Kirk42 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam! Jak w temacie potrzebuje szybko kupic karte WLAN na PCMCIA z wyjsciem na antene zewnetrzna, poniewaz komputer bedzie w samochodzie ktory ma lapac sieci z wiekszej odleglosci niz moze to karta wbudowana w laptopie, dlatego potrzebuje pomocy, chcialbym zeby byla to mozliwie najtansza karta, ma tylko lapac dalej oddalone sieci, tzn nie z 10m ale np z 30m nie potrzebuje niewiadomo jak profesjonalnwego sprzetu, dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Jeżeli to ma być do 30m na zewnątrz, to powinna wystarczyć antena 7-8 dBi ustawiana gdzieś w oknie + np. linksys WPC54G ( u mnie tak działa i mam net na ogrodzie około 50m od anteny. Z tanich kart z wyjściem na antenę, mogę polecić TP-LINK TL-WN510G. Mój koga nie narzeka, ja sam nie używałem. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Witam! Jak w temacie potrzebuje szybko kupic karte WLAN na PCMCIA z wyjsciem na antene zewnetrzna, poniewaz komputer bedzie w samochodzie ktory ma lapac sieci z wiekszej odleglosci niz moze to karta wbudowana w laptopie, dlatego potrzebuje pomocy, chcialbym zeby byla to mozliwie najtansza karta, ma tylko lapac dalej oddalone sieci, tzn nie z 10m ale np z 30m nie potrzebuje niewiadomo jak profesjonalnwego sprzetu, dziekuje za pomoc Szczerze, to nie rozumiem, po co kupować kartę pcmcia z wyjściem na antenę, przy tak małych odległościach. 99,9% noteboków z wbudowaną anteną radzi sobie z takim dystansem bez problemów. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 tzn 30m ale nie jes tto otwarta przestrzen, poprostu, znajomy ktory tego potrzebuje jezdzi tirem. Kiedy staje na postoju pod jakas firma laptop widzi mu siec ale niechce z nia polaczyc pomimo tego, ze siec jest odblokowana. Jego kolega posiada karte z wyjsciem na antene i bardzo dobrze laczy i działa Tak sie jeszcze zastanawiam czy moze nie było by głupie podłączenie karty WI-FI USB na długim kablu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Do tira powiadasz? Niech kupi jaką kolwiek kartę PCMCIA z wyjściem MCcard i po kłopocie. Do tego jakiś malutki panel na obrotnicy na dach tira i pozamiatane :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 a ile by cos takiego kosztowalo? Czy moglbys podac jakies konkrety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 samochód działa jak ekran na antenę, niech sobie kupi coś takiego http://www.allegro.pl/item205705451_pcmcia...e_antenowe.html plus coś takiego na dach http://www.allegro.pl/item209654804_mocna_...ghz_rp_sma.html powinno wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...