rewen19 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam! Mam problem z tym skanerem (w temacie) otóż nie mogę go zainstalować. Jak go podłączam to komp nie wykrywa mi że to skaner tylko urządzenie USB a moim zdaniem powinien wykryć bo to XP professional. Kiedy chcę zainstalować w "Dodaj sprzęt" to nie znajduje mi sterownika a mam, próbowałem ręcznie znaleźć sterownik to jest to samo nie wykrywa go w tym miejscu gdzie powinien być. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże, z góry dziękuję i pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkos80 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam, mam skaner Mustek SE 1200CP (na LPT). Podłaczam go do kompa i instaluje sterowniki do xp ściągnięte z netu. System widzi go już bez problemu i moge skanować (katalog "twain" w windowsie). Nie dodawałem go w "dodaj sprzet" tylko instalowałem sterownik (plik exe) i moge normalnie skanować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...