Varrol Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ciekawa sprawa. Jak przełączałem kompa w tryb standby, to po ponownym "obudzeniu" procek zamias wystygnąć, to był jeszcze bardziej gorący. Otworzyłem obudowę i przełączyłem na standby - no i na procku i grafie wyłączają się wiatraczki (OK), ale grafa i procek dalej działają (??) i zaczynają się nagrzewać. Teraz mam WC, ale tylko na procku, a grafa się grzeje. Wie ktoś w czy rzecz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ciekawa sprawa. Jak przełączałem kompa w tryb standby, to po ponownym "obudzeniu" procek zamias wystygnąć, to był jeszcze bardziej gorący. Otworzyłem obudowę i przełączyłem na standby - no i na procku i grafie wyłączają się wiatraczki (OK), ale grafa i procek dalej działają (??) i zaczynają się nagrzewać. Teraz mam WC, ale tylko na procku, a grafa się grzeje. Wie ktoś w czy rzecz? może po prostu wyłącza się to co nie jest niezbędne do pracy komputera.Więc jeśli włączy sięstand-by procesor nie jest obciązany, tak samo z grafą więc "komp stwierdza że chwilowo wiatraki mu nie są potrzebne".Przynajmniej takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 A jaki masz ustawiony w biosie tryb S1 czy S3 (pewnie S1 - stąd ten wynik ) - ustaw S3 i zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_TP Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Pozatym popatrz uwaznie, w BIOS jest opcja czy w trybie standby ma wylaczac wyentylator na CPU czy nie.. w Twoim wypadku powinien nadal byc wlaczony jesli nie chcesz by proc Ci sie grzal. Zreszta jesli juz to najlepsza jest hibernacja :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Sprawdzę kilka ustawień w BIOSie. Dzieki wszystkim za pomoc. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...