PelzaK Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Radex tak na marginesie to ja bym zaczal od wykupienia byle jakiego konta z jakims 1GB miejsca zebys te wszystkie foty mogl po ludzku pokazac, a nie po jakis Lycochach hostowac. Taki szumny podpis a nic nie dziala. wystarczy darmowy photobucket... odkąd trzymam tam zdjęcia to nie było z nim problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Może przeniose na photobucket ale na razie mi się nie chce ;] Kto widział ten widział jaki jestem mastah ;] hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Buda wymiata :P Tylko trochę się będzie kurzyć :P Gratulacje. //Znowu powracam na forum :P Witam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Hm, projekt umarł? użytkownik- ban? wtf?. Zapowiadało się fajnie... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 każdy mod musi trochę dojrzewać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 nie spoko, admini nerwowi tu sa. kiedys dostalem bana na miesiac to sie wq.... i zalozylem tamto konto przejsciowe. Wrocilem do tego to tamto mi zbanowali teraz. narazie projekt umarl z braku pompki. Bez pompki nie wiem jak pojda kable i ile blokow moge zalozyc. A kurde 200zl na jakas pompe CO nie dam :) Czekam tez na obudowe do CD z naprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Panowie, projekt rusza. Mam nowa grafike, zdobylem pompe WCU i mam nadzieje ze bedzie pasowac, totez niedlugo moj WC powinien dzialac w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 cieszymy się Twoim szczęsciem :) i zarazem jesteśmy rządni zdjęć... Teksty na bok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ale miazga! Nareszcie jakiś ciekawy i orginalny projekt! Już mi się niedobrze robiło od tych okien i choinek ;p Z a j e b i s t e ! Ja bym tylko posiedział nad tym jeszcze z miesiąc i z przodu zrobił LCD, który by się otwierał dzięki czemu byłby dostęp do środka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Projekt ciekawy, ale chyba mu sie umarlo... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 tez nowość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 zadne się umarlo, to nie jest kwestia wyrżnięcia 5 dziur pod wentyle, wgniecenie 2 neonow i upchniecia paru rurek zeby sie potem chwalic jaki to ja mam niesamowity mod :) Wlasnie koncze upychanie tego wszystkiego. Codziennie od tygodnia jezdze do miasta to po kolanko, to po rurke, to po srubke a to zaworek. Sam sie zastanawiam jak ja to zrobilem ze to mi pasuje, bo jak robilem konstrukcje z rur to nie maialem pojecia jak to bedzie wygladac na koncu a mimo tego pasuje doslownie co do 1mm. Nawet zmiescilem normalny licznik do wody ukryty pod zasilaczem jako miernik przeplywu. Planuje jeszcze pare niespodzianek. Ale nie bedzie zadnych lamerskich neonow, UVów i innego badziewia. Ten mod bedzie 101% unikalny, niepowtazalny i kurde zarąbisty. Ale beda jaja jak bede chcial plyte zmienic :) wszystko bedzie trzeba zmieniac. Panowie, kiedy i gdzie bedzie jakis zlot moderow ? Bo bym przyjechal z moja ruro-budą. Przydalo by sie cos wygrac bo kurde ta modyfikacja kosztowala juz lekko 1000zl nie liczac roboty i jeżdzenia za pierdółkami. Badzcie przygotowani, mysle ze za tydzien bedzie uruchomienie pompy w ukladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 narobileś smaku :) jutro wywalam neony :neutral: i sciagam sprezynki z węża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 wez pomysl o prowadzeniu wezy pod katem prostym z kolankami zamiast sobie lamac glowe pod jakim katem weze Ci sie złamia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) i jeszcze pytanko, czy coś z tego mojego pomysłu zastosujesz ? : http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2656914 p.s. bedzie full na 8800GT bedzie nowa rew. :) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 no powiedzmy ze poniekad tak. Po prostu wąż idzie z lewej przez CPU, NB i GPU i chowa sie z prawej gdzie przechodzi przez licznik wody, wchodzi do rur i wylatuje z lewej, wchodzi do pompy i dalej do CPU. Taki wąż. Na pewnoe przyjade do Krakowa na targi tuningu :) a full cover na 8800 by sie przydal ale to na przyszlosc. Narazie mam skromne GPU prisona na 7600GS :( Przydal by sie tez blok na HDD ale nie chce mi sie robic jakiegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) no i pupa. Ostatni element ukladu, obudowa HDD ICY BOX jest do bani. Bo chcialem w niej podlaczyc HDD przez tasme a nie przez USB bo jakos temu nie wierze. No i kurde za malo miejsca zeby tam dysk odwrocic. Musial bym wywierdzic dziury w tylnej sciance i obciac tasme HDD w srodku a nie chce bo dzieki temu zniszcze obudowe. Cholercia. W dodatku spodobala mi sie obudowa radiator Hdd Heat Terminator 7509 ale nigdzie nie ma zdjec tego poza jednym malym i nie wiem jak tam jest dysk montowany. Sprzedawcy ida na latwizne i nie robia swoich fotek. Chyba kupie ten radiator i jak wloze w to HDD to bedzie pasowac do kompletu z obudowa CD. A ze dawno zdjec nie bylo to pare dam z prac polowych. Mocowanie pompki. Nie ma byc super ladne ale ma dzialac. Kontownik mialem strasznie twardy i wygiecie go wyszlo badziewnie ale za to pompa siedzi rewelacyjnie. Kontownik przykrecony do plexi nośnej przez 3mm gumowe podkladki/uszczelki dla redukcji drgan pompka z bliska, widoczny kruciec dla odpowietrznika plac boju. Widac jakie beda polaczenia blokow. Beda to 10/14mm zbrojone węże ogrodowo-paliwowe o kolorze błękitnym osadzone na kolankach miedzianych 12mm pokrytych lakierem bezbarwnym. Wszystko pod katem prostym, zadnych zawijasow jak w typowym WC. Ten uklad nie ma byc ładny ani efektowny. (To reflekcja po ogladnieciu filmu z targow tuningu). Ta buda ma byc unikalna, zajmowac malo miejsca i łączyć 2 w 1 czyli obudowa + chłodnica razem. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) no to pare nowych fotek. tak mialo to wszystko wygladac czyli obudowa na HDD, CD. Niestety ta obudowa jest do bani i musze zmienic ja na HDD Terminatora Tu juz w zasadzie skonczona modyfikacja w pelnej krasie. Radiator o wiele lepiej pasuje niz jakas czarna obudowa USB. Węże prowadzone w ten sposob troche dziwnie wygladaja ale to wszystko jest dziwne wiec i to sie komponuje w sam raz. Mocowanie blokow. Niestety z niewiadomych mi powodow zapinka na bloku NB jest odwrotnie i musial bym rozkrecic blok i zalozyc ja do gory nogami. A niestety nie chce tracic gwarancji oraz eksponowac nieobrobionej zapinki, poniewaz od dolu jest nieszlifowana. Minus za to dla Kyńka. Nie rozumiem czemu te zapinki nie sa niklowane a tylko szlifowane (jednostronnie). Dlatego blok siedzi ukośnie na mostku polnocnym. Mocowanie węży. Drugi minus dla Kyńka i bloków. Tak jak podejrzewałem. Krućce maja TYLKO 2 ząki totez węże siedza troche luźno i przy manipulacjach sie zsuwają i obracają na krućcu. Musialbym albo zastosowac węże o rozmiar mniejsze 8/10 zamiast 10/14 albo zastosowac dodatkowe opaski uciskowe. Jeszcze nie wiem co wybrac. Opaski oszpecą ukłac. Z drugiej strony węża 8/10 za chiny nie nasadze na kolanka miedziane 13mm (rury Cu maja 12mm a kolanka wchodza na nie wiec maja ze 13-14mm) Licznik wpasował sie IDEALNIE pod zasilacz i nad radiator z dyskiem. Na szczescie wysokosc radiatora podawana w internecie jest o 6mm za duza niż w rzeczywistości (48 zamiast 42mm) i obeszło sie bez piłowania. W dodatku radiator ma z przodu dziury (12) i jakies 6mm wolnego miejsca miedzy sciana czolowa a koncem dysku wiec da sie tam wcisnac mod HDD Light. Konstrukcja samego radiatora troche idiotyczna. Bo zamiast przylegac do boków dysku to projektanci stwierdzili ze cieplo bedzie odbierane z gory dysku. Do tego dolaczyli wielka tube pasty termoprzewodzacej. Czy oni mysla ze ja bede tym smarowal caly dysk od gory ? Chyba ich pogięło. Wiec z boku przylega tylko w 3 miejscach na niewielkiem powierzchni gdzie dysk jest przykręcany. Niemniej jednak to juz i tak jest lepsze rozwiazanie niz zamkniecie dysku w obudowie USB. Niestety dzisiejsze proby zalania ukladu wykonczyly mnie fizycznie i psychicznie. Chyba wciaz jakies powietrze mam w pompce bo jak sie ja postawi prosto to charczy (Wilo CWU) a jak lekko ukosnie ot jest cicho. W dodatku zastosowane zawory po 2 z kazdej strony dla odciecia wyciekawnia Petrygo sa do bani. Co z tego ze przy odpięciu wszystkich 3 blokow od układu wyleje sie dzieki temu naprawde niewiele chlodziwa, gdy po ponownym wlaczeniu do ukladu dostanie sie jakies 5-6cm3 powietrza ktore skutecznie zapowietrzy uklad i spowoduje charczenie pompy. W dodatku WILO jakos slabo sobie radzi z tym ukladem, i pomimo ze woda lata to spodziewalem sie wiekszego przeplywu. Poza tym przeplyw jest na tyle maly ze jakas wieksza banka powietrza albo wogole staje i sie nie przesuwa albo powoduje wogole zachamowanie przeplywu i trzeba calym rupieciem obracac na boki. Moze mialem zastosowac Grundfosa 14-15B ? Niestety teraz juz na zmiane pompy za pozno bo ma inne wymiary i musial bym robic nowe mocowanie. Narazie wszystko lezy w wannie i czeka na lepsze czasy (do czasu az sie matka zdenerwuje) Edytowane 20 Grudnia 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Fajny pomysł z tym licznikiem przepływu (wodomierzem znaczy)- teraz wystarczy że zmierzysz ile "nabije" podczas godziny pracy kompa i za jakiś czas wyliczysz ile komp pracował. Nie wiem tylko, czy nie okaże się flowkillerem- mogę się mylić ale w środku ma znaczne "przewężenie" przepływu- w przypadku ciśnienia z instalacji to i tak "wsio ryba"... z drugiej strony: Twój układ napędza CWU więc może też "wsio ryba"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Nie zmieniaj pompy bo to nic nie da. W czym wg ciebie bedzie lepszy grundfos? I to i to pompy c.w.u., obie są dość mocne - maja dużą wysokosć podnoszenia. Oczywiscie dobre odpowietrzenie to warunek konieczny - bez tego ani rusz. Tak jak pc_max napisal - wodomierz to flowkiller! Powoduje dość znaczne straty miejscowe w obiegu wody. Dla zwykłej pompki byla by to bariera nie do przeskoczenia, ale c.w.u. powinno sobie poradzić. Tak czy inaczej gratuluje projektu, jest dość oryginalny :) Dobrze że mu 'się nie umarło' :D. Tylko te weże ogrodnicze bym zmienił ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Jedyny pic jaki znalazłem potwierdza moje przypuszczenia (choć to tylko rzut 2D)... BTW- potencjalne siedlisko powietrza: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 ten wodomierz widzialem od srodka, wystarczy dmuchnac a wiatraczek sie juz obraca, wiec opory w nim sa żadne. W dodatku przelot w nim jest 3/8 cala, w kazdym razie miedzy 1/2" a 1". Chyba zrobie tak, ze wywale wszystkie zawory, zmienie weze na przezroczyste izaleje uklad od nowa i zobacze czy jest jakas zmiana. Musze tez zmienic wirnik w Wilo. Na dodatek podam, ze uklad napelnialem najpierw fontanna, ta eeee. 305 w nazwie, 1200L i dzialala tylko troche slabiej od Wilo. Wydaje mi sie ze CWU powinna dzialac o wiele lepiej od tej fontanny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 no Panowie co jest ? Tak zeście przebierali nogami a teraz jak mod prawie gotowy to zero maili :) Dzis URUCHOMILEM kompa ale zrobie nowy wątek oficjalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...