SZUK Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 wtyczki RJ-45 wtyczkami, w sieciach Fast Ethernet sygnał jest głównie uzależniony od długości kabla, Maksymalna długość pojedynczego linku może wynosić około 100 metrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ja tam nigdy takich wynalazków nie używam, zazwyczaj lutownica i po sprawie. 70m?? może jakiś lipny kabel masz bo z tego co pamiętam to na skrętce 150 śmigało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) ... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 podepnę się do tematu Jak wygląda sprawa z temperaturą ? Muszę pociągnąć kabelek na zewnątrz, nie wiem jak będzie sie sprawował w zimą przy minusowych temperaturach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Muszę pociągnąć kabelek na zewnątrz, nie wiem jak będzie sie sprawował w zimą przy minusowych temperaturach bez problemu, - 25 wytrzyma na lajcie :) kabel ekranowany kiedyś słyszałem taką teorię że akranowany gorzej chodzi niż ten zwykły :| Ponoć osam siebie zakłóca bo ekran odbija sygnał spowrotem do srodka co powoduje zakłócenia. Ja miałem zawsze zwykłe kabelki, bo tańsze były... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) ... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jak wygląda sprawa z temperaturą ? Muszę pociągnąć kabelek na zewnątrz, nie wiem jak będzie sie sprawował w zimą przy minusowych temperaturach . Temperatura nie ma wpływu na łączkę - jedyny problem to izolacja - jeśli masz ją na zewnątrz to czasami może 'zalać' i wtedy nie jest za ciekawie... .... ale czy jak zastosuje na drodze sygnału jeszcze z ,np. 5 takich łączników sygnał nie będzie słabszy?Myślę, że nie [pewności 100% nie mam] - ale sprawdzić samemu nie zaszkodzi. Najlepiej zrób tak, że kup po prostu kilka złączek – po podłączaj - sprawdź jak to wszystko wygląda - jak będzie wszystko grało to zostaw - jak nie to postaraj się przeprowadzić większą ilość kabla aby tych kostek było mniej... przynajmniej ja bym tak zrobił ;) Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 myślę że złączka wprowadza jakieś straty, tak jak w przypadku np. sieci bezprzewodowych. jak łączysz karte sieciową z anteną to na każdej złączce masz straty (ok. 0,5 dbi) gdybyś zbudował kabel ze 100 złączek to stracisz na nim cały sygnał :) oczywiscie w sieci przewodowej strata bedzie mniejsza, ale zawsze będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 w standardzie jest podana dlugośc kabla na jakiej może on być rozpleciony, niestety nie pamiętam juz ale będzie to około 10 cm :) więc zakładając że jeden kabel ma około 3 cm rozplecione to mozna teoretycznie zastosować około 3 złączek :) W praktyce wiadomo że te standardy są robione na wyrost więc pewnie dało by się bez zauważalnej straty jakości dać więcej takich złączek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...