Skocz do zawartości
hugo_pl

Oznaczenia W Speedfan

Rekomendowane odpowiedzi

Odpal Everesta i porównaj, potem sobie podpisz w Speedfanie i po problemie. Chociaż np. u mnie jest źle wskazywane miejsce pomiaru. Pod czujnikiem "Procesor" kryją się okolice tranzystorów zasilając, gdzie jest osiągana u mnie najwyższa temperatura ok 50st. Rdzeń 1 mam 42st, zaś rdzeń 2 ma 34st, więc procesor jako całość nie może mieć większej temperatury.

Musisz sprawdzić, zatrzymaj np. wentylator na procesorze i sprawdź gdzie rośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to sprawdzić w Evereście? Czy to tego jest potrzebna odpowiednia wersja? (ja mam 2.20.405)

PS. Jaka jest dopuszczalna temperatura procka? Czy przy nominalnych ustawieniach temp. 51-52* jest normalna, czy może powinieniem zmienić chłodzenia? Mierzę to SpeedFanem (wskaźnik Temp2, nie wiem czy to jest temp. rdzenia, a chyba ta jest ważne, nie?)

Edytowane przez hugo_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersje 4.0 Ultimate http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1184

Wchodzisz w zakładkę Komputer/czujnik i masz wszystko podpisane, ale to co pisze nie musi być prawdą.

51-52 na normalnych ustawieniach to raczej dość wysoka temperatura. Do takiej powinno ci dochodzić podczas grania. Skoro teraz masz 51st to podczas grania temperatura na słabym chłodzeniu(bo takie masz) będzie ci dochodzić do 65st bez żadnego problemu.

Tak, temperatura rdzenia jest najważniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz pokazaną temperaturę w sterownikach nvidii to w Speedfanie też powinna być, tym bardziej w evereście. Skoro w evereście nie ma to, prawdopodobnie nie masz pomiaru temp na grafie.

Przy okazji, jaka to grafa, bo raczej wszystkie nowe mają już pomiar temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi