Skocz do zawartości
MaticompXP

Ciche chlodzenie AC pod niekreconego AXP 1800+ 0.18 mikrona

Rekomendowane odpowiedzi

Hayyaho I'm back! Mam zalmana, 6000-AlCu. Ustawiony na minimalne obroty (silent, nie pamietam, ale to chyba 1600 RPM) - W OGOLE go nie slychac, jak przylozylem ucho do obudowy to tylko zasilacz (w nim tez właduje zM-F1 :-D). A wydajnosc? Nie spodziewałem się. W stresie (30 minut kompilacji programu w C++ na full-load) 46-47 *C, w idle 41*C. Co więcej, wiatrak zaczyna być słychać od 2200 RPM, a wtedy w stresie jest 43*C. Pomiary z czujnika na płycie Gigabyte 7VA, te z biosu. Zapłaciłem 125zł za wersję BOX, i jestem na prawde cholernie zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywam SPIRE 5F263B1MS WhisperRock III (2800 obr & 8cm srednicy) - cichy, temp. o/c jak w stopce; 50*C :) , bez o/c; 44*C :) :)

ale .....

wydalem 90 zeta i sprawdzilem ZALMANA 6000 OEM miedziano-aluminiowego z 8cm wiatrakiem (full speed); 60*C i duzo huku :(

OBALAM MIT ZALMANA przy o/c - przy malym i niekreconym procku z ustawieniem silent (1800 obr) zapewne rewelka ;)

PYTANIE: Co sadzicie o coolerach z freonem ??? jakis model ??? jakis link ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, nie mój problem, że wziąłeś zalmana 6000 z wiatrakiem 8 cm :-/ No i ze krecisz proca o ponad 500 MHz - to dla mnie jest nie do pojęcia, nigdy nie byłem i nie będę overclockerem, nigdy nie kręciłem i nie będę kręcił procesora, a u mnie zalman spisuje sie nader rewelacyjnie.

A silent ma 1600 a nie 1800 obr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, nie mój problem, że wziąłeś zalmana 6000 z wiatrakiem 8 cm :-/ No i ze krecisz proca o ponad 500 MHz - to dla mnie jest nie do pojęcia, nigdy nie byłem i nie będę overclockerem, nigdy nie kręciłem i nie będę kręcił procesora, a  u mnie zalman spisuje sie nader rewelacyjnie. 

A silent ma 1600 a nie 1800 obr.

Halo , to jest strona dla overclockerów.

ps. do czego uzywasz kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi