Skocz do zawartości
ChomiK

DDR infineon czy noname ???

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar qpic pamieci DDR333 i w zwiazku z tym stawiam pytanie:

czy warto doplacic te 50-60pln za modul 256Mb Infineona.Czy w zamian za to moge oczekiwac ze te pamieci wytrzymaja takty wyzsze niz 166Mhz w stosunku do pamieci NoName ???

z goory wielkie dzieki! - pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak Infineon jest GIT !!! Chyba że trafisz coś dobrego w no-name ja jakiś czas temu trafiłem na Seitec'a i naprawdę byłem zadowolony ale nigdy nie masz pewności jakie kości Ci wepchną, a na Infineonie się nie zawiedziesz :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupiłem ostatnio na uzytek 256 jakiejś firmy trzy literowej niewiem co to ale napisane made in germany i biega z 266 na 336[+2 mhz zawyzenia solteka] i maxymalnie krótkich timingach oczywiscie cl2, poczatkowo sie bałem ze mi pójdzie z dymem ale jak narazie w granicach 42 stopni jest ram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.sirius.pl

:arrow: gdzie w sirius'ie masz infineon'y? rozmawialem jakis czas temu z jednym ze sprzedawcow siriusa i powiedzial mi, ze maja pamieci no name i kingston. mi konkretnie rozchodzi sie o infineon'y, a nie o kingstony na kosciach infineon'a.

P.S. czy elixir'y mozna nazwac pamieciami no name. ja poprosilem w siriusie o 256 mb no name i dostalem elixir 256 mb (bylem przejazdem w wadowicach) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nie wiecie gdzie mozna dostac infineon'y na slasku, ewentualnie w necie (o barwkompie wiem)? z gory dzieki za info.

www.sklep.gral.pl ale w barwkompie maja taniej, no i jeszcze allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie, a czy ktoś wie, jakie różnice są między Infineon'em, a TwinMOS'ami na M.tec'ach 6,0ns?? Różnica w cenie Infineon - 183zł, TwinMOS - 169zł(oczywiście za kostkę 256MB 333MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuję zakup 1GB Infineon'ów ;)

Jak uzbieram kasę (czytaj posprzedaję to co mam) to będzie dopiero jazda...

:arrow: jazde bedziesz mial - i to fajna :) gdzie planujesz je kupic?

czy ktos spotkal sie z Infineon'ami na katowickiej gieldzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...