Gość wierci13' Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 :? mam mały problem mam oto taki blok >>> ================================================== http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/2...21896/206218963 ================================================== i teraz mam pytanie, które połączenie będzie bardziej wydajne ? 1. czy 2. ????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Za sam schemat na od[ciach!]ol sie korci mnie zamkniecie tematu... Pierwszy. Chociaz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Oczywiście że ten drugi. Do takiego podłączenia ten bloczek został skonstruowany. Choć jak podłączysz tak jak na rysunku 1 temp dużo do góry nie poleci a układ będzie mniej skomplikowany. PS. Lepiej podłącz doprowadzenie wody do środkowego a odprowadzenie do któregoś bocznego. Tak jak na sztormach Piętacha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Miałem ten sam blok, i zrób wg. drugiego schematu. Już nie chodzi o wydajność ale o estetyke, bo środkowego króćca nie wykręcisz i będziesz musiał go zaklejać klejem, a nie wygląda to zbyt estetycznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Najlepszego ustawienia nie ma na schemacie. Ale zakładając, że jest to blok typu x3n to najlepszym rozwiązanie m jest następujące ułożenie króćcy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Miałem ten sam blok, i zrób wg. drugiego schematu. Już nie chodzi o wydajność ale o estetyke, bo środkowego króćca nie wykręcisz i będziesz musiał go zaklejać klejem, a nie wygląda to zbyt estetycznie :)Wystarczy kupić korek. Rozwiązanie 1 jest dużo lepsze ( patrz tak samo rysunek dodany przez Miazge ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 środkowego króćca nie wykręcisz Króćce są lutowane, no chyba, że znasz jakiś korek którego się nie wkręca a jakoś wpycha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Króćce są lutowane, no chyba, że znasz jakiś korek którego się nie wkręca a jakoś wpycha :)widzę że to stara konstrukcja bloku jeżeli lutowane króćce ... Można kupić korek stożkowy ( gdzieś kiedyś widziałem takie ) i jeżeli króciec jest z niklowany to osadzasz go na kleju , a jeżeli króciec jest z mosiądzu lub miedzi wlutujesz go do środka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Króćce są lutowane, no chyba, że znasz jakiś korek którego się nie wkręca a jakoś wpycha :) Pijasz czasami butelkowane wina ;d ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pijasz czasami butelkowane wina ;d ?ale one mają zakretke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ale one mają zakretke :PAle te powyżej 7 zł mają już korek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...