Gość hatemoder Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Mam problem z podkręceniem komputera z 2 kością pamieci . Wczoraj dokupiłem taką sama kość pamięci 512. Mam w sumie 1 GB. Przed zamontowaniem „odkręciłem” kompa. Włożyłem 2 kości w dualu. Testowałem wszystko memtest86+’em. Działa. Całą konfiguracje przepuściłem przez stresprime 2004 i super pi. Brak jakichkolwiek błędów. A więc przystąpiłem do podkręcania. htt z 5x na 3x pamieci z 200 na 186 (jak się nie mylę). I przystąpiłem do kręcenia procka. Podnosiłem mnożnik o 5 i test. Przy 2150 obniżyłem pamięci z 186 na 166 dla bezpieczeństwa. pamięci dowlotowałem o0,1 procek dowoltowany na 1,5. Ht o 0,1. Gdy doszedłem do 2250 mhz na procu, zaczeły się problemy. Właczyłem testy od superpi zaczołem (od 64 do 2 m )przeszło bez szwanku. Wylaczyłem test wszedłem na chwile do opery bład i blue screen. Dziwne. Na poprzedniej kosci(tj. jedna kość) dochodziłem do 2500 bez problemow. Co radzicie? :mur: błagam pomocy!! Edytowane 24 Czerwca 2007 przez hatemoder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) pomocy. Dziś ustawiałem bios do porzadku po resecie. Nie kręciłem nic. Jedynie zmieniłem timind z auto na 1t. Objawy? Bluescreen Edytowane 24 Czerwca 2007 przez hatemoder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Sluchaj w podpisie mialem 512 twinmoska i 2x256 ramu jakiegos noname. Smigalo to wszystko ladnie proc 2,7. Dokupilem 1x kingstone:) i [gluteus maximus] niby dual dziala na default 1,5 ramu smiga zaczalem OC i [gluteus maximus]ka. Kingston to padaka. Polazlem do qmpla, ktory nie kreci, jemu wrzucilem tego kinstona a sam mi dal twinmoska starego. I teraz mam to co mam i smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ehh wiem że kingstony to padaki.... Ale zdziwiony byłem tym strasznie. Ta ksie zastanawiałem czy wywalenie ich z duala by cos pomoglo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 No to sprawdź, a nuż pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...