KrisJR Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 @Heat Dokładnie jeżeli chodzi o nawigację oststnio kupowaliśmy z panną dla niej Toyotke Yaris i cena była podobna. Mi w BMW udało sie akurat wynegocjować nawi za friko bo 12 czy 15k bym na bank nie dał :D @CKM18 Ja tu równiez stawiam na tego go 910, tomtom jest bardzo prosty w obsłudze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 KrisJR, tak ale do Tom Toma aktualizacja map jest droga, ewentualnie jeszcze to mio jest ciekawe ( bawiłem się nim w electro world) : http://www.allegro.pl/item206861858_nawiga...stw_europy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 A powiedzcie mi jak pokrycie "Polska: 34%" przekłada się na użytkowanie i dokładność mapy? Można spokojnie jeździć po mniejszych miastach takie jak np. Ozorków/Pabianice itd?Póki co jeździłęm tylko trochę ale już jakieś rozeznanie mam. Mam tomtoma z pokryciem 26% (na UIQ2 nie ma nowszego) i drogi wszystkie są, tylko w wioskach numery domów nie mają numeracji więc bezpośrednio do celu cię nie zaprowadzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 To teraz czas na mnie. Od jakiegoś czasu używam w aucie noki 6110 navi, ale teraz coś dla rodziców potrzebuje. Ogarneli w końcu że gps naprawdę działa ;] Potrzebuje navi dedykowaną, żadne pda itd, duży ekran, minimum 5'', dotykowy. Nie musi posiadać jakiś wielkich dysków twardych lub opcji odczytu filmow lub mp3. Najdokladniejsza mapa Polski jest wciaz AutoMapa? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Z tego co wiem możliwe że już nie... nie testowałem w praktyce ale AutoPilot ma 99% pokrycia map... i do tego jest pół tańszy... jeżeli kogoś oczywiście to interesuję... pozdrawiam Co znalazłem na 5 cali to tylko to: http://palmtopy.pl/?p0=4&p1=40&o=1018 ma dodatkowo w sobie telefon i 8 gb dysk... nie wydaję mi się to potrzebne... pozatym zastanów się czy naprawdę niezbędne jest Ci 5 cali gdyz 3.5 calowy FS jest wg mnie conajmniej wystarczający a cena takich urzadzeń to około 1k pln ... z konkretnie dedykowanych znalazłem to: http://palmtopy.pl/?p0=55&p1=57&o=855 ale jest to "tylko" 4 cale... Edytowane 24 Września 2007 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) O właśnie. Ale z tego co widać to żeby odpalić to musze posiadać albo jakiegoś pda albo jedno z tych dwóch urządzeń ( http://www.autopilot.pl/index.php?option=c...9&Itemid=81 ) tak? Edytowane 24 Września 2007 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) kolega to przy mnie odpalił na spv m3000... Dowiem się od niego bo w dziedzinie nawigacji a własciwie oprogramowania jest mistrzem ... pozdrawiam juz wszystko jest wiadomo... da się wgrać na każde urządzenie które ma Windowsa... i tylko na takie Edytowane 24 Września 2007 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 @poca a co to za samochód bo jeżeli coś z wyższej półki pokroju bmw, merca itp to może wart się zastanowić nad navi dedykowanymi do samochodu... montuje się to w deskę i jest estetycznie, pomyśl o takim rozwiązaniu, może jakiś komp samochodowy... są różne opcje, zależy ile rodzice chcą przeznaczyć na to mamony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Jeżeli występowała w tych samochodach jako dodatkowe wyposażenie to wstaw ori navi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 @poca a co to za samochód bo jeżeli coś z wyższej półki pokroju bmw, merca itp to może wart się zastanowić nad navi dedykowanymi do samochodu... montuje się to w deskę i jest estetycznie, pomyśl o takim rozwiązaniu, może jakiś komp samochodowy... są różne opcje, zależy ile rodzice chcą przeznaczyć na to mamony. Navi jest w zestawie w jednym. Ale z tego co mi wiadomo to Mercedes nie ma polskiej mapy. A po drugie zależy nam na takim urządzeniu które można z samochodu do samochodu przekładać. Granicy mamonowej jakieś nie ma, ważne by navi była duża, dokłada i łatwa w obsłudze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Ale z tego co mi wiadomo to Mercedes nie ma polskiej mapy.hmmmm: http://www.allegro.pl/search.php?string=me...new=0&pay=0 Granicy mamonowej jakieś nie ma, ważne by navi była duża, dokłada i łatwa w obsłudze. jeżeli przenośnie to co mogę polecić: raz: http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...Tom_One_XL.html ekran 4.3 cala łatwa obsługa, dobre mapy. http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...r_6_Region.html 4,3 cala mapy nie wiem... http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...TIS_w_24_h.html to samo 4.3 cala nie wiem jak mapy. http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...awa_GRATIS.html bardzo dobry garmin z 4.4 calowym ekranem, dobre mapy. no i teraz wypasy jak cena nie gra roli: raz: http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...awa_GRATIS.html 4.4" (98 x 55), WQVGA dobrre mapy jak przystało na garmina dwa: http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...awa_GRATIS.html totalny wypas z odjechanym 7 calowym wyświetlaczem i bajerami po dziury w nosie :) no to tak ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam Szukam jakiejs taniej nawigacji tak do 500zl. przeszukalem allegro i wybralem najbardziej popularne modele/marki - lark 35.3 - manta 030, 020, 410 - akira 3518 - medion 4210(465), 95892, 96800, 95900, 470, 205, 200, 645 - goclevert 3550a, 4330, 3560, 3520 - germin nuvi 250, 200 - myguide 3100go - macrom easyx - blaupunky travel pilot 100 - navigo 3000 - binatone c350 - tracer trn-1 - tomtom one v3, v4 to by bylo na tyle.troche duzo do wyboru, no ale tak mi allegro podpowiedzialo :) gps bedzie uzywany w 99% w polsce w woj.pomorskim. sporadycznie inne czesci kraju a jeszcze rzadziej za granica( jak cos to czechy,slowacja), dlatego nie musza byc w komplecie mapy innych krajow niz europy. zalezy mi zeby mapy byly dobre nie tylko w miescie a takze "w trasie" tzn ze jak bede sobie chcial wyjechac gdzies nad jeziorko do jakiej wsi gdzie mieszka 30 osob to zeby mnie nie wywiozlo na ruska granice :D urzadzenie bedzie uzywane przeze mnie a takze przez moich rodzicow, wiec dobrze by bylo jak by obsluga byla prosta a wyswietlacz duzy i czytelny, a takze zeby glosniki dawaly rade. milo by bylo jak by mozna bylo na nim sluchac mp3,ogladac filmy oraz przegladac foty, ale z tego co wiem to trzeba miec "odblokowany model". to chyba wszystko. czekam na odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Z tych co podales to praktycznie tylko 3 firmy sa godne polecenia... Garmin, Blaupunkt i TomTom. Narobiles tyle literowek ze az ciezko dosc o co Ci chodzi. Ja jestem mimo wszystko za polaczeniem telefonu komorkowego z gps (tak jak ja to zrobilem u siebie... nokia e61 na symbianie + gps navibe gb337). Plusem tego jest to ze nie musisz za kazdym razem chowac calego osprzetu zeby Ci go nie zasuneli... tylko wkladasz w kieszen i wychodzisz z samochodu Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Gps-Z-biedronki/259125/new.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Pozna godzina byla a ja juz na jedno oko patrzylem wiec sorki za bledy :/ problem w tym ze nie mam tel z symbianem (ale chce takowy kupic, dokladnie mowiac e51) ale w niej jest 2" ekran :/ wiec o polowe mniejszy niz w nawigacji. pozatym telefon jest moj a gps beda uzywali takze rodzice wiec ten pomysl odpada. a co z produktami tylu manta, medion, akira i navigo (te nawigacje chyba nie sa zle?) swojego czasu po wypromowaniu przez biedronke urzadzen Akira zrobila sie dost popularna. czy naprawde nie warto sie interesowac tymi produktami (manta,medion, akira, navigo itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 warto - po odblokowaniu dobry sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 przejrzalem jeszcze skapca i wypatrzylem takie jeszcze urzadzenia: mio c250, moov 200 blaupunkt lucca tomtom xl jest jeszcze becker 7926 i navigon 2100 ale te urzadzenia kosztuja juz 600zl ;/ z tego co wiem to tomtom ma slabe pokrycie polski tzn nie jest szczegolowa wiec nie wiem czy bede sie w nia pakowac. macie moze jeszcze jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Bierz Akirę - to dobry sprzęt i i wgrasz Automapę jest dobrą mapą(zresztą MapaMap wcale nie jest dużo gorsza). Używam jej w palmtopie i nie narzekam. Inna sprawa że żałuje kupna palma(Dell x51V) bo za tą cenę miałbym 3 Akiry. No ale nic, przydaje się do ściągania bo wmawiam wykładowcom że to kalkulator :] Edytowane 10 Czerwca 2008 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 a lepiej ORT: ORT: wziąć ta akire 512 czy 3518? dla lepszego proca, modlu gps, baterii i dluzszej gwarancji? aha jedno pytanie? czy mapamap ma w swoich mapach gdzie sa fotoradary ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) bawiłem się dzisiaj tą nawigacją z biedronki, powiem że dla mnie jest ona trochę "zabawkowa", no i brakuje miejsca na rysik. Osobiście jakbym miał kupować navi w tej cenie to bym kupił, ale odrazu wrzucił bym AutoMapę, w sumie też do końca nie jestem zadowolony z kupna PDA (Asus P535), niestety palm jako telefon, navi itp na dłuższy czas staje się męczący i obecnie "spoczywa" w schowku w aucie... a co sądzicie o tej nawigacji? może nie jest tania, ale teraz chce kupić coś na dłużej (czyt. nawet 5 lat) :) Edytowane 10 Czerwca 2008 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 to jest temat o taniej nawigacji a nie o gps'ie za 2000zl :P mam jeszcze jedno pytanie- czy w urzadzeniach typu tomtom,garmin,blaupunkt,mio mozna tez je jakos 'odblokowac' aby moc ogladac filmy, sluchac mp3 czy nawet grac w jakies proste gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 a co sądzicie o tej nawigacji? może nie jest tania, ale teraz chce kupić coś na dłużej (czyt. nawet 5 lat) :) jak dla mnie 7' to juz zdecydowanie za duzo, wyjmowanie i noszenie tego z soba - lekka przesada, a w schowku jak wiadomo lepiej nie zostawiac (nie dawno mialem włamanie do auta bo na szybie był uchwyt od gps`a) moim zdaniem za ta cene lepiej jakies fajne 4,3' które dla mnie wydaje sie optymalna wielkoscia (sam mam juz prawie rok navroada 4,3') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam Szukam jakiejs taniej nawigacji tak do 500zl. przeszukalem allegro i wybralem najbardziej popularne modele/marki - lark 35.3 - manta 030, 020, 410 - akira 3518 - medion 4210(465), 95892, 96800, 95900, 470, 205, 200, 645 - goclevert 3550a, 4330, 3560, 3520 - germin nuvi 250, 200 - myguide 3100go - macrom easyx - blaupunky travel pilot 100 - navigo 3000 - binatone c350 - tracer trn-1 - tomtom one v3, v4 pozdrawiam Witam, kupiłem jakiś czas temu larka 35.3 wg mnie sprzęt godny polecenia jak za takie pieniądze 340zł , zainstalowałem na karcie Automape i TomToma+ mapa z zestawu MapaMap, wszystko gra, nadajnik Sirf III, dosyć dobry procesor , ekran 3,5" starczy, ogólnie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Bierz Akirę - to dobry sprzęt i i wgrasz Automapę jest dobrą mapą(zresztą MapaMap wcale nie jest dużo gorsza). Używam jej w palmtopie i nie narzekam. Inna sprawa że żałuje kupna palma(Dell x51V) bo za tą cenę miałbym 3 Akiry. No ale nic, przydaje się do ściągania bo wmawiam wykładowcom że to kalkulator :]Dużo jeżdżę po 3-mieście i jak dotąd przetestowałem TomToma GO720, Automapę 5 i MapęMap 5. Z tych trzech właśnie MapaMap jest najdokładniejsza. W Automapie brakuje wielu ulic a o numeracji już nie wspominając. TomToma postawiłbym po środku - dokładniejszy od Automapy ale parę błędów również posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Przymierzam się do kupna navi - przewaliłem troche for i stwierdzam że najlepszym wyborem będzie odblokowany lark 35.3 taki jak tutaj: http://allegro.pl/item385264628_nawigacja_..._mhz_sklep.html Cena jest poprostu smieszna w porównaniu z ubiegłym rokiem - czy naprawdę kupując w tej cenie navi nie natne się? Czy jeżeli mapa nie będzie mi odpowiadała moge sobie wgrać inną? Czy to co jest w standardzie jest dobre i czy posiada również w dobrym stopniu zwizualizowane inne kraje europy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jeżeli jest odblokowany, to jest zwykły PDA na WIN CE - wgrasz, co będziesz chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) najtansza dobra nawi, brac tego larka? czy nie bedzie problemu z trasami polska, niemcy, holandia, anglia? Czy ten windows mobile jest dobry? Nie ma z nim problemow? P.S. Z ciekawosci kazda nawi pokaze predkosc z jaka sie poruszam i obliczy mi o ktorej godzinie dojade do celu? Bo u jednego znajomego widzialem taka bajere a u drugiego nie :| http://allegro.pl/item402973490_nawigacja_...ie_gratis_.html P.S.2 Fotoradary tez bedzie pokazywal? I co wogole daje to odblokowanie :P sorki za glupie pytania ale zawsze omijalem nawi szerokim lukiem a teraz potrzebuje i jestem kompletnie zielony :^^ Edytowane 26 Lipca 2008 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 jesli ktos smiga glownie po europie zachodniej to w carrefourze jest tomtom one za 399zl @crash_zero: domyslnie po wlaczeniu wlacza sie odrazu aplikacja do nawigacji po odblokowaniu masz windowsa i z jego pozimu mozesz wlaczyc domyslna aplikacje do nawi albo wgrac kazde oprogramowanie jakie jest na dany system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 tomtom one v3? na allegro za 388 jest. Bo chyba nie v4 ktory jest po 700 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 szkoda że nie mam skanera, w autoświecie z przed ty lub dwóch był art o navi do 1k, w jakimś innym auto był test za 500 ale nie mogę znaleźć .. jak znajdę do strzelę foty albo opiszę w skrócie ;] tomtom go720 z bezpłatnymi aktualiacjami jest i jest fajny ;] 4,3", 31 krajów mio moov360 4,3" ma mapę 38 krajów medion gopal jeśli ma soft w wersji 4 (navigator) est ponoć godny polecenia 4,3, 34k, piszą że bardzo dobra jakość wykonania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...