WindmanXP Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Jaki os? Prawdopodobnie masz źle skonfigurowanego firewalla. Poza tym firewall powinien ci wykrywać takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 jaki firewall ? ten standarodwy ? to go wyłącz i zainstaluj cośinnego - tiny, lub najlepiej outpost poustawiaj regółki - i będzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja bym wyłapał gościa na jakieś logi i zadzwonił po policję. To napewno załatwi sprawę :) (chyba że masz jakiś lewy soft ;) ) albo spuść mu baty poprostu i już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 dobry firewall, anty trojan i antyvir to podstawa do pracy w inecie/lanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ja bym wyłapał gościa na jakieś logi i zadzwonił po policję. To napewno załatwi sprawę :) (chyba że masz jakiś lewy soft ;) ) albo spuść mu baty poprostu i już Wlasnie o to mi chodzi bo koles nie tylko mnie taką jazde robi !! I chce mu sowicie odpłacić !!! Dlatego prosze o jakies propozycje jakie programy zainstalować zeby go namieżyć i udupi... PLIZZZZZZZZZZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Nadal nie powiedziałeś czego używasz (jaki firewall). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 jak koles zna sie na rzeczy to kazdego firewalla obejdzie, i tego nawet program moze nie zauwazyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 gówno prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Jak masz dobrze postawionego firewalla nie jest to możliwe (szczególnie przy dropowaniu wszystkich pakietów przychodzących z zewnątrz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard... moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard... moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie, a opisz.. i dodaj jeszcze topologie sieci, adresacje, obciazenie i statystyki... :wink: a tak na powaznie... jeszcze 2 lata temu tpsa miala podzial pomiedzy uslugami cyfrowymi i analogowymi i nazywaly sie polpak-t i polpak... polaczono te dwa "dzialy" pod jedna nazwa 'polpak' ... a oznaczenie ktore masz lacza to nic innego jak stare 2Mb/s z sieci polpak-t... a T-2 to inny standard lacz szeregowych uzywany w ameryce polnocnej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard... moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie, a opisz.. i dodaj jeszcze topologie sieci, adresacje, obciazenie i statystyki... :wink: a tak na powaznie... jeszcze 2 lata temu tpsa miala podzial pomiedzy uslugami cyfrowymi i analogowymi i nazywaly sie polpak-t i polpak... polaczono te dwa "dzialy" pod jedna nazwa 'polpak' ... a oznaczenie ktore masz lacza to nic innego jak stare 2Mb/s z sieci polpak-t... a T-2 to inny standard lacz szeregowych uzywany w ameryce polnocnej.. To dodaj jeszcze pol34 ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Ja bym wyłapał gościa na jakieś logi i zadzwonił po policję. To napewno załatwi sprawę :) (chyba że masz jakiś lewy soft ;) ) albo spuść mu baty poprostu i już Brawo jestes genialny - IDIOTA :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!Problem jest w tym, ze najprawdopodobniej jakis koles podeslal wam jakis plik z trojanem, WinXP to nie jest 9x i tu juz nuke'm zadnym Ciebie nie potraktuje - jedyny sposob to trojan. Sprawdz procesy jakie masz odpalone w systemie, zainstaluj antywirusa [przeskanuj] i ustaw porzadnie firewall. Kolesia mozesz namierzyc snifferem - widzisz kto i gdzie sie laczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 gówno prawda.a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem? ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard... moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie, a opisz.. i dodaj jeszcze topologie sieci, adresacje, obciazenie i statystyki... :wink: a tak na powaznie... jeszcze 2 lata temu tpsa miala podzial pomiedzy uslugami cyfrowymi i analogowymi i nazywaly sie polpak-t i polpak... polaczono te dwa "dzialy" pod jedna nazwa 'polpak' ... a oznaczenie ktore masz lacza to nic innego jak stare 2Mb/s z sieci polpak-t... a T-2 to inny standard lacz szeregowych uzywany w ameryce polnocnej.. powinni wam bana zalozyc za te wasze off topici, ja tego polpaka mam juz ok. 2 lata, a wy nie musicie mi tlumaczy roznicy miedzy POLAPAK T a T-2. a po pierwsze w opisie u mnie nie bylo rzadnego T-2. zmienilem wam opis bo bedziecie sie czepiac cale zycie. chcecie pogadac o polpaku to mozemy tylko na oddzielnym temacie, bo tytaj tylko zasmiecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 W którym miejscu napisałem cokolwiek o polpaku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 powinni wam bana zalozyc za te wasze off topici, ja tego polpaka mam juz ok. 2 lata, a wy nie musicie mi tlumaczy roznicy miedzy POLAPAK T a T-2. a po pierwsze w opisie u mnie nie bylo rzadnego T-2. zmienilem wam opis bo bedziecie sie czepiac cale zycie. chcecie pogadac o polpaku to mozemy tylko na oddzielnym temacie, bo tytaj tylko zasmiecacie bana to ty powinienes dostac za ostatnie bardzo czeste pieprzenie glupot i zamiast sie klocic i klamac to najpierw sie zastanow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 W którym miejscu napisałem cokolwiek o polpaku?ty moze nie ale inni, sorki nie zauwazylem ze jestes zaznaczony, i skonczmy juz ten off topic, co do tematu to bardzo slusznie napisal phil, pusc antywira polecam NAV i wtedy bedziesz pewein czy to trojan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!Problem jest w tym, ze najprawdopodobniej jakis koles podeslal wam jakis plik z trojanem, WinXP to nie jest 9x i tu juz nuke'm zadnym Ciebie nie potraktuje - jedyny sposob to trojan. Sprawdz procesy jakie masz odpalone w systemie, zainstaluj antywirusa [przeskanuj] i ustaw porzadnie firewall. Kolesia mozesz namierzyc snifferem - widzisz kto i gdzie sie laczy. Sprawdzilem niemam zadnego trojana dlatego ! Jesli bys mogl to napisz mi jak tym snifferem kolesia namiezyc bo w tych spawach lamer jestem albo chociaz poleć jakąś stronke na ktorej moge o tym poczytać ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 [...] powinni wam bana zalozyc za te wasze off topici [...] tiiaaaa, ciekawe kto tu zalewa forum offtopicami .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!Problem jest w tym, ze najprawdopodobniej jakis koles podeslal wam jakis plik z trojanem, WinXP to nie jest 9x i tu juz nuke'm zadnym Ciebie nie potraktuje - jedyny sposob to trojan. Sprawdz procesy jakie masz odpalone w systemie, zainstaluj antywirusa [przeskanuj] i ustaw porzadnie firewall. Kolesia mozesz namierzyc snifferem - widzisz kto i gdzie sie laczy. Sprawdzilem niemam zadnego trojana dlatego ! Jesli bys mogl to napisz mi jak tym snifferem kolesia namiezyc bo w tych spawach lamer jestem albo chociaz poleć jakąś stronke na ktorej moge o tym poczytać ! Sorka, zle napisalem - po krotkiej analizie problemu :wink: Lepiej uzyj jakiegos firewalla z mozliwoscia logowania polaczen do Ciebie. Sniffer nic Ci nie da, bo nie zauwazysz kto Ci zawiesil kompa, bo bedziesz zawiszony :evil: . FW z wlaczona opcja logowania powinien pomoc namierzyc kolesia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!A masz calkowita pewnosc ze restarty powoduje ktos z zewnatrz ? moze problem jest z Twoim kompem ? Tez jakis czas temu mialem na win98 i XP restarty kompa i dziwne rzeczy sie dzialy wiec wywalilem kabel od sieciowki nic to nie zmienilo. Wstawilem inny zasilacz i restarty sie skonczyly :D Jesli to jednak nie to to.......pozostaje zadzwonic do firmy ktora udostepnia net /nie to admina/ i zglosic ze ktos wlamuje Ci sie do kompa jak zgloszenia beda sie powtarzac to prezes zrobi porzadek z adminem i skoncza sie wlamania - w mojej sieci tez byly na poczatku jakies jaja ale sie skonczylo /z tego co wiem wysylaja do delikwenta polecony z ostrzezeniem ze jesli nie zaprzestanie wlaman to go odlacza i straci pieniadze wydane na podlaczenie - to z regoly dziala :) / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Zaisntaluj soboe norton firewall, tylko skonfigurujgo.... MAsz tam log połaczen przychodzacych itp.. wiec srawa wyglada bardzo jasno :) Nie lej go za bardzo po ryju bo moze się poskarżyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IoIRudYIoI Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Jump3r Maly blad jest nuker na Xp/2k/2kserver/2kAserver i to jest ten problem musisz poszukac jakiegos patch-a na nukera ( moze jakis sp pomoze ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...