tom7887 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 czesc Mam maly problemik, zainstalowalem vc++2005 +psdk probuje napisac maly programik i nie wiem dlaczego nie dziala skoro w vc++ 6.0 dziala bez problemu : #include<iostream>#include<math.h>using namespace std;void main(){ int a; cin>>a; cout<<sqrt(a);} i pokazuje mi takie bledy Compiling... p1.cpp .\p1.cpp(9) : error C2668: 'sqrt' : ambiguous call to overloaded function D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(570): could be 'long double sqrt(long double)' D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(522): or 'float sqrt(float)' D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(179): or 'double sqrt(double)' while trying to match the argument list '(int)' Build log was saved at "file://d:\programowanie\projekty\666\666\Debug\BuildLog.htm" 666 - 1 error(s), 0 warning(s) ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ========== co tu jest nie tak???? pls help!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 .\p1.cpp(9) : error C2668: 'sqrt' : ambiguous call to overloaded function D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(570): could be 'long double sqrt(long double)' D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(522): or 'float sqrt(float)' D:\programowanie\VC++ 2005\Include\crt\math.h(179): or 'double sqrt(double)' while trying to match the argument list '(int)'Zmień typ parametru na double,float lub longa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom7887 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 kurde zadzialalo z double long a z double nie chcialo nie mam pojecia dlaczego :? Ale z tego co widze to duzo rzeczy jest inaczej niz w vc++ 6.0 czy moglby ktos podac jakis kursik do tego kompilatora?? czy moze lepiej zostac przy vc 6.0 ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 kurde zadzialalo z double long a z double nie chcialo nie mam pojecia dlaczego :? Ale z tego co widze to duzo rzeczy jest inaczej niz w vc++ 6.0 czy moglby ktos podac jakis kursik do tego kompilatora??Generalnie szukać http://www.google.com/search?q=c%2B%2B/cli+tutorials Przydatne strony: tutorial1 tutorial2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 oddać 2005 na rzecz 6? Chyba nieee :). Chociaż 2005 czasami ma trudności z pojmowaniem zależności między projektami (mówię o takich projektach po 20.000 plików :wink: ). Poprzedni visual sobie z tym lepiej radził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom7887 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A moze ktos podac link do jakiegos kursu C++/CLI po polsku bo u minie z angielskim nie bardzo :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) A moze ktos podac link do jakiegos kursu C++/CLI po polsku bo u minie z angielskim nie bardzo :oops: codeguru.pl propaganda MS Poszukaj też tutoriali na temat C# po polsku trochę przerobisz składnię i będzie działać. PS: Jeśli angielski to problem to zawsze możesz nauczyć się czytać po hiszpańsku lub indyjsku :). Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...