Skocz do zawartości
ietas>>

Bląd Crc W Archiwum Co To Za Bląd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam bardzoi powazny problem podczas rozpakowywania jakiegokolwiek większego archiwum wyskakuje mi błą CRC i nie wiem co to jest , podejzewam ze to moze byc pzresz pamieci bo na poprzednich tego nie mialem. Mam teraz Corsair dominator XMS2 1066 2x 1gb a miałem goodramy z podpiosu ale kurde padly czy JKtos ma jakis pomysł na roziązanie??

http://telewizor.eu/forum/viewtopic.php?f=3&t=986
prosze o pomoc bot o barrzo ważne

Edytowane przez mietas>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

wszystklo czyste pracuja same i w innych slotach tez probowalem

To nadal nie jest odpowiedź na podstawowe pytanie: czy Twój sprzęt jest stabilny? Zrobiłeś jakiekolwiek testy?

pomijając sprawy HW:

jakie to archiwa pokazują błędy CRC i z jakiego pochodzą źródła (Twoje backupy, czy archiwa z netu)?

-> jeśli chodzi o .zip, to przede wszystkim upewnij się że masz najnowszą wersję packera, spróbuj też RAR'a i 7-zip'a

(jakieś 1-2 latka temu pojawił się nowy format archiwum i starsze wersje programów nie potrafią go obsłużyć)

-> jeśli problem dotyczy tylko archiwów z netu, to winny może być antywir (skanowanie archiwów)

-> spakuj jakiś duży folder, przepal kompa i rozpakuj ponownie (przepalenie w celu opróżnienia kaszy systemowych)

@Ras1984: na jakiej podstawie wydajesz takie wyroki? ...jasnowidz czy co? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi