Skocz do zawartości
rafor

Ocena Zestawu Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam przesiasc sie ze starego semprona socket A na am2. Wybralem takie czesci:

Abit KN9

AMD Athlon 64 X2 EE 3600+ BOX

GoodRam DDR2 2 x 1GB 667MHz

GeForce 7600 GS Palit 256MB DDR3 TV & DVI (PCI-E) (450/1000)

Zasilacz Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W

Moje pytanie dotyczy tego czy cos tu zmienic oczywiscie zeby zamknelo sie w podobnej cenie. Nie jestem pewien glownie zasilacza i pamieci. Jaką polecilibyscie obudowe co by wszystko to swobodnie ulokowac (beda do tego 2 HDD, DVD-RW, karta FireWire).

Pozdrawiam i dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował (jeżeli masz jeszcze trochę kasy) wziąć tą grafe Galaxy GeForce 7900GS (1.2ns, CoolerMaster) 256MB DDRIII /256bit/ HDTV i kręcić :D

A co do zasilacza to może Amacrox Warrior AX450-PNF (400W) nie jestem pewien, ale chyba jest troche cichszy, a w tej samej cenie.

Edytowane przez mush2room

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YogiCK

Dzieki, chyba wlasnie ta wezme

mush2room

nad ta grafa tez sie zastanawialem jednak troche za droga, natomiast rozumiem ze Amacrox podobnej klasy tylko mniej chałasliwy? Oba pociagna wszystkie te graty?

A co myslicie o plytach NF 570 lub NF 590, roznia sie wydajnoscia czy mozliwoscia OC, w porownaniu do NF4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, dadzą sobie radę te zasiłki. Ale co do grafy, to bym się zastanowił. Dajesz 400 zł, a masz 8600GT i masz bardzo wydajną grafę , która da sobie jeszcze jakiś czas radę dobrze, no i nikłe, bo nikłe ale DX10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka

No nie jestem przekonany do tego 8600GT. Specem nie jestem ale z tego co czytalem to raczej recencje nie najlepsze zbieraja te plyty. Ale jeszcze poszukam, moze sie myle. Jak masz gdzies pod reka linka z testami 8600GT to zapodaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i radzę poczytać po forum, dużo ludzi 86GT poleca

Nie zgodzę się z tym na dx9 są gorsze w testach od serii 7xxx ( na pewno od tej, którą podałem), a z tego co pamiętam to na innych forach większość osób twierdziła, że pod dx10 to będzie jeden wielki badziew. :? Z serii 8xxx to chwilowo opłaca się jedynie kupować 8800 gts lub 8800 gtx

Nie kupuj VISTY!!! :D

PS. Rafor ile masz kasy na tego kompa??

Edytowane przez mush2room

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o plytach NF 570 lub NF 590, roznia sie wydajnoscia czy mozliwoscia OC, w porownaniu do NF4?

Nie warto interesować się płytami na tych chipsetach. Sprawdzone NF4 jest lepsze bo mniej konfliktowe i ze sporym OC.

Co do grafiki to jeśli możesz na ten cel przeznaczyć do 1700 zł to weź 7900GS od Galaxy chocby tego za 400zł. Jest wydajniejszy od 7600GS nawet po dużym OC a trzeba tez pamiętać że ma szyne 256 bit dzieki któremu po włączenieu FSAA nie ma dużego spadku fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi