Moloch Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Zamierzam sobie złożyć nowy komputer. Wstępnie wygląda to mniej więcej tak. Oczywiście będę kręcił. Intel Core 2 Duo E6600 EVGA nForce 650i Ultra GeForce 8800GTS 320MB 4 GB RAM Do tego dysk twardy i napęd... itd. itp. Kupować będę pod koniec wakacji bo mają stanieć GeForcey. Acha i jak ktoś może polecić jakiś GF 8800GTS 320MB który się dobrze kręci to będę wdzięczny. Póki co zastanawiam sie nad MSI, ale jeszcze opinii użytkowników nie znam. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Moloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Płytę bym zmienił na Abit IP35-E ,a ramu wziął 2GB jakieś OCZ. Co do grafy to zajrzyj do tematu o 8800GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastakol Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Po wakacjach to możesz się spodziewać spadku cen kart graficznych i procka, gorzej z ramem bo ma zdrożeć (już drożeje), co do płyty to zamiast EVGA nForce 650i Ultra lepiej kup Abit AB9, podobna cena a pewniejszy zakup. Sam miałem kupować EVGA nForce 650i Ultra ale ostatnio sporo ludzi na nią narzeka… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Ram mogę kupić nawet dziś. Wiem, że zaczyna drożeć. Wolę jednak 4 GB, pod Viste nic nie wiadomo, a chce sobie płynnie pograć pod DX10. Tyle się naczytałem o tym EVGA nForce 650i Ultra, że taka dobra, taka tania, tak świetne kręci C2D z serii 6600... --------------------[EDIT]-------------------- Właśnie trochę poczytałem, więcej ludzi poleca Abit AB9 i są zadowoleni, a z 650i Ultra są problemy i trudno dostać odpowiedni model. A ram? Lepiej kupować 2 GB czy 4 GB no i jakie? Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Moloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 szczerze mowiac ciezka sprawa ile tego ramu brac. Pewnei taniej juz nie bedzie ale nie widzialem jeszcze zadnego porownanai wydajnosci w grach z 2 i 4 GB. Nikt nawet nie testuje sprzetu z ztaka iloscia. Sadze ze w XP to nawet nie bedzie roznicy a w wersjach 32bit sa jakies problemy. Podobno one tylko do 4Gb obsluguja ale sa jakies problemy i nie wiem czy 64bit nie msuialbys zainstalowac a z tym sa jeszcze wieksze problemy podobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Lepiej brać porządne 2GB niż średnie 4GB. Moim zdaniem oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Pamięć ram musi być firmowa (np. OCZ, Patriot). Jest ona trochę droższa, ale warto dołożyć. Na początek możesz kupić 2GB, a za jakiś czas dołożyć kolejne 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Myślę, że rozwiązanie pajak28 będzie dla mnie najlepsze. Mierze raczej w Patrioty. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Moloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) To ja się podłączę. Które z tych dwóch do podobnego zestawu? Licze na OC w granicy 1000 wiec nie jestem wielce wymagajacy chyba? :D http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=207413143 OCZ 2x1GB 800 CL5 5-5-15 SPEC OPS http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=207413779 OCZ 2x1GB 800DDR CL4-5-4-15 PLATINUM Pamięci muszą być zamówione w Zanku bo licze na odbiór osobisty. GoodRamów 900 nie mają i nie wiedza kiedy będa ... Więc co polecacie? Któres z tych OCZY czy może coś innego? Edytowane 27 Czerwca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 a co powiecie o Goodramach PRO 800 ze znaka ? sam jestem w kropce :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeśli to wersja na nowym, poprawionym PCB to nadal jest to lepsze wyjście niż kopno OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A możesz pokazać te GR 800? I dalczego są lepsze niż mOCZ :> Jakie to kości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A możesz pokazać te GR 800? I dalczego są lepsze niż mOCZ :> Jakie to kości? Ostatni test pamięci na purePC - zobacz tabelkę I wszystko jasne ;) Warunek taki, że muszą być na nowym PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Co do testow zestowow z 4GB vs 2GB bylo gdzies w necie. I roznica minimalna lub wogole a nie 50% :) jakby wskazywalo podwojenie. No chyba ze robimy sklad DTP operacje na duzych grafikach pod photoshopem i mamy monitor 22' w gore a tak szkoda kasy teraz na dodatkowe ramy. Za 2 lata i tak na topie beda ddr3 zapewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 ALe YaYA :D Doobra to w takim razie po czym te nowe PCB rozpoznać, i czy dajmy na to w ZNAK maja juz nowa rewizje? Ku*** juz nie iem jawnie co brac ... nastawilem sie na spec ops a tutaj nawet 500 nie robia, co prwda 2x512 ake zazwyczaj oc lepsze niz na 2x1gb :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Może najprościej, czyli zadzwonić i zapytać się kiedy brali te pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja w końcu kupie OCZ 800 Mhz SpecialOps, wiele osób je poleca. W Apollo i esc.pl są tanie jak barszcz... a z goodramami to nie wiadomo, słyszałem, że łatwo dostać modele które się średnio kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja w końcu kupie OCZ 800 Mhz SpecialOps, wiele osób je poleca. W Apollo i esc.pl są tanie jak barszcz... a z goodramami to nie wiadomo, słyszałem, że łatwo dostać modele które się średnio kręcą. Źle robisz, ale to twój wybór. SpecialOps nic ciekawego sobą nie reprezentują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...