Skocz do zawartości
Dandek

Modyfikacja Chieftec Lbx - Kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytan do specjalistow moddingu :)

chcialem wewnatrz pomalowac moja obudowe na kolor czarny polysk :) zakupilem farbe sniezka w spray'u

i mam teraz pytanie jak najlepiej to pomalowac.. malowalem juz jeden bok i widze ze kurz na tym siada.. i niezbyt fajnie to wyglada...

jak temu zaradzic ? jakies sugestie do tego zeby to ladnie wszystko wygladalo ?

2. pytanie: wycialem okno

Dołączona grafika

i zalozylem szybe poliweglanowa na silikonie od wewnatrz... ale ona strasznie sie rysuje i naprawde niezbyt estetycznie to wyglada

i zatem pytam sie czy mozna takie cos wyciac w szkle ? jezeli tak to jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 1 czarny połysk to bardzo niewdzięczny kolor :) trzeba go często czyścić, żeby był ładny - zainwestuj w matowy - znacznie mniej problemów.

Ad. 2 w szkle to tylko jakimś diamentowym "czymś" do cięcia -takie pseudo nożyki są bodajże ale trzeba uważać... szkło lubi się kruszyć na krawędziach i nie wygladał to ładnie później

Edytowane przez Habu1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad. 1 czarny połysk to bardzo niewdzięczny kolor :) trzeba go często czyścić, żeby był ładny - zainwestuj w matowy - znacznie mniej problemów.

Ad. 2 w szkle to tylko jakimś diamentowym "czymś" do cięcia -takie pseudo nożyki są bodajże ale trzeba uważać... szkło lubi się kruszyć na krawędziach i nie wygladał to ładnie później

1. dokładnie to samo, środek w ciemnych kolorach to beznadziejny pomysł, sam się kiedyś o tym przekonałem. Może ładnie to wygląda ale do trzech dni od czyszczenia... stanowczo odradzam tego typu malowanie

2. szklarz, a raczej współczesna jego odmiana czyli zakład obróbki szkła itp. - na pewno jest u Ciebie w mieście coś takiego, ceny śmieszne, robią na poczekaniu takie rzeczy, a dodatkowo można zamówić sobie coś extra np. szkło barwione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okej :) dzieki

narazie zrobilem na poliweglanie...

pomalowalem na czarno:) chocbym musial to codziennie sprzatac to pieknie to wyszlo :) wieczorem dodam jakies fotki :)

ale niepokoi mnie sprawa.. ze temp na procku podniosla sie do 44 C w idle... przy czym zawsze byla 30-34

jak nie ma scianki bocznej to temp w normie :)

ktos ma jakis pomysl ?;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby mozna... ale myslalem nad tym zeby wyciac otwor w pleksie i zalozyc tam jakiegos kolorowego scythe na 700 rpm + grill

mysle ze to ladnie wyjdzie :) cyfrak bedzie dopiero we srode wiec wtedy zarzuce jakas fotka :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi