Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Jak przełączałem kompa w tryb standby, to po ponownym "obudzeniu" procek zamias wystygnąć, to był jeszcze bardziej gorący.

Otworzyłem obudowę i przełączyłem na standby - no i na procku i grafie wyłączają się wiatraczki (OK), ale grafa i procek dalej działają (??) i zaczynają się nagrzewać.

Teraz mam WC, ale tylko na procku, a grafa się grzeje. Wie ktoś w czy rzecz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Jak przełączałem kompa w tryb standby, to po ponownym "obudzeniu" procek zamias wystygnąć, to był jeszcze bardziej gorący.

Otworzyłem obudowę i przełączyłem na standby - no i na procku i grafie wyłączają się wiatraczki (OK), ale grafa i procek dalej działają (??) i zaczynają się nagrzewać.

Teraz mam WC, ale tylko na procku, a grafa się grzeje. Wie ktoś w czy rzecz?

może po prostu wyłącza się to co nie jest niezbędne do pracy komputera.Więc jeśli włączy sięstand-by procesor nie jest obciązany, tak samo z grafą więc "komp stwierdza że chwilowo wiatraki mu nie są potrzebne".Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozatym popatrz uwaznie, w BIOS jest opcja czy w trybie standby ma wylaczac wyentylator na CPU czy nie.. w Twoim wypadku powinien nadal byc wlaczony jesli nie chcesz by proc Ci sie grzal. Zreszta jesli juz to najlepsza jest hibernacja :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...