Spadomis Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Hej, mam mały problem, nie wiem jak sprawdzić czy znak (typu char) jaki podał użytkownik jest różny od ENTER. Pisze w C i CPP. Będe wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 ASCII To Ci pomoże. Sprawdź czy kod znaku jest różny od '/13'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 jeszcze lepiej sprawdź czy jest więszy niż a i mniejszy niż Z, bo prócz entera może Ci wrzucić też inne śmieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spadomis Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 jeszcze lepiej sprawdź czy jest więszy niż a i mniejszy niż Z, bo prócz entera może Ci wrzucić też inne śmieci :)Tak właśnie zrobiłam i działa :-P Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...