Krz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Potrzebuję pary Bluetooth'ów emulującej zwykły kabel USB. Muszę podłączyć w ten sposób kamerkę internetową do kompika. Mam na myśli komplet podobny do tego, tyle że USB po obu stronach. Przydałby się zasięg 100m. Może możnaby to było załatwić kompletem zwykłych BT, jeden z zamienioną wtyczką męską na ż? Kamerka internetowa ma filmować "z lotu ptaka", umieszczona na pokładzie szybowca - modelu RC. Stąd pobożne życzenia odnośnie zasięgu. Aha, rozdzielczość kamerki 640x480 px. W ogóle jest to ten sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 100m?? Blu ma zasięg chyba z 6... Jedyna i najtańsze rozwiązanie to kamerka pod wifi, kupić jak najlżejszą, wyciągnąć z obudowy i zamontować w szybowcu. z tym że dohodzi jeszcze kwesta zasilania. jakiś akumulatorek by sie zdał. Troche będzie to ważyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krz Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Bluetooth klasy 1 ma zasięg do 100m, ale takie rozwiązanie byłoby chyba bardzo drogie. Jaka byłaby cena takiej kam. WiFi i jaki osiągnęłaby zasięg? Mój portfel nie jest szczególnie zasobny :unsure: Miałem zamiar zastosować laptopa bez BT, a z kartą WiFi, więc taki sposób połączenia wydaje się bardziej sensowny. Aha, zasilanie będzie bez żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 kamerka z 500 zł karta wifi do lapka 150 + 50 antena w sumie 700 zł Nie wiem czy jest sens inwestować, jak chcesz zasięg byłby 400-1000m+ w otwartym terenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krz Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Za kamerkę kupa szmalu, ale przynajmniej kartę WiFi w ptopie mam. Może poleciłbyś jakiś tańszy model? Wystarczy mi zasięg 400-500m, aż kilometra nie potrzebuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 szukaj po allegro, wpisz kamera wifi, ew. kamera ip. może jakiegoś używaka znajdziesz. co do katry w lapku to jest duża szansa że nie wystarczy. tzn. antene ma za slaba. Musiałbyś rozkręcić lapka i dostać sie do karty sieciowej, znaleźć antene, odłączyć ją, przylutować kabel i wyprowadzić go na zewnątrz laptopa :) potem do tego kabelka podłączasz antenke sektorową i by działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...