Skocz do zawartości
Puchacz1

Okno

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak przyszła pora na budownictwo...i się pobudowaliśmy. Jednak z tego wszystkiego po wstawieniu okien zapomnieliśmy odkleić to co na tych oknach jest przyklejone (czyli ta folia zabzpieczjąca. Teraz jak się ją odkleja to klej zostaje... rękami zdrapywać się tego nie chce więc czego użyć ? rozpuszczalnika jakiegoś ? jakiego dokładnie...? proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też to mam i według moich obserwacji schodzi po nawilżeniu( np. ślina), przynajmniej ja tak ściągałem jak mi się nudziło( naślinić palec i delikatnie odrywać drugą ręką przeciągając naślinionym palcem po foli w miejscu, które zostanie za chwilę oderwane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popytaj w sklepach o taki specjalny rozpuszczalnik do okien plastikowych (mam takowy ale nazwy Ci nie podam bo nie jest dostepny w PL), sluzy on glownie to wygladzania porysowanych powierzchni ramy, z klejem napewno sobie poradzi, nie zostawia sladow, plastik nie odbarwia sie. uwazaj tylko zeby nie przesadzic, jest dosyc mocny i mozna zrobic nim wglebienie w ramie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn ze acetonma wchodzić w reakcje ze szkłem? :lol: bo chyba dolie zabezpieczające to na szkle są zazwyczaj, chyba że te mają też na ramie ;]

No to chyba kolego nigdy nie widziałeś okien tuż przed/po zamontowaniu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem jak w u mnie mieszkaniu wstawiane były ziomuś ;]

A ty widziałeś? :mur: :lol:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dołączona grafika

Dołączona grafika

To zobacz co Ci wprawili bo to może nie okna są :lol: :lol:

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi