Skocz do zawartości
Matrich

Nowa Karta?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem, chce kupić nową karte ale niestety nie wiem jaką. Mam tak

Intel Celeron 2,8 GHZ AGP x8 :(

1 GB ram ddr 400 kingston

radek 9250

Myśle nad radkiem X1650 512 MB on kosztuje 350zł i nad jakimś chłodzeniem mój budrzet to 500 zł + chlodzenie. Moje aktualne chłodzenie to 200W [ciach!]o dokładnie Model No: FSP 200W ak myślicie ?

Edytowane przez Matrich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Semprona 3000+ na sAM2 można dorwać już za ~120zł.

Do tego płyta główna Abit KN9 za ~240zł i 1GB RAMu DDR2 Kingston za ~150zł. Plus zasilacz Delta DPS-350AB - 55zł (Allegro) i k. graficzna Palit GF7600GS Sonic PCI-E za 288zł.

BTW powinieneś założyć ten topik w dziale Co kupić, a nie tutaj.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy oczywiście od tego ile kasy jesteś w stanie wydać na nowego kompa. Według mnie jest jest jeszcze opłacalne wsadzenie radka 9800pro, ostatnie ceny spadły na allegro poniżej 200 zł. Sam mam takiego w drugim kompie (nie tym z podpisu) i na Athlonie 2600 i 512 ramu spokojnie idzie pograć, może nie w max detalach, ale raczej nie mam problemów. Mimo wszystko zainwestowałbym w taką kartę. Różnica w stosunku do 9250 będzie na pewno duuuuuża. Do tego kompa wstawiałem różne karty i naprawdę do wspomnianego radka się nie da nic porównać. Wybór oczywiście należy do ciebie.

EDIT: oczywiście nie na tym zasilaczu :) Fortron 350W powinien wystarczyć, przynajmnie na razie.

Edytowane przez japa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi