jawor121 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Czyli na początku nie bedzie wielkiego problemu z grami,to dobrze:).Jeszcze jedno,czy ktoś montował niebieskiego Zalmana na Chipsecie?Ja go zamówiłem i mam nadzieje ze wejdzie,jeśli nie to sprzedam go wraz ze starą Mobo,tam napewno wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 40x30mm wysokosc 30mm +-5mm :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ja mam zamontowanego wachlarz zalmana. Przy zakładaniu było trochę problemów i musiał wejść pod kątem :/ Nawet po podkręceniu jest chłodny. Myślę, że niebieski zalman wejdzie bez problemu :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A jaką pastą go przesmarowałeś?Głośną masz tą zasiłke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Pasta to Arctic Silver 5. Dla mnie jest on głośny więc wymieniłem wiatrak na Acutake 120@7V i jest bezgłośny. Zagłuszają go samsungi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A ma plombe gwarancyjną,jak trzyma napięcia,komp chodzi stabilnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 To jak ją trochę dogłebniej przetestujesz to napisz co i jak.Pozdrawiam:) no więc ogólnie wszystko chodzi przywoicie , troche trudno mi sie przyzwyczaić do tego cholernego superfetch`a (rzempoli dyskiem po starcie .... ;/) ale pozniej jest ok -co do sterów o ktorych pisałem .... lepiej chyba jednak używac tych od producenta ,a nie to co m$ proponuje -o ile do grafy sciagnal mi najnowsze stabline forceware` - to juz do mojego tunera TV sciaga jakies wynalazki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) A szybko chodzi?Testowałeś integre na nim? Właśnie odebrałem paczkę i za chwile zabieram się za składanie kompa,dam później znać co i jak. Edytowane 26 Listopada 2007 przez jawor121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Mam pytanie do uzytkownikow mobo foxconna, a wiec chodzi mi o instalacje sterowniow do mobo z tym ze karte graficzma ma nVidii a raczej nie nalezy wtedy instalowac calego pakietu Catalystów. Jakie sterowniki z pakietu zainstalowac i w jakiej kolejnosci, RAID nie uzywam wiec tego instalowac nie bede ale co z reszta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Mam pytanie do uzytkownikow mobo foxconna, a wiec chodzi mi o instalacje sterowniow do mobo z tym ze karte graficzma ma nVidii a raczej nie nalezy wtedy instalowac calego pakietu Catalystów. Jakie sterowniki z pakietu zainstalowac i w jakiej kolejnosci, RAID nie uzywam wiec tego instalowac nie bede ale co z reszta? ściągnij sobie stąd GART driverm i South Bridge Driver PS patrzcie co na moim biostarku można zrobić ;) w przyszlym tygodniu zapodam rezultaty po zmianie chłodzenia na Ultimę90 + xthermal + HR-05 i wgraniu nowego zmodowanego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 U mnie narazie tak: Niestety nie za wiele,doszedłem do 2,7 ale nie podnosiłem napiecia zbyt wysoko narazie i nie było stabilnie.Dziś będe jeszcze testował,o Orthosie stabilne ale nie mam screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 jakie biosy uzywacie na Foxconie ? jakos mi sie wydaje ze bios w wersji P35 jest lepszy w podkrecaniu niz najnowszy P37. pamietam ze jakos wczesniej na P35 wykrecilem na 10x300 a po zmianie na P37 mam problemy z 270FSB a jak u innych uzytkownikow FOXa?:] jutro wgrywam stary bios i testuje dalej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Też mi się wydaje że ten p37 jakiś dziwny jest,ciężko idzie,nie mogę 265mhz stabilnych przekroczy.jak zmienic bios na starszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 zauwazylem jeszcze roznice w BIOSie do foxa w wersji P37 obnizone jest taktowanie ukladu graficznego do 200Mhz a w P35 mamy standard czyli 400MHz @jawor121 BIOS na starszy zmieniasz dokladnie tak jak na nowszy tylko plik ze starsza wersja dajesz(sciagasz ze strony producenta) do programu FOXLIVEUPDATE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ok dzięki @VooCash Wgrałem bios P35 i zaraz będę testował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Testuj testuj bo jestem ciekaw ktory bios lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooCash Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 ja ustawilem 280fsb i tak chodzi komp od 2 dni juz bez problemow, BIOS P35, jak pisalem wczesniej na P37 sie wyklada przy mniejszej czestotliwosci, nie mam narazie czasu na jakies wieksze testy i dlatego siedze narazie na 280 ale kiedys ustawilem 10x300 i tez smigalo az milo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mi się chyba padaka trafiła procek,kurde nie mogę osiągnąc stabilnych 2.8ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Mi się chyba padaka trafiła procek,kurde nie mogę osiągnąc stabilnych 2.8ghz sprzedaj ten CPU co masz i kup Athlona LE-1600 takiego jak ten: http://www.agito.pl/socket_940_am2/amd_ath...851.325640.html to w sumie steping F3 wiec powinien sie bardzo dobrze krecic. Za jakis czas go przetestuje na techworks.pl moze tez semprona sparte Edytowane 29 Listopada 2007 przez 21szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ale co mi po jedno rdzeniówce?Teraz zacząłem kręcic na nowy biosie tak na poważnie i mam 2,7ghz.Tamto że nie mogę 2.8ghz osiągnąc pisałem o starym biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 A teraz masz 2-rdzeniowke ? W sigu wygląda na zwykłego A64 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja mam pytanie z innej beczki, nadeszła u mnie pora wymiany BOX-wego chłodzenia na CPU ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO tylko czy nie będzie problemów z jego zasilaniem i zamontowaniem (4pin) ??? no i najważniejsze czy ten freezer będzie dobrym rozwiązaniem na AM2 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja mam Freezera i działa super.Co do 4-pin,wkładasz wtyczke ja by była 3-pin.Jest napewno dobrym rozwiązaniem,za mała kase masz dobre chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Ja mam Freezera i działa super.Co do 4-pin,wkładasz wtyczke ja by była 3-pin.Jest napewno dobrym rozwiązaniem,za mała kase masz dobre chłodzenie. Dzieki jawor121, mam już Freezer'a, miałeś racje Chłodzi i chodzi aż miło.. :rolleyes: tylko martwiła mnie od dawna kwestia chipsetu ten radiatorek sie dość mocno grzeje, i zamontowałem tymczasowo, to co mam w sigu, tyle ze zasilanie fabryczne tego Qoteca jest na 2pin.. :/ a nie 3 i lipa.. w sumie to i tak nici, bo wejscia sa pozajmowane.. pozostaje tylko podpiecie pod Molex'a wiec przerobiłem je bo to kwestia wyjecia 2 kabelków.. temp'a spadła..ładnie.. ale hałasuje nieco.. nic narazie spełnia zadanie.. ale może ktoś ma inne pomysły na schłodzenie tego A690G.. hmm? a i pytanie do jawor121, jak zamontowałes tego Freezera.. chodzi mi o to jak skierowany jest wentyl .. w strone slotów RAM czy na tył obudowy.. bo ja mam na tyle jeszcze 80x80 i nie bardzo wiem jak to poustawiac by była dobra cyrkulacja powietrza.. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 wentyl na Freezerze ma przedmuchiwac powietrze (gorace) przez finy a za nim czyli na tyle obudowy ma byc drugi wentyl ktory te powietrze bedzie wydmuchiwac poza bude. Co do chlodzenia mostka na AMD690G to jest sposob. Musisz miec troche miekiego aluminium lub plexe taka 5mm i zrobic wysiegnik dla wentylka jakiegos pokaze jak zrobie takie cos jak to ma wygladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) wentyl na Freezerze ma przedmuchiwac powietrze (gorace) przez finy a za nim czyli na tyle obudowy ma byc drugi wentyl ktory te powietrze bedzie wydmuchiwac poza bude. Czyli ten na tyle wypadałoby odbrócić naklejka czerwona w drugą stronę? a freezera mam dobrze skierowanego? dodatkowo dochodzi wentyl od zasilacza wiejacy wprost na freezera :mur: Co do chlodzenia mostka na AMD690G to jest sposob. Musisz miec troche miekiego aluminium lub plexe taka 5mm i zrobic wysiegnik dla wentylka jakiegos pokaze jak zrobie takie cos jak to ma wygladac oki wiec czekam na relacje;)) u mnie narazie wygląda to tak zapusciłem foxone, i takie wyniki Czy te temp CPU nie jest jeszcze za wysoka? Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 a freezera mam dobrze skierowanego?Freezer wg instrukcji powinien byc zamontowany odwrotnie, tzn o 180 stopni w stosunku do tego co masz obecnie. Tak, żeby powietrze leciało w tył obudowy i było wydmuchiwane przez dodatkowy wentyl. Obecnie powietrze jest wtłaczane do środka budy. dodatkowo dochodzi wentyl od zasilacza wiejacy wprost na freezeraTen wentylator wyciąga powietrze z obudowy, a nie wieje na radiator. Chyba, że masz nietypowy zasilacz :wink: Poza tym zainstaluj nowszą wersje Fox One, u mnie lekko zmieniły sie wyniki odczytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) obruciłem freez'a, teraz wentyl skierowany jest na pamieci...wczesniej jednak zdjałem z niego paste i założyłem AC ceramique.. podłaczyłem i lipa.. na starcie mi pokazuje 48-45.. wyłaczyłem jeszcze ten na tyle obudowy.. i to samo przy obrotach 1600, troche głosny.. kurde chodzi jak odkurzacz.. na 2000 ... Co do tego FoxOne, to jaka masz wersje bo nie ma nowszej niz 1.1.0.2 przynajmiej nie moge znalesc..? nic poczekam az pasta wypełni luki i zobaczymy.. chociaz rozsmarowałem dokładnie eehh.. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ja mam v 1.1.1.8, ściągnięte przez Fox LiveUpdate. Sprawdziłem i jest już wersja 1.1.2.1. Gwarancji nie daje, że odczyty będą inne, ale nic nie szkodzi spróbować. Co do temperatury sie nie wypowiem, bo ja mam sprzęt niepodkręcony :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zrobiłem dziś formata windy i teraz mam problem z zainstalowaniem sterów dźwięku,instalowałem te z płyty,najnowszy pakiet sterów z www i cały czas to samo,wszystko inne sie zainstalowało,a dźwięk nie.Czy miał ktoś już taki problem i sobie poradził?Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...