m821206 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Szukam dobrych sluchawek 5.1 - jak wiec mozna sie domyslec: gry i filmy (w stosunku mniej wiecej 85-15). Jako, ze ma byc to sprzet przede wszystkim do grania, chce aby: - zapewnialy jak najlepsze mozliwosci lokalizacji zrodla dzwieku w przestrzeni - byly wygodne, bo przy grach mozna siedziec dosc dlugo - zapewnialy przyjemna jakosc - czyli w przypadku gier i filmow - wybuchy maja miec powera, szczek stali w klimatach fantasy ma ladnie dzwieczec, etc ;) No i tu wreszcie pojawia sie pytanie do osob, ktore sluchawki 5.1 posiadaja, a jeszcze lepiej mialy okazje testowac kilka modeli - w recenzjach roznych modeli jest zwykle dosc pochwalnie, opinie uzytkownikow sa juz dosc skrajne. Od zupelnie nowych wrazen, lepszych niz na glosnikach, do nedznej imitacji tychze. Jak to naprawde jest? Chodzi mi glownie o lokalizacje kierunku z ktorego dochodzi dzwiek, bo ze wybuch nie da po bebechach jak rozglosniony sub, to zdaje sobie sprawe ;) Zastanawialem sie nad: Lognet Aero 5.1 Teac HP-11 (wlasciwie to slyszalem tylko opinie o poprzednim modelu, ale HP-10 sa zdaje sie juz niedostepne) Creative HQ 2300D - chociaz tutaj sam nie wiem. zdaje sie maja po jednym glosniku na sluchawke, a do tego w przeciwienstwie do powyzszych nie maja chyba zasilacza sieciowego i dekoder jest na baterie... jest jeszcze Razer Barracuda HP-1, ale o tych to najmniej slyszalem. Tak czy inaczej - jesli ktos uzywa(l) ktoregos z tych modeli, albo jeszcze lepiej - mial okazje porownac je - prosilbym o opinie. Warto? (Wiem, ze to juz drozsze sluchawki i za niewiele wiecej mozna kupic tanie 5.1, ale IMO nie ma sensu kupowac 5.1 z nizszej polki, a co gorsze - nie mam mozliwosci prawidlowego rozstawienia glosnikow, wiec precyzyjna lokalizacje diabli biora). Z gory dzieki za odpowiedz :) PS. wiem, ze jest temat o sluchawkach, ale cale 33 strony to praktycznie rozmowa o sluchawkach do muzyki (poza kilkoma pojedynczymi postami), ja natomiast szukam czegos zupelnie innego. W starszych tematach o sluchawkach 5.1 rowniez nie ma zadnego info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Co do Lognet Aero 5.1 - przy zakupie może Ci pomóc ta mini-recenzja: http://benchmark.pl/rek.php?a=k&id=18&...z=1857#rek_1857 Poza tym mój znajomy jest w posiadaniu tych słuchawek i sam wychwala je ponad wszystko - zresztą wśród graczy sprzęt ten także cieszy się dobrą opinią - więc chyba coś w tym jest... Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn81 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) tu masz pelna recenzje tych aero http://www.frazpc.pl/artykuly/440/Lognetmedia/AERO/51 sam uzywam normalnych Planntronics audio 90 od 4 lat i jestem bardzo zadowolny, dobre sluchawki za dobra cene. Swietne do gier(gram w ut2004 duzo dueli wiec pozycjowanie jest na wysokim poziomie), filmow, muzyki. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez greenhorn81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Creative HQ-2300D nadaje się tylko do dvd oraz konsol, do pc nie ma co ich kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam, sam posiadam TEAC HP-10 od września 2005. Najpierw wady: =jakieś pół roku po zakupie zaczął bzyczeć któryś z prawych głośników, trzeba obniżać moc "subwoofera" żeby było ok =raz spadł mi ten "zasilacz" i od tego czasu sie popsuł i zamiast z gniazdka ciągne prąd z usb =ja mam małą głowę, a mimo to mnie lekko ściska, dla większych głów przypuszczam że będzie to problem =mp3 wogóle sie nie da słuchać, z uwagi na ich jakość wali po słuchawkach aż przykro =kabel jest długi i ciągle mi się wkręca w kółka od fotela:) teraz plusy: =w filmach dvd dźwięk miażdży, mam black hawk down i dosłownie czuć jakby sie siedziało w helikoterze i prało z M5 w etiopczyków-bosko =w grach dokładnie wiesz czy ktoś jest za, obok, czy nad Tobą-bosko =słuchawki grają bardzo głośno, ja tak lubię:) mam nadzieję że pomogłem trochi przy wyborze.Nie wiem jak nowy model się różni od starych, ale zapewne cześć plusów i minusów dzielą ze sobą. pozdrawiam PS: gdzieś z necie była entuzjastyczna recenzja tych słuchawek, ale teraz nie mogę znaleźć. A nie serwisuje, bo zakup jest z pixmani robiony przez oddział z UK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 witam, podpinam się pod temat żeby nie zaśmiecać. Jestem szczęśliwym posiadaczem AERO 5.1 z 7 letnią gwarancją, która mogę sobie teraz o kant pupki rozbić bo LOGNETMEDIA splajtowała. Panowie, mój dramat zaczął się niedawno jak odkryłem połamany kabelek przy "wlocie" w słuchawkę, więc: - kto umie naprawić połamane kable (w warszawie) - ew. jakie słuchawki się nadają do kupna, jak dojadę aero do końca, ale muszą być na jacki albo na spdif bo mam XONAR'a D2/PM i słuchawki na USB mi nie leżą. z góry dzięki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...