Skocz do zawartości
Cah!r

Dziwny Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę złożyć stosunkowo jak najtańszy komputer do ET:QW, tak żeby mieć ~60fps. Gra jest oparta na silniku Doom3. Grał będę w rozdzielczości 1280x1024.

Mobo: Abit I35 Biorę ją tylko ze względu na Raida, chyba najtańsza z dobrych płyt na P35 z Raidem.

Cpu: E2140 (selekt) lub E6300 (używka na rdzeniu Conroe) sprzedaje ktoś ;) ?

Ram: 2GB Corsair XMS 667Mhz Cl4 najtańsze ramki na Promosach chyba?

Galaxy 7900GS 1,2ns jak się ma OC rdzenia w wersjach z Zalmanem i CM, bo chciałbym mieć >650Mhz, a wolałbym Zalmana bo lepszy i cichszy

Hdd: Samsung 250GB cisza najważniejsza, WD niestety jest głośniejszy, w przyszłości będzie RAID 0

Psu: BQT 450W lub Seasonic S12 II 430W który cichszy?

Case: Lian LI PC7 SE-B III piękna, z niej nie zrezygnuję, mogę mieć nawet gorsze podzespoły, heh takie zboczenie ;)

Głośniki: Logitech X-230 wie ktoś jak sie prezentuje intergra z Abita w konfrontacji z SB Live

Dodatkowo:

Scythe Andy Master lub kloców nie chcę, a na thermalrighta mnie nie stać ;/

Wiem, ze zostawiłem małe pole do modyfikacji, ale napiszcie co sądzicie, co byście zmienili.

Edytowane przez Cah!r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

junioor, nie wiem, czy czytałeś, ale użytkownicy tego taniego 7900GS się skarżą : karta nie chce się kręcić, wali artami i freezami na defaulcie i się grzeje się ... więc albo droższy 7900GS 600/1600 albo 8600GT od Palita, za 400 zł, a wygrywa z tanim 7900GS, szczególnie po o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

86xx odpada, za słaby w tego typu grach, myślałem o tym tańszym GS'em, ale zniechęciły mnie właśnie te problemy...

Corsair jest za drogi, a jest on na bazie Seasonic, więc się mogą niczym nie różnić.

Do E6300 wolałbym Andy'ego, do E2140 wezmę fryzjera lub Pentagrama HP100.

Jeszzce jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi