Skocz do zawartości
WindmanXP

LAN - komuś sie nudzi !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić ! :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wyłapał gościa na jakieś logi i zadzwonił po policję. To napewno załatwi sprawę :) (chyba że masz jakiś lewy soft ;) )

albo spuść mu baty poprostu i już

Wlasnie o to mi chodzi bo koles nie tylko mnie taką jazde robi !! I chce mu sowicie odpłacić !!! Dlatego prosze o jakies propozycje jakie programy zainstalować zeby go namieżyć i udupi... PLIZZZZZZZZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wno prawda.

a tobie o co chodzi moze to jest nie mozliwe co ja napisalem?

ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard...

moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wno prawda.

ParanoiK dobrze mowi.... a tak btw.. lacze T-2... w Europie nie istnieje taki standard...

moze w opisie jeszce mam napisac sredni transfer, jaki mam router, jakie kabelki itp. Jest napisane w skrocie POLPAK T 2 MB/s, wiec o co wam chodzi, a moze POL T tez nie ma w Europie,

a opisz.. i dodaj jeszcze topologie sieci, adresacje, obciazenie i statystyki... :wink:

a tak na powaznie... jeszcze 2 lata temu tpsa miala podzial pomiedzy uslugami cyfrowymi i analogowymi i nazywaly sie polpak-t i polpak... polaczono te dwa "dzialy" pod jedna nazwa 'polpak' ... a oznaczenie ktore masz lacza to nic innego jak stare 2Mb/s z sieci polpak-t... a T-2 to inny standard lacz szeregowych uzywany w ameryce polnocnej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wno prawda.

a opisz.. i dodaj jeszcze topologie sieci, adresacje, obciazenie i statystyki... :wink:

a tak na powaznie... jeszcze 2 lata temu tpsa miala podzial pomiedzy uslugami cyfrowymi i analogowymi i nazywaly sie polpak-t i polpak... polaczono te dwa "dzialy" pod jedna nazwa 'polpak' ... a oznaczenie ktore masz lacza to nic innego jak stare 2Mb/s z sieci polpak-t... a T-2 to inny standard lacz szeregowych uzywany w ameryce polnocnej..

To dodaj jeszcze pol34 ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wyłapał gościa na jakieś logi i zadzwonił po policję. To napewno załatwi sprawę :) (chyba że masz jakiś lewy soft ;) )

albo spuść mu baty poprostu i już

Brawo jestes genialny - IDIOTA :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić !  :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!

Problem jest w tym, ze najprawdopodobniej jakis koles podeslal wam jakis plik z trojanem, WinXP to nie jest 9x i tu juz nuke'm zadnym Ciebie nie potraktuje - jedyny sposob to trojan. Sprawdz procesy jakie masz odpalone w systemie, zainstaluj antywirusa [przeskanuj] i ustaw porzadnie firewall. Kolesia mozesz namierzyc snifferem - widzisz kto i gdzie sie laczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wno prawda.

powinni wam bana zalozyc za te wasze off topici, ja tego polpaka mam juz ok. 2 lata, a wy nie musicie mi tlumaczy roznicy miedzy POLAPAK T a T-2. a po pierwsze w opisie u mnie nie bylo rzadnego T-2. zmienilem wam opis bo bedziecie sie czepiac cale zycie.

chcecie pogadac o polpaku to mozemy tylko na oddzielnym temacie, bo tytaj tylko zasmiecacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinni wam bana zalozyc za te wasze off topici, ja tego polpaka mam juz ok. 2 lata, a wy nie musicie mi tlumaczy roznicy miedzy POLAPAK T a T-2. a po pierwsze w opisie u mnie nie bylo rzadnego T-2. zmienilem wam opis bo bedziecie sie czepiac cale zycie. 

chcecie pogadac o polpaku to mozemy tylko na oddzielnym temacie, bo tytaj tylko zasmiecacie

bana to ty powinienes dostac za ostatnie bardzo czeste pieprzenie glupot

i zamiast sie klocic i klamac to najpierw sie zastanow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym miejscu napisałem cokolwiek o polpaku?

ty moze nie ale inni, sorki nie zauwazylem ze jestes zaznaczony, i skonczmy juz ten off topic,

co do tematu to bardzo slusznie napisal phil, pusc antywira polecam NAV i wtedy bedziesz pewein czy to trojan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić !  :( Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!

Problem jest w tym, ze najprawdopodobniej jakis koles podeslal wam jakis plik z trojanem, WinXP to nie jest 9x i tu juz nuke'm zadnym Ciebie nie potraktuje - jedyny sposob to trojan. Sprawdz procesy jakie masz odpalone w systemie, zainstaluj antywirusa [przeskanuj] i ustaw porzadnie firewall. Kolesia mozesz namierzyc snifferem - widzisz kto i gdzie sie laczy.

Sprawdzilem niemam zadnego trojana dlatego ! Jesli bys mogl to napisz mi jak tym snifferem kolesia namiezyc bo w tych spawach lamer jestem albo chociaz poleć jakąś stronke na ktorej moge o tym poczytać !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem niemam zadnego trojana dlatego ! Jesli bys mogl to napisz mi jak tym snifferem kolesia namiezyc bo w tych spawach lamer jestem albo chociaz poleć jakąś stronke na ktorej moge o tym poczytać !

Sorka, zle napisalem - po krotkiej analizie problemu :wink:

Lepiej uzyj jakiegos firewalla z mozliwoscia logowania polaczen do Ciebie.

Sniffer nic Ci nie da, bo nie zauwazysz kto Ci zawiesil kompa, bo bedziesz zawiszony :evil: . FW z wlaczona opcja logowania powinien pomoc namierzyc kolesia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem jakis koles w sieci restartuje kompa mnie i paru innym osobom w sieci. Zgłaszałem to Adminowi ale jemu niechce sie nic robić !  Do tej pory pomagal FW ale koles pare dni temu zaczą go obchodzić i restarty zaczeły sie na nowo !!! Jesli ktos zna jakies programy lub sposub na namierzenie tego kolesia to prosze o rade !!!

A masz calkowita pewnosc ze restarty powoduje ktos z zewnatrz ? moze problem jest z Twoim kompem ?

Tez jakis czas temu mialem na win98 i XP restarty kompa i dziwne rzeczy sie dzialy wiec wywalilem kabel od sieciowki nic to nie zmienilo.

Wstawilem inny zasilacz i restarty sie skonczyly :D

Jesli to jednak nie to to.......pozostaje zadzwonic do firmy ktora udostepnia net /nie to admina/ i zglosic ze ktos wlamuje Ci sie do kompa jak zgloszenia beda sie powtarzac to prezes zrobi porzadek z adminem i skoncza sie wlamania - w mojej sieci tez byly na poczatku jakies jaja ale sie skonczylo /z tego co wiem wysylaja do delikwenta polecony z ostrzezeniem ze jesli nie zaprzestanie wlaman to go odlacza i straci pieniadze wydane na podlaczenie - to z regoly dziala :) /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi