Skocz do zawartości
beka

Budżetowe Mobasy Na 690g | Głównie O Foxconn A690gm2ma-8krs2h

Rekomendowane odpowiedzi

no tego listonosza jak tu przyjdzie to chyba z laczka przejadę :| Płyta mi się kurzy, już cały pajączek postawiony tylko PSU nie ma :( A na Feelu 300 bym się chyba bał odpalić to ... Widziałem co wyczynia u brejdaka i jakoś nie mam ochoty ...

może jakiś fanklub 690G :lol2: ?

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie masz chłodzenie ? na boxie jakie temperatury przy 2,5-2,6 ? U mnie PSU dalej nie ma :|

Podczas normalnej pracy ok 39-40* pod dużym obciążeniem ponad 50*, przy standardowych taktach 28* i ok 35* włączona termoregulacja, bo na max obrotach staję sie już słyszalny :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra mam deltę ide zjeść i stawiam system

czekamy :D

Po zmianie chłodzenia, przy włączonej termoregulacji wiatrak się nie włącza na domyślnych ustawieniach dopiero po podkręceniu do 2,5GHz trochę zaczyna się obracać temperatury średnio w dół o 5* :-P przy max obrotach + wszystkie w budzie na max - temp niższa o 12* ale najważniejsze cisza jedyne co słyszę to dysk i lekki szum powietrza.

Edit bardzo ciekawą rzecz zauważyłem, ciekawe kto pierwszy się domyśli :wink: W ramach podpowiedzi po prawej stronie

Dołączona grafika

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3gb ramu a włożone 2gb :lol:

Dokładnie i nie wiem co jest jak dam fsb o 1 do góry do dołu jest ok, a jak jest 274 pokazuje 3GB nie zależnie od systemu hehe potem sprawdzę na jednej kości czy też takie cuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra sprzęt postawiony , na razie wydajnośc integry nie powala, ale jest OK, proca jeszcze nie kręciłem, bo nie miałem czasu, na tamtym kompie na razie nie mam netu , bo muszę kupic router jakiś.... teraz wbiłem tu , pościągac jakieś dema i grac, grac, grac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crashone, zmieniałeś pastę na coś lepszego?

AC silver 5 pod cpu, reszta nie ruszana.

Witam

Mam pewien problem mianowicie chodzi o taktowanie GPU. Oryginalne wynosi 400mhz a u mnie jest napisane 67 po podniesieniu na 430. Normalnie jest napisane 53. GPU Więc pytam WTF?

A i ORTHOSA przeszło stabilnie przez 6h ORTHOS

Pozdrawiam

Zaraz sprawdzę jak to u mnie wygląda, ja mam tak:

Częstotliwość taktowania układu graficznego 57 MHz (oryginalny: 400 MHz)

Wcieło mi jednego posta :angry:

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super, chociaż mnie zmartwiłeś z tą nieostrością ;/

ja mam 21" LCD'ka i pracuje w rozdziałce 1680x1050, nie wyobrażam sobie żeby coś było nieostre oO

a odnośnie wydajności w gierkach to foxconn zdaje się być lepszy od Biostara [;

http://www.ixbt.com/mainboard/foxconn/foxc...m2ma-690g.shtml

PS

może będzie bios z regulacją VCore..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super, chociaż mnie zmartwiłeś z tą nieostrością ;/

ja mam 21" LCD'ka i pracuje w rozdziałce 1680x1050, nie wyobrażam sobie żeby coś było nieostre oO

a odnośnie wydajności w gierkach to foxconn zdaje się być lepszy od Biostara [;

http://www.ixbt.com/mainboard/foxconn/foxc...m2ma-690g.shtml

PS

może będzie bios z regulacją VCore..?

O żeby taki bios wyszedł to byłaby naprawdę dobra i tania płyta, a co najlepsze dostępna w przeciwieństwie do biostara.

Z tą nieostrością może być wina tego iż trochę mieszałem ze sterami, najlepiej żeby ktoś jeszcze się wypowiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nie wiem czy mi się opłaca ponad 100zł do biostara dopłacać (sprowadzenie z zagranicy)

---EDIT---

wysłałem prośbę do foxconn'a :P

I'm writing in the name of polish OC society to ask for the BIOS update. We would love to see the VCore setting in near future. I hope that you take it seriously, it's the only thing missing in that great motherboard. Make it even better!

B) Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że nie z czasem biostar będzie znów dostępny po normalnej cenie (dopłata to prawie połowa ceny foxconna), a foxconna można kupić jako płytę przejściową, może między czasie dopracują ten bios (napiecia itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę że się staracie z tym foxconem na zachętę dam wam mój najlepszy wynik oc na biostarze ( przed tym zanim poszedł do sprzedaży)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...80bdf8850a.html

nie wiem co mnie dokładnie hamowało dalej procesor, chłodzenie czy ramy , ale zrobiłbym więcej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://x-kom.pl/index.php?show_prod=19561&...1003&_ih=14

a ma ktos tą płyte ? podobna do biostara, foxcona (taka sama grafa)... miał ktoś ją? jak sie sprawuje do o/c?

Tutaj masz test http://twojepc.pl/artykuly.php?id=grafika_...ra&strona=1

EDIT

Pisałem wcześniej o problemach z aero, po instalacji sterowników do gpu należy odświeżyć w Control Panel\Performance Information and Tools wtedy uaktywni się aero i dodam, że wszystko smiga jak należy.

Beka pochwalisz się jakimś ładnym wynikiem?

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin_gps no to tak jak ja :wink: foxconn ino tańszy i ma np. 4 sloty pamięci :)

Wracając do tematu nieostrego obrazu w xp jest to wina sterowników 7.6 na każdych innych obraz jest bardzo czytelny i wyraźny, zastanawia mnie natomiast jedna sprawa po włączeniu w biosie opcji multifunction w opcjach gpu system rozpoznaje kontroler wideo jednak w żaden sposób nie mogę zainstalowac do tego sterowników, miał już ktoś podobny problem? Tak w ogóle co daje ta opcja? Surround view uruchamia się po dołożeniu karty ati i pozwala na korzystanie jednocześnie z obu GPU :D

http://www.in4.pl/recenzje/391/FOXB10MAX.jpg

Edytowane przez crashone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz test http://twojepc.pl/artykuly.php?id=grafika_...ra&strona=1

EDIT

Pisałem wcześniej o problemach z aero, po instalacji sterowników do gpu należy odświeżyć w Control Panel\Performance Information and Tools wtedy uaktywni się aero i dodam, że wszystko smiga jak należy.

Beka pochwalisz się jakimś ładnym wynikiem?

sorry, ale zalatany trochę jestem , to raz. Dwa, jeszcze nie mam netu na tamtym kompie, trzeba jakiegoś ruoterka zakupić. Trzy, w przyszłym tygodniu (od jutra :P) zacznę się bawić, ale powoli na razie :) Coś może pokażę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi