KowalQ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam nadeszla ta chwila w ktorej to wybieram nowy zestaw.Do konca nei jestem pewien czy kupowac teraz czy moze czekac do polowy lipca(ponoc maja byc jakies obnizki).Co o tym sadzicie.Funduszy na sprzet mam okolo 1800 zl.Wiadomo chcialbym kupic najlepszy zestaw cena/jakosc.W moj zestaw beda wchodzic: 1.Procesor: Tu wlasnie nie wiem czy brac e4300 czy zainwestowac w procka typu e6420?czy taki procek poleci na 3.8 bez problemow? 2.Mobo:tutaj do konca tez nei jestem pewny.Chce dobra plyte lecz nei chce sprzetu ktorego w pelni nei wykorzystam i przeplace za niego.Wstepnie mysalelem nad Abit IP35-E lub Asus P5K Intel P35. 3.Pamiec:Tutaj takze mam bardzo duzy dylemat czy kupic jakies Ocze 800 MHZ czy moze Corsairy Twin2X DDR2 2x 1GB 675MHz 4.Zasilacz.Na tym sie kompletnie nie znam.Doradzcie mi taki ktory nei bedzie za glosny,za drogi i spokojnie uciagnie podkrecony sprzet. 5.Chlodzenie CPU;Tutaj wybralem Scythe Infinity ecz mzoe polecacie cos innego? Co do reszty sprzetu tj.Grafika-kupie jakiegos 7600GS z allegro.Dysk i nagrywarke mam.A nad obudowa musze jeszcze pomyslec:) Wszystkim z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 w sumie na dzisiaj E4300 wystarczy do wszystkiego ;) A tam masz tylko więcej cache mobo - brałbym Abita, bez wątpienia ram - a może Goodramy PRO ze znaka :> ? i czego taka słaba grafa ? nie grasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_112 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Gdzie ty chcesz znaleść nowego e4300/e6420 który zrobi bez problemu 3.8ghz:D A co do grafy ja jak jeszcze miałem amd to na kręconej 7300gt gry chodziły na max grafie tamte co były w tedy więc nie wiem beka co ty masz do tej grafy na pewno nie da sie na niej grać we wszystko na max grafie ale jak ją pokręci to będą mu gry chodziły max detal i 1024x768 i ta grafa jesst dobra do oc :) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez bart_112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) ok to na ile moge wykrecic mnie jwiecej takiego 6420 i e4300?Caly czas sie waham nad tym abitem.Dobrze sie na nim kreci?czasem nie bedzie od niego lepszy abit ab9?W gry gram ale troche szkoda mi wydawac calej kasy na nowy sprzet na 7600 GS tez mzoena spokojnie pograc:)z czasem sie zmieni na cos lepszego Edytowane 26 Czerwca 2007 przez KowalQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_112 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 E6420 raczej latają tak w okolicach 3.4ghz a e4300 niewiem:) A płyta czy ja wiem Abit IP35-E napewno ładniej wygląda (według mnie) jest to płyta mniej sprawdzona ale z tego co słychać to p35 sie fajnie kręcą B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...