Puchacz1 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Tak, tak przyszła pora na budownictwo...i się pobudowaliśmy. Jednak z tego wszystkiego po wstawieniu okien zapomnieliśmy odkleić to co na tych oknach jest przyklejone (czyli ta folia zabzpieczjąca. Teraz jak się ją odkleja to klej zostaje... rękami zdrapywać się tego nie chce więc czego użyć ? rozpuszczalnika jakiegoś ? jakiego dokładnie...? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czymś tłustym np. olejem powinno zejść, a jak nie chce Ci się grzebać to są specjalne środki do usuwania kleju (niestety zapomniałem nazwę) albo spróbuj aceton ale zobacz czy nie wjedzie w reakcje z oknem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 tzn ze acetonma wchodzić w reakcje ze szkłem? :lol: bo chyba dolie zabezpieczające to na szkle są zazwyczaj, chyba że te mają też na ramie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jak to jest okno plastikowe to na ramach sa częto taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 też to mam i według moich obserwacji schodzi po nawilżeniu( np. ślina), przynajmniej ja tak ściągałem jak mi się nudziło( naślinić palec i delikatnie odrywać drugą ręką przeciągając naślinionym palcem po foli w miejscu, które zostanie za chwilę oderwane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 popytaj w sklepach o taki specjalny rozpuszczalnik do okien plastikowych (mam takowy ale nazwy Ci nie podam bo nie jest dostepny w PL), sluzy on glownie to wygladzania porysowanych powierzchni ramy, z klejem napewno sobie poradzi, nie zostawia sladow, plastik nie odbarwia sie. uwazaj tylko zeby nie przesadzic, jest dosyc mocny i mozna zrobic nim wglebienie w ramie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 tzn ze acetonma wchodzić w reakcje ze szkłem? :lol: bo chyba dolie zabezpieczające to na szkle są zazwyczaj, chyba że te mają też na ramie ;] No to chyba kolego nigdy nie widziałeś okien tuż przed/po zamontowaniu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Widziałem jak w u mnie mieszkaniu wstawiane były ziomuś ;] A ty widziałeś? :mur: :lol: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Baba jestem i bym to zwyczajnie detergentem zmyła. Ludwikiem, o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 aceton. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Widziałem jak w u mnie mieszkaniu wstawiane były ziomuś ;] A ty widziałeś? :mur: :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « To zobacz co Ci wprawili bo to może nie okna są :lol: :lol: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 To zobacz co Ci wprawili bo to może nie okna są :lol: :lol:Na 100% okna ;] drewno. wykonane w pobliskiej stolarni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja tam zwilżałem letnią wodą ,oczywiście przy użyciu ściereczki,Taśma jakoś zeszła No ale po co zdejmować ? Nie podoba Ci się ta taśma ? :lol: Te na zdjęciu KAX są bardzo elo pro. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andr_w Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja zawsze gdy mam pozostałości po kleju biorę denaturat i Tobie tez polecam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 tak marnujesz denaturat - fioletową abrozję, gromy z jasnego nieba na Ciebie spadną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 ew. benzyna, tylko, ze teraz droga ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...