-=Qroń=- Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Słuchajcie kochani, problem mój tkwi w tym że ALSA nie chce współpracować z moją zintegrowaną dźwiękóweczkę CM6501 (mimo że powinna - Ubuntu 7.05 ma kernel współpracujący już z ALSĄ rzekomo wspierającą owy chip, z resztą dla pewności próbowałem updatu), dźwięk udało mi się włączyć przestawiając w preferencjach na USB Audio, ale to ustawianie z kolei chyba nie za bardzo chce współpracować z Flashem i w serwisach typu YouTube mam tylko wizję, brak jakichkolwiek walorów dźwiękowych co znacząco budzi mą dezaprobatę. Any Ideas?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 To zależy też jakiej przeglądarki używasz. Np. firefox używa domyślnie OSS, zamiast ALSY, więc jeśli ALSA gdzieś już działa to nie usłyszysz nic. Jeśli ten przypadek dotyczy Ciebie również to poczytaj o "aoss" w necie - są opisy jak opere zmusić do wspolpracy z tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) To zależy też jakiej przeglądarki używasz. Np. firefox używa domyślnie OSS, zamiast ALSY, więc jeśli ALSA gdzieś już działa to nie usłyszysz nic. Jeśli ten przypadek dotyczy Ciebie również to poczytaj o "aoss" w necie - są opisy jak opere zmusić do wspolpracy z tym ;) Dzięki nie omieszkam poszukać. EDIT: No niestety z OSS też nie chce współpracować moja dźwiękówka. Jedyne co działa to USB Audio, a i tak nie do końca bo dźwięków systemowych nie mam, ale lipa. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dzięki nie omieszkam poszukać. EDIT: No niestety z OSS też nie chce współpracować moja dźwiękówka. Jedyne co działa to USB Audio, a i tak nie do końca bo dźwięków systemowych nie mam, ale lipa. Może to pomoże: http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=316...ighlight=cm6501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Może to pomoże: http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=316...ighlight=cm6501 Hymh, kurde bele. Coś mnie ten sznurek prowadzi na manowce. Zobaczymy, może później zacznie działać, albo skoro jest gdzieś na Ubuntu.pl temat o tym to sam poszukam. Dźiękóweczka moi mili Edytowane 26 Czerwca 2007 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jakiego masz flasha ? Bo stara wersja dla linuks+firefoks miala takie babole z dzwiekiem ktorych sam doswiadczylem . Poszukaj na forum Ubuntu tam musi cos byc o tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...