Skocz do zawartości
Moloch

C2d Za 3,5k

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam sobie złożyć nowy komputer. Wstępnie wygląda to mniej więcej tak. Oczywiście będę kręcił.

Intel Core 2 Duo E6600

EVGA nForce 650i Ultra

GeForce 8800GTS 320MB

4 GB RAM

Do tego dysk twardy i napęd... itd. itp.

Kupować będę pod koniec wakacji bo mają stanieć GeForcey. Acha i jak ktoś może polecić jakiś GF 8800GTS 320MB który się dobrze kręci to będę wdzięczny. Póki co zastanawiam sie nad MSI, ale jeszcze opinii użytkowników nie znam.

Edytowane przez Moloch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wakacjach to możesz się spodziewać spadku cen kart graficznych i procka, gorzej z ramem bo ma zdrożeć (już drożeje), co do płyty to zamiast EVGA nForce 650i Ultra lepiej kup Abit AB9, podobna cena a pewniejszy zakup. Sam miałem kupować EVGA nForce 650i Ultra ale ostatnio sporo ludzi na nią narzeka…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram mogę kupić nawet dziś. Wiem, że zaczyna drożeć. Wolę jednak 4 GB, pod Viste nic nie wiadomo, a chce sobie płynnie pograć pod DX10.

Tyle się naczytałem o tym EVGA nForce 650i Ultra, że taka dobra, taka tania, tak świetne kręci C2D z serii 6600...

--------------------[EDIT]--------------------

Właśnie trochę poczytałem, więcej ludzi poleca Abit AB9 i są zadowoleni, a z 650i Ultra są problemy i trudno dostać odpowiedni model.

A ram? Lepiej kupować 2 GB czy 4 GB no i jakie?

Edytowane przez Moloch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac ciezka sprawa ile tego ramu brac. Pewnei taniej juz nie bedzie ale nie widzialem jeszcze zadnego porownanai wydajnosci w grach z 2 i 4 GB. Nikt nawet nie testuje sprzetu z ztaka iloscia. Sadze ze w XP to nawet nie bedzie roznicy a w wersjach 32bit sa jakies problemy. Podobno one tylko do 4Gb obsluguja ale sa jakies problemy i nie wiem czy 64bit nie msuialbys zainstalowac a z tym sa jeszcze wieksze problemy podobno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się podłączę. Które z tych dwóch do podobnego zestawu? Licze na OC w granicy 1000 wiec nie jestem wielce wymagajacy chyba? :D

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=207413143 OCZ 2x1GB 800 CL5 5-5-15 SPEC OPS

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=207413779 OCZ 2x1GB 800DDR CL4-5-4-15 PLATINUM

Pamięci muszą być zamówione w Zanku bo licze na odbiór osobisty. GoodRamów 900 nie mają i nie wiedza kiedy będa ... Więc co polecacie? Któres z tych OCZY czy może coś innego?

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do testow zestowow z 4GB vs 2GB bylo gdzies w necie. I roznica minimalna lub wogole a nie 50% :) jakby wskazywalo podwojenie. No chyba ze robimy sklad DTP operacje na duzych grafikach pod photoshopem i mamy monitor 22' w gore a tak szkoda kasy teraz na dodatkowe ramy. Za 2 lata i tak na topie beda ddr3 zapewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe YaYA :D Doobra to w takim razie po czym te nowe PCB rozpoznać, i czy dajmy na to w ZNAK maja juz nowa rewizje? Ku*** juz nie iem jawnie co brac ... nastawilem sie na spec ops a tutaj nawet 500 nie robia, co prwda 2x512 ake zazwyczaj oc lepsze niz na 2x1gb :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w końcu kupie OCZ 800 Mhz SpecialOps, wiele osób je poleca. W Apollo i esc.pl są tanie jak barszcz... a z goodramami to nie wiadomo, słyszałem, że łatwo dostać modele które się średnio kręcą.

Źle robisz, ale to twój wybór.

SpecialOps nic ciekawego sobą nie reprezentują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi