Skocz do zawartości
dawid_maxim

Jaka Grafika Do 600zł?

Rekomendowane odpowiedzi

słuchaj, kupno 8600GT nie oznacza pchanie się w DX10 :| jest on pod DX9 wydajny, wydajniejszy czasami od 7900GS (a na pewno od 475/1400). A tym HDR i AA to bym sie nie jarał bo raczej mała płynność ...

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale x1950Pro jest wydajniejsze... zresztą nie lepiej poczekać do lipca? 2400 i 2600 wejdą w ładnych cenach :)

Edytowane przez Habu1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polece Galaxy 8600GE jest imo bardzo fajna i te pamieci 1ns...a za cene 10zl wieksza od Galaxy 7900gs nie ma sie co tak bardzo zastanawiac - dodajac nawet to ze jedyna gra jaka widzialem w ktorej ten 8600 ulega temu 7900 jest Call of duty 2 ...

taka tez grafe biore dla siebie do takiego samego konfiga jak zalozyciel tematu ;)

Edytowane przez leiber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny dylemat jakiś miesiąc temu i wybrałem 7900GS ale z Galaxy, bo standardowo masz już 600/1600, a do już konkretna różnica w porównaniu do standardowych 7900GS. W Proline dałem 515zł, ale może już staniało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robi. Dlatego 8600 jest wydajniejsze w grach z fajerwerkami gdzie idą w ruch shadery. Jest też prawdopodobne, że w przyszłości 8600 zdobędzie zdecydowaną przewagę na 7900, bo silniki gier będą pisane pod zunifikowane shadery a nvidia będzie coraz lepiej optymalizować sterowniki.

7900 wykaże się tam, gdzie jest dużo tekstur i potrzeba większej przepustowości pamięci. Jednak coraz mniej gier jest robionych w ten sposób. Na nowe, dające kopa stery też nie ma co liczyć.

Ale karty są na tyle zbliżone wydajnością, że trzeba popatrzeć po forach i testach które gry, na której karcie dobrze chodzą i wziąć właśnie tą. Albo zasugerować się ceną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi