ietas>> Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) WitamMam bardzoi powazny problem podczas rozpakowywania jakiegokolwiek większego archiwum wyskakuje mi błą CRC i nie wiem co to jest , podejzewam ze to moze byc pzresz pamieci bo na poprzednich tego nie mialem. Mam teraz Corsair dominator XMS2 1066 2x 1gb a miałem goodramy z podpiosu ale kurde padly czy JKtos ma jakis pomysł na roziązanie?? http://telewizor.eu/forum/viewtopic.php?f=3&t=986prosze o pomoc bot o barrzo ważne Edytowane 13 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Jak są podkręcone, to odkręć. Potem ustaw na SPD. Jak nie pomoże, to przejedź po nich programem GoldMemory. Jak znajdzie błędy, to pewnie walnięte lub płyta ma problemy z ich obsługą. Wtedy sprawdź je na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ale wczesniej mialem je i bylo okej lezaly w szafce i nie byly uzywane a teraz lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Przeczyściłeś z kurzu? Sloty też? Może spróbuj do innych slotów? Jeśli pracują razem z innymi pamięciami, to może któreś z nich nie wyrabiają na ustawieniach dla tych drugich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 wszystklo czyste pracuja same i w innych slotach tez probowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 wina pamieci albo kontrolera w procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 wszystklo czyste pracuja same i w innych slotach tez probowalem To nadal nie jest odpowiedź na podstawowe pytanie: czy Twój sprzęt jest stabilny? Zrobiłeś jakiekolwiek testy? pomijając sprawy HW: jakie to archiwa pokazują błędy CRC i z jakiego pochodzą źródła (Twoje backupy, czy archiwa z netu)? -> jeśli chodzi o .zip, to przede wszystkim upewnij się że masz najnowszą wersję packera, spróbuj też RAR'a i 7-zip'a (jakieś 1-2 latka temu pojawił się nowy format archiwum i starsze wersje programów nie potrafią go obsłużyć) -> jeśli problem dotyczy tylko archiwów z netu, to winny może być antywir (skanowanie archiwów) -> spakuj jakiś duży folder, przepal kompa i rozpakuj ponownie (przepalenie w celu opróżnienia kaszy systemowych) @Ras1984: na jakiej podstawie wydajesz takie wyroki? ...jasnowidz czy co? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alter Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 pomijając sprawy sprzętowe, sprawdzałeś system pod kątem syfu miałem podobne błędy po zassaniu jakiegoś lewego torrenta, też sie to zgrało z nowymi pamięciami i niesłusznie je obstawiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...