Destiny Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Hej! Szukalem ostatnio jakis wskazowek co do tego jaki kabel kupic zeby sobie podlaczyc laptopa do TV i jakis film tak ogladnac albo cos ale wszedzie niejasno wyjasnione i sprzeczne informacje. W zwiazku z tym zapytanie do kolegow :) Co najlepiej kupic? S-Video do TV czy Kompozyt do TV?? ja juz sie pogubilem. Lapek to HP dv2100 seria na Turionie x2 z ATI200M i grafa GF Go 6150. Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Jeśli w lapku i w TV masz złącze s-video to najlepiej chyba kupić właśnie taki kabel. W najlepszym wypadku podłączysz i powinno działać :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mam s-video, kompozyt i spdif. TV ma wszystkie tez. A jakie ceny tych kabli i wogole na co zwracac uwage?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Spdif to jest chyba tylko do dźwięku (jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi :D). Na pewno musisz zwrócić uwagę na długość :D (oczywiście kabla :P) aby było wygodnie Ci go podłączyć. Dokładnie się nie znam bo nigdy nie korzystałem z tego typu dobrodziejstw :) więc niech ktoś inny się wypowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 S-Video Composite_video i chyba wszystko jasne jeśli chodzi o Composite/S-video ... czyli tylko s-video Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ok. Udalo mi sie pozniej jeszcze znalesc jedna stronke w necie po angielsku ale teraz linka nie moge nigdzie ani w historii ani w ulubionych odnalesc ;) w kazdym razie, kabel ponoc najlepiej im krotszy tym lepszy bo spada jakosc wraz z dlugoscia. Do tego najlepiej pozlacane koncowki. SPDIF to faktycznie tylko audio bo sprawdzilem. No to zakupuje S-Video i zobaczymy co z tego bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Postanowiłem tu dopisac :) Czy to jest kurde normalne ze kupujac kabel - s-video --> euro ciezko trafic na "dobry" ? Kupiłem juz 2 kable i oba sa zrypane !!! w jednym obraz skacze i wogole jest zniekształcony w drugim jest kurde czarno-biały !! laptop nowy toshiba z vistą. Kable raczej tanie - okolo 20-30 pln . strasznie mnie to denerwuje ... Jak teraz to reklamowac? isc z laptopem do sprzedawcy ? a moze to wina tv ? czy na roznych tv dany kabel moze roznie działac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Postanowiłem tu dopisac :) Czy to jest kurde normalne ze kupujac kabel - s-video --> euro ciezko trafic na "dobry" ? Kupiłem juz 2 kable i oba sa zrypane !!! w jednym obraz skacze i wogole jest zniekształcony w drugim jest kurde czarno-biały !! laptop nowy toshiba z vistą. Kable raczej tanie - okolo 20-30 pln . strasznie mnie to denerwuje ... Jak teraz to reklamowac? isc z laptopem do sprzedawcy ? a moze to wina tv ? czy na roznych tv dany kabel moze roznie działac? najpierw spróbuj odpiąć kapel antenowy/od kablówki od telewizora, on może powodować zakłócenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 S-Video ogólnie to shit. Każdy inny sposób spięcia kompa z Tv jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 S-Video ogólnie to shit. Każdy inny sposób spięcia kompa z Tv jest lepszy. Nie wiem czy smiac sie czy plakac :? Moglbys to rozwinac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie wiem czy smiac sie czy plakac :? Moglbys to rozwinac? Mam złe doświadczenia. Zawsze miałem z tym problemy. Albo cos dany TV nie lubi kompa albo znowu komp nie lubi TV (do tej pory testowalem na kineskopowkach) albo kabel zrypany, raz działa raz niedziałą, a na koniec jeszcze jakosc taka sobie. Nie jestem fachowcem i i nie wiem jak jest z parametrami - fakt. W najbliższych dniach tez chce podpiąć lapa do LCD tym razem i zrobie wszystko zeby to nie bylo S-Video. Jak jestes taki kozak Baxxxio to napisz jak najlepiej to zrobic. Pzdr Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Szczepano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) W najbliższych dniach tez chce podpiąć lapa do LCD tym razem i zrobie wszystko zeby to nie bylo S-Video. Pewnie nie masz za duzego wyboru .. albo D-sub albo s-video :? d-sub tez potrafi byc wybredny,i nie zawsze zadziala ;) Problem z s-video to problem czesto kabla,ale tez czesto samego podlaczacza,ktory nie potrafi sobie poradzic z ustawieniem grafiki ;) Jak jestes taki kozak Baxxxio to napisz jak najlepiej to zrobic.:lol: Najlepiej to zrobic z glowa,a nie pisac ze to najgorszy sposob :lol: Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez baxxxio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepano Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Pewnie nie masz za duzego wyboru .. albo D-sub albo s-video :? d-sub tez potrafi byc wybredny,i nie zawsze zadziala ;) Problem z s-video to problem czesto kabla,ale tez czesto samego podlaczacza,ktory nie potrafi sobie poradzic z ustawieniem grafiki ;) :lol: Najlepiej to zrobic z glowa,a nie pisac ze to najgorszy sposob :lol: A VGA? A kombinacje z HDMI? Moim zdaniem nie na tym to polega zeby przed kazdym ogladnieciem filmu walczyc ze sprzetem ale zeby po prostu wsadzic wtyczke i bylo po sprawie. Nie każdy czerpie przyjemnośc ze żmudnego grzebania w ustawieniach karty!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Nie każdy czerpie przyjemnośc ze żmudnego grzebania w ustawieniach karty!!!Dlatego nie potrafiles podlaczyc zapewne ;) A VGA to wlasnie Dsub ;) A hdmi nie masz w notebooku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 w jednym obraz skacze i wogole jest zniekształcony w drugim jest kurde czarno-biały Może się przydać tutaj link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...