fink18 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam siedze któryś dzień i nie mogę się uporać z portami usb czy można jakoś sprawdzić czy porty sie spaliły? mam razem 6 4 z tyłu i dwa z przodu, swego czasu działały, któregoś razu poszła zwiecha i lipa w menadzerze urządzeń wykrywa mi 3x główny koncentrator usb, 2x standardowy kontroler open hcd hosta usb, standardowy rozszerzony kontroler hosta pci to usb + 2 x nieznane urządzenia (powód brak sterowników zainstalowanych) mam xp sp 2, formatowałem dysk, przeinstalowywałem system, odwiruszałem, po włożeniu czegokolwiek do usb nie działa, pojawia się najpierw usb device a potem nieznane urządzenie więc porty jakoś reagują więc chyba nie spłonęły, może brak mi jakichś sterów? ściągnąłem stery z witryny gigabyta, zainstlowałem wszystkie i nic.... może to kwestia biosu? jak sprawdzić jaki mam bios? jestem po całej nocy czytania forów ale nic mi nie pomogło jest jakiś mistrz od usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam siedze któryś dzień i nie mogę się uporać z portami usb czy można jakoś sprawdzić czy porty sie spaliły? mam razem 6 4 z tyłu i dwa z przodu, swego czasu działały, któregoś razu poszła zwiecha i lipa w menadzerze urządzeń wykrywa mi 3x główny koncentrator usb, 2x standardowy kontroler open hcd hosta usb, standardowy rozszerzony kontroler hosta pci to usb + 2 x nieznane urządzenia (powód brak sterowników zainstalowanych) mam xp sp 2, formatowałem dysk, przeinstalowywałem system, odwiruszałem, po włożeniu czegokolwiek do usb nie działa, pojawia się najpierw usb device a potem nieznane urządzenie więc porty jakoś reagują więc chyba nie spłonęły, może brak mi jakichś sterów? ściągnąłem stery z witryny gigabyta, zainstlowałem wszystkie i nic.... może to kwestia biosu? jak sprawdzić jaki mam bios? jestem po całej nocy czytania forów ale nic mi nie pomogło jest jakiś mistrz od usb? A jaką masz płytę, bo ja właśnie odesłałem do serwisu (po trzech dniach użytkowania) swoją płytę z podpisu. Objawy. Nie rozpoznawanie podłączonych pod USB urządzeń (chociaż wykrywa podłączenie urządzenia) oraz problemy z działaniem twardego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Sprawdź kupując sobie lampke na usb:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fink18 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Sprawdź kupując sobie lampke na usb:) mam takie gówienko na podczerwień do telefonu i jak wkładam w porty usb to dioda się świeci, pamięć flash świeci się chwile i gaśnie, więc jakiś prąd jest podawany. mam płytę ga k8ns rev 2.0 może jest jakaś kolej rzeczy żeby odpalić usb? może to wina biosa? nie mam cd od płyty więc nie wiem jaki bios jest zainstalowany, nie wiem jak to sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...