Bjeń Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witajcie. Posiadam Acera TravelMate 2310. Był w nim problem z myszką i klawiaturą (po wejściu do Windowsa laptopowe myszka i klawiatura nie działały). Postanowiłem sformatować cały dysk (oczywiście z problemami, początkowo przy formacie partycji systemowej wyskakiwała informacja, że dysk jest uszkodzony, lecz po drugiej próbie poszło wszystko gładko). Początkowo chodziło wszystko dobrze, lecz po pierwszym resecie było podobnie - nic nie działało, oraz nie mogłem wyłączyć laptopa. Ściągnąłem ze stronki nowy bios, zainstalowałem i znowu było w porządku. Teraz udało mi się zainstalować wszystkie sterowniki (po resetach wszystko działało), lecz po resecie po instalacji AutoPatchera znowu myszka i klawiatura odmawiają poszłuszeństwa - nie działają. W biosie chodzą dobrze, lecz po wejściu do Windowsa wszystko sie kopie. Bardzo prosze o pomoc. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić. Z góry dziękuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjeń Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udało się. W podobnej sytuacji, należy w menadżerze urządzeń wyłączyć sterownik (w zakładce Baterie) Microsoft ACPI - wcześniej należy wyjąć baterie i uruchomić laptop na samym zasilaczu. Jestem szczęśliwy, ahhh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Nie no... Moje gratulacje. Jednak wydaje mi się nieco dziwne, żeby laptop poprawnie współpracował z myszką i klawiaturą jedynie przy wyciągniętej baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 daje tesz swoje GZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjeń Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Wybaczie... źle sprecycowałem :) Po wyjęciu baterii, wyłączeniu tego sterownika, można spokojnie włożyć z powrotem baterię. Wtedy będzie chodziło dobrze. Też mnie to zastanowiło czemu po wyjęciu baterii i działaniu na samym zasilaczu touchpad i klawierka chodziła cacy. Zacząłem szukać, aż znalazłem ;) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Bjeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...