladnie kogos w jakims serwisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Oj przewodzi,przewodzi.Sprobuj wyczyscic proca.Ja tak mialem z pamieciami na rivie,tez zwarlem nozki srebrna pasta,ale przemylem,wysuszylem i dziala.Sprobuje - obudziles iskierke nadziei :) Jak juz wyjme proca to odpale mobo i sprawdze czy piszczy... Wtedy bedzie wiadomo co jest przyczyna jak wyciagniesz proca to nic nei zapiszczy. Bo to PROC steruje piszczeniem w razie jhakiegos problemu. Tak slyszalem i doswiadczylem empirycznie :D po uwaleniu mojego athlona :-( ...niz juz nie piszczalo :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupształ Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Pozakladalem caly uklad WC - na CPU mam blok zamocowany zrobiona samodzielnie zapinka na 4 sruby, dokrecilem na fulla Chyba za mocno (moze cos ukruszylem - jeszcze nie wiem - rozbiore dopiero sie okaze). Uklad jest calkowicie szczelny (nie ma nigdzie ani kropli wody), a komp juz sie nie podnosi. Nie pomoglo czyszczenie CMOSu (zrobilem to - bo mialem ustawiony autoshutdown gdyby wentyl na procka nie hulal) nic nie pomoglo. Mam pytanie czy mozliwe jest to, ze nadmiar pasty srebrnej (Arctic Silver II) zwarl jakies mostki na procku i proc sie nie podnosi? Juz nie wiem gdzie szukac byka, help me :) Objaw zasadniczy jest taki, ze plyta wstaje - diody na Mobo sie zapalaja (kontrolka od pamieci i od manualnego zmieniania mnoznika), dyski startuja, tyle, ze nie ma zadnego pisku, a ekran caly czas jest czarny (Dioda w monitorze miga sygnalizujac tryb Stand By). Wylacznikiem nie da sie wylaczyc. Jak dla mnie to proc, ale czekam na wasze opinie. Ostatnio napisałem takiego posta aby OSTRZEC innych użytkowników przed niewiedzą i głupotą użytkownika SpiderMan'a: "Po twojej "konstrukcji" widać, że nie potrafisz logicznie myśleć, a podstawowe prawa fizyki to dla ciebie czarna magia. Gdybyś zmienił procka na Thoroughbred'a to na najtańszym wiatraczku mialbys mniejszą temperaturę. Proponuje ci zmienić sobie procka na jakiegoś bardziej aktualnego skoro ci tak zalezy na super niskiej temperaturze albo przeczytac sobie lekturę kolegi berkuta na temat chłodzenia freonem - twoj patent w porównaniu z jego to cienizna i lipa na całej linii". No i co teraz - wychodzi na to, że zdecydowanie miałem rację !!! Proponuję abyś swoje tępe wynalazki SpiderMAN schował sobie dla siebie, a nie na forum publicznym opisywał i kusił normalnych ludzi do popsucia swojego komputera !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Człowieku nie mogę po prostu słuchać tego co mówisz: po 1. Powtarzasz to samo po raz 3 - nabijasz posty po 2. Nikt nikogo do niczego nie zmusza - pokazuje co zrobił - jeden wykorzysta jego doświadczenie inny nie (do tych Ciebie zaliczyć można) po 3. Nikt na forum nie zmusza cię do czytania i zabierania głosu we wszystkich wątkach - więc omijaj wątki SpiderMana szerokim łukiem - nie będzie problemów - bo jak na razie to tylko tobie jego posty przeszkadzają po 4. Może poprzesz swoją wypowiedź jakimiś dowodami/zdięciami/linkami - nikt tu nie lubi bezsensownych wypowiedzi nie popartych dowodami zwłaszcza od nowych użytkowników forum. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 po 4. Może poprzesz swoją wypowiedź jakimiś dowodami/zdięciami/linkami - nikt tu nie lubi bezsensownych wypowiedzi nie popartych dowodami zwłaszcza od nowych użytkowników forum. :evil:Masz racje !!! normalnie nie wiem o co temu człowiekowi chodzi :twisted: jesli sądzisz Panie Kapształ ze spider robi "TęPe wynalazki" to teraz posłuchamy jakie ty masz argumenty a nie tylko puste słowa . nikt nikogo tu nie zmusza do robienia czegokolwiek. a spider przynajmniej cos robi i pisze o tym na forum a ty ??? poczytaj swoje poprzednie posty co i innym także radze. Troche kultury i konkretnych argumentów nikomu jeszcze nie zaszkodziło więc słuchamy ................................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wizjonerek - dajcie bana temu kolesiowi,bo mnie trafi zaraz szlag!! Spider : przykro mi z powodu Twojego proca.. Mam nadzieje,ze przywrocisz go do zycia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wizjonerek - dajcie bana temu kolesiowi,bo mnie trafi zaraz szlag!! Spider : przykro mi z powodu Twojego proca.. Mam nadzieje,ze przywrocisz go do zycia. Pozdrawiam Gwoli informacji zaproponowałem przeczytanie regulaminu :D:D: ale bana tak odrazu nie no nie bądzmy tacy szybcy :D:D: :twisted: aha Spider ja miałem identycznie ze swoim durniem tyle ze nie chce cię straszyć ale płyta poszła razem z procem . poprostu takie dokręcenie na sztywno musiało wywołać jakieś napięcia wewnętrzne na płycie i poszła razem z prockiem do nieba wiec także zycze aby to nie miało miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Oj przewodzi,przewodzi.Sprobuj wyczyscic proca.Ja tak mialem z pamieciami na rivie,tez zwarlem nozki srebrna pasta,ale przemylem,wysuszylem i dziala.moim zdaniem to bedzie kiepsko z tym procem, bo jak cos sie juz zwarlo no pewnie sie juz sfaczyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Zmartwie was. :D :D Wszystko OK - plyta i proc maja sie dobrze. Mokro bylo, bo rurka puscila, a do tego... Okazalo sie, ze przy zakladaniu bloku przestawilem dipy od fsb :( Wiem Lama ze mnie, ale o polnocy niewielu by to zauwalylo. WC narazie idzie do szafy - chyba, ze ktos chce kupic komplet ;) Na razie mam dosc WC :( Pewnie skoncze ten projekt, ale w innej wiekszej obudowie. Moze Chieftec, ale to pod koniec roku, na razie bede dopieszczal bloki i moze zrobie wlasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 jak chcesz to możemy przymierzyć jak to się mieści w chieftec'u ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no i widzisz SpiderMAN, jednak Bog istnieje i wszystko dobrze sie skonczylo :) gl z blokami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kim jest ten kupsztal ? Pewnie jakis Twoj zatwardzialy wrog, co Spiderman ? Kolo sie zarejestrowal z innego kompa i cwaniak gra :P Nawet bym sie nie patyczkowal z nim - wy - lot !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Czyli kurcze wszystko ok ? :) Znam to Spider... mi sie kiedys artefakty pojawialy na gf4ti... bez krecenia... myslalem... padlo... a tu kurcze klej na pamiatkach ;( koniec... kupa forsy w plecy ;) a tu docisnalem wtyczke i wszystko ok... jak wtedy radiatorami dupnalem o kaloryfer to do dzis ich nie wyciagalem zza biurka ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Nie dociśnieta grafika, pamieci, kurz ??????????????? Może odepnij wszystko z PCI tasmy od HDD i spróbuj.kurzu brak - plyta byla wyjeta z mobo i przedmuchana powietrzem sprezonym Grafa docisnieta - piszczaloby, gdyby bylo inaczej - a tu zero piskow... Dawajcie dalej inne opcje... A jesteś pewien że nie poszło przebicie z pompki do układu? Vip podajrze tak miał i mu wtedy pomimo braku uszkodzenia fizyczneo prc padł (albo nawet 2 jak się nie mylę). No albo może przesadziłeś z tym dokręcaniem bloku? przecież cs może być minimalnie cieńszy od jądra i po prostu zgniotłeś jądro :? Chlopie Ty to masz dobra pamiec.Przez takie przebicie poszedl do piachu TB 1.33 AYHJA ktory ladnie sie krecil na 1.6Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 jak chcesz to możemy przymierzyć jak to się mieści w chieftec'u ;)jasne ze tak Wlasnie cos tej wielkosci bede szukal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Kim jest ten kupsztal ? Pewnie jakis Twoj zatwardzialy wrog, co Spiderman ? Kolo sie zarejestrowal z innego kompa i cwaniak gra :P Nawet bym sie nie patyczkowal z nim - wy - lot !!! A to taki jeden koles co mi bruzdzi na stronie, wymysla se jakies popierdzielone motywy. Ogolnie nie mam na goscia haka, a jestem pewien na 100% kim on jest, a mozecie sprawdzic z jakiego IP jest? Ewentualnie poprosilbym o email tego gostka - bo musial podac przy zakladaniu konta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ty to masz szczęście. Gratulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ty to masz szczęście. Gratulacje.No fakt nie na darmo sie 13tego urodzilem ;) HEHE Ale jazdy byly ostre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Najgorsze jest to, ze nie mam kasy na procka, a gwarancja poszal sie walic razem z malowaniem mostkow Staciłeś gwaracje bo zaaplikowałeś klej pomiędzy mostki L1 i nie schodzi, czy po kilku zdjęciach, proc jest nieco scharatany? Ja odblokowałem proca i niczym nie zalepiałem otworków po laserze - dałem dobrze lakieru i wypełnił przerwę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 SpiderMan, nie martw sie, ja tez na Solteku SL-75KAV mialem niezle jazdy. Juz myslalem, ze moj stary Thunderbird 1,3 GHz umarl, bo byly takie same problemy jak u ciebie. Czarny ekran, zadnych piskow, nic. Juz sie zasmucilem i po kilku godzinach wkladam proca ponownie i dzialal!!!!!! Nie wiem, co bylo nie tak??? Wszystkie zworki na plycie sprawdzalem kilka razy, resetowalem bios i nic!!!!!! Na domiar zlego, pozyczylem od kumpla Durnia i wstal!! Nie wiem co z ta plyta nie tak?? Kiedys mialem to samo, jak zmienialem paste. Wkladam i nic! Wyciagam, wkladam ponownie i dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 SpiderMan, nie martw sie, ja tez na Solteku SL-75KAV mialem niezle jazdy. Juz myslalem, ze moj stary Thunderbird 1,3 GHz umarl, bo byly takie same problemy jak u ciebie. Czarny ekran, zadnych piskow, nic. Juz sie zasmucilem i po kilku godzinach wkladam proca ponownie i dzialal!!!!!! Nie wiem, co bylo nie tak??? Wszystkie zworki na plycie sprawdzalem kilka razy, resetowalem bios i nic!!!!!! Na domiar zlego, pozyczylem od kumpla Durnia i wstal!! Nie wiem co z ta plyta nie tak?? Kiedys mialem to samo, jak zmienialem paste. Wkladam i nic! Wyciagam, wkladam ponownie i dziala :) No koniec jazd z SOltkiem - stary dobry Soltek nie predko pojdzie na emeryture. jak pusciles tego 1700+ - jakie fsb, mnoznik, napiecie? Ja chce w swoim Antku odblokowac mnozniki powyzej 12,5x, ale jakos sie nie moge za to zabrac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Najgorsze jest to, ze nie mam kasy na procka, a gwarancja poszal sie walic razem z malowaniem mostkow Staciłeś gwaracje bo zaaplikowałeś klej pomiędzy mostki L1 i nie schodzi, czy po kilku zdjęciach, proc jest nieco scharatany? Ja odblokowałem proca i niczym nie zalepiałem otworków po laserze - dałem dobrze lakieru i wypełnił przerwę. Teraz to mnie to juz w... Zapodam dzisiaj chyba w koncu te mnozniki powyzej 12,5 :) HIHI pokrecimy sie jeszcze troche, a potem zbieram na 1700+ 0,13 um :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...