rafor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam Zamierzam przesiasc sie ze starego semprona socket A na am2. Wybralem takie czesci: Abit KN9 AMD Athlon 64 X2 EE 3600+ BOX GoodRam DDR2 2 x 1GB 667MHz GeForce 7600 GS Palit 256MB DDR3 TV & DVI (PCI-E) (450/1000) Zasilacz Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W Moje pytanie dotyczy tego czy cos tu zmienic oczywiscie zeby zamknelo sie w podobnej cenie. Nie jestem pewien glownie zasilacza i pamieci. Jaką polecilibyscie obudowe co by wszystko to swobodnie ulokowac (beda do tego 2 HDD, DVD-RW, karta FireWire). Pozdrawiam i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 zestaw bardzo fajny, a co do budy to sa gusta i guściki wybierz jak naaaaajwieksza i taka co Tobie sie podoba osobiście polecam BT z jakiego bazaru i trochę inwencji tworczej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 OK, dzieki Chyba juz jestem zdecydowany :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Co do obudowy > Cooler Master Elite 331. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mush2room Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Ja bym proponował (jeżeli masz jeszcze trochę kasy) wziąć tą grafe Galaxy GeForce 7900GS (1.2ns, CoolerMaster) 256MB DDRIII /256bit/ HDTV i kręcić :D A co do zasilacza to może Amacrox Warrior AX450-PNF (400W) nie jestem pewien, ale chyba jest troche cichszy, a w tej samej cenie. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez mush2room Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 jeśli dokładać do grafy to na 8600GT od Palia za 400 zł. Chieftecki są rzeczywiście , nieco głośne, na pewno amacrox cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 YogiCK Dzieki, chyba wlasnie ta wezme mush2room nad ta grafa tez sie zastanawialem jednak troche za droga, natomiast rozumiem ze Amacrox podobnej klasy tylko mniej chałasliwy? Oba pociagna wszystkie te graty? A co myslicie o plytach NF 570 lub NF 590, roznia sie wydajnoscia czy mozliwoscia OC, w porownaniu do NF4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 tak, dadzą sobie radę te zasiłki. Ale co do grafy, to bym się zastanowił. Dajesz 400 zł, a masz 8600GT i masz bardzo wydajną grafę , która da sobie jeszcze jakiś czas radę dobrze, no i nikłe, bo nikłe ale DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 beka No nie jestem przekonany do tego 8600GT. Specem nie jestem ale z tego co czytalem to raczej recencje nie najlepsze zbieraja te plyty. Ale jeszcze poszukam, moze sie myle. Jak masz gdzies pod reka linka z testami 8600GT to zapodaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 http://www.frazpc.pl/artykuly/536/GALAXY/8.../nie/ma/mocnych http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=406 i radzę poczytać po forum, dużo ludzi 86GT poleca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mush2room Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) i radzę poczytać po forum, dużo ludzi 86GT poleca Nie zgodzę się z tym na dx9 są gorsze w testach od serii 7xxx ( na pewno od tej, którą podałem), a z tego co pamiętam to na innych forach większość osób twierdziła, że pod dx10 to będzie jeden wielki badziew. :? Z serii 8xxx to chwilowo opłaca się jedynie kupować 8800 gts lub 8800 gtx Nie kupuj VISTY!!! :D PS. Rafor ile masz kasy na tego kompa?? Edytowane 27 Czerwca 2007 przez mush2room Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 8600gt w jednych tytulach jest lepsza, w innych gorsza. Ze sterownikow na sterowniki wydajnosc sie powoli zwieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Na całość (bez monitora) mam ok 1700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A co myslicie o plytach NF 570 lub NF 590, roznia sie wydajnoscia czy mozliwoscia OC, w porownaniu do NF4? Nie warto interesować się płytami na tych chipsetach. Sprawdzone NF4 jest lepsze bo mniej konfliktowe i ze sporym OC. Co do grafiki to jeśli możesz na ten cel przeznaczyć do 1700 zł to weź 7900GS od Galaxy chocby tego za 400zł. Jest wydajniejszy od 7600GS nawet po dużym OC a trzeba tez pamiętać że ma szyne 256 bit dzieki któremu po włączenieu FSAA nie ma dużego spadku fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dobre 7900GS zaczynają się od 500zł wzwyż. Te tanie na pamięciach 1,4ns sprawiają sporo problemów. Za 400zł lepiej wziąć 8600GT od Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...