hugo_pl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Co oznaczają oznaczenia temperatury w programie SpeedFan? Chodzi mi o to, co się kryje pod Temp1, Temp 2 itd. Wiem tylko, że HD0 to dysk twardy. Najbardziej mi zależy na procesorze, czy jest to Temp2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Odpal Everesta i porównaj, potem sobie podpisz w Speedfanie i po problemie. Chociaż np. u mnie jest źle wskazywane miejsce pomiaru. Pod czujnikiem "Procesor" kryją się okolice tranzystorów zasilając, gdzie jest osiągana u mnie najwyższa temperatura ok 50st. Rdzeń 1 mam 42st, zaś rdzeń 2 ma 34st, więc procesor jako całość nie może mieć większej temperatury. Musisz sprawdzić, zatrzymaj np. wentylator na procesorze i sprawdź gdzie rośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Jak to sprawdzić w Evereście? Czy to tego jest potrzebna odpowiednia wersja? (ja mam 2.20.405) PS. Jaka jest dopuszczalna temperatura procka? Czy przy nominalnych ustawieniach temp. 51-52* jest normalna, czy może powinieniem zmienić chłodzenia? Mierzę to SpeedFanem (wskaźnik Temp2, nie wiem czy to jest temp. rdzenia, a chyba ta jest ważne, nie?) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez hugo_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja mam wersje 4.0 Ultimate http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1184 Wchodzisz w zakładkę Komputer/czujnik i masz wszystko podpisane, ale to co pisze nie musi być prawdą. 51-52 na normalnych ustawieniach to raczej dość wysoka temperatura. Do takiej powinno ci dochodzić podczas grania. Skoro teraz masz 51st to podczas grania temperatura na słabym chłodzeniu(bo takie masz) będzie ci dochodzić do 65st bez żadnego problemu. Tak, temperatura rdzenia jest najważniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) A jaka maksymalna temperatura? Czy to zależy od procka (mam Athlona 1GHz)? 60*, czy może mniej? Edytowane 26 Czerwca 2007 przez hugo_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 To zależy od procka. Dla 1Ghz było chyba max 85st. Dla nowszych procków to max to 70-75st, też zależy jakich. Najlepiej nie przekraczać 65st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Na poczataek warto by ustalic, co to jest Temp2 wlasciwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Temperatura procesora, spojrzałem w Evereście. W Evereście nie ma temp. karty graficznej, czy jest ona pokazana w SpeedFanie i pod jakim oznaczeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeśli masz pokazaną temperaturę w sterownikach nvidii to w Speedfanie też powinna być, tym bardziej w evereście. Skoro w evereście nie ma to, prawdopodobnie nie masz pomiaru temp na grafie. Przy okazji, jaka to grafa, bo raczej wszystkie nowe mają już pomiar temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...