MaticompXP Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Hayyaho I'm back! Mam zalmana, 6000-AlCu. Ustawiony na minimalne obroty (silent, nie pamietam, ale to chyba 1600 RPM) - W OGOLE go nie slychac, jak przylozylem ucho do obudowy to tylko zasilacz (w nim tez właduje zM-F1 :-D). A wydajnosc? Nie spodziewałem się. W stresie (30 minut kompilacji programu w C++ na full-load) 46-47 *C, w idle 41*C. Co więcej, wiatrak zaczyna być słychać od 2200 RPM, a wtedy w stresie jest 43*C. Pomiary z czujnika na płycie Gigabyte 7VA, te z biosu. Zapłaciłem 125zł za wersję BOX, i jestem na prawde cholernie zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKITOKI Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 uzywam SPIRE 5F263B1MS WhisperRock III (2800 obr & 8cm srednicy) - cichy, temp. o/c jak w stopce; 50*C :) , bez o/c; 44*C :) :) ale ..... wydalem 90 zeta i sprawdzilem ZALMANA 6000 OEM miedziano-aluminiowego z 8cm wiatrakiem (full speed); 60*C i duzo huku :( OBALAM MIT ZALMANA przy o/c - przy malym i niekreconym procku z ustawieniem silent (1800 obr) zapewne rewelka ;) PYTANIE: Co sadzicie o coolerach z freonem ??? jakis model ??? jakis link ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaticompXP Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Kurde, nie mój problem, że wziąłeś zalmana 6000 z wiatrakiem 8 cm :-/ No i ze krecisz proca o ponad 500 MHz - to dla mnie jest nie do pojęcia, nigdy nie byłem i nie będę overclockerem, nigdy nie kręciłem i nie będę kręcił procesora, a u mnie zalman spisuje sie nader rewelacyjnie. A silent ma 1600 a nie 1800 obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Dokładnie, Zalman nie jest do podkręcania, tylko do "sciszania" kompa. A poza tym to standardowo zalman ma wentyl 92, a nie 80... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Kurde, nie mój problem, że wziąłeś zalmana 6000 z wiatrakiem 8 cm :-/ No i ze krecisz proca o ponad 500 MHz - to dla mnie jest nie do pojęcia, nigdy nie byłem i nie będę overclockerem, nigdy nie kręciłem i nie będę kręcił procesora, a u mnie zalman spisuje sie nader rewelacyjnie. A silent ma 1600 a nie 1800 obr. Halo , to jest strona dla overclockerów. ps. do czego uzywasz kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...