gwidon111111 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dzień dobry! Piszę bo mam poważny problem. Nie działa mi dvd, to znaczy komputer je widzi ale nie działa (po wybraniu odświeżenia w menadżerze urządzeń dvd jednak znika i pozostaje virtual drive). Do napędu mogę włożyć obojętnie co, ale płytka nawet nie zacznie się obracać. Próbowałem na drugim systemie na komputerze i napęd działa ok, podejrzewam software. Czy daemon tools mógł coś popsuć i czy jedynym wyjściem jest powtórna instalacja systemu? Czy może jakiś program do ukrywania napędów coś popsuł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjeń Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dzień dobry! Piszę bo mam poważny problem. Nie działa mi dvd, to znaczy komputer je widzi ale nie działa (po wybraniu odświeżenia w menadżerze urządzeń dvd jednak znika i pozostaje virtual drive). Do napędu mogę włożyć obojętnie co, ale płytka nawet nie zacznie się obracać. Próbowałem na drugim systemie na komputerze i napęd działa ok, podejrzewam software. Czy daemon tools mógł coś popsuć i czy jedynym wyjściem jest powtórna instalacja systemu? Czy może jakiś program do ukrywania napędów coś popsuł? Ten problem był od początku zamontowania w komputerze, czy "objawił" się później ? W tym 1 przypadku, najpierw sprawdź taśmę... jeśli nadal wystąpi problem to nowy bios powinien pomóc. Jeśli nie... myślę, że to wina płyty głównej. A co do 2 przypadku... sprawdź jak się będzie zachowywała nagrywarka po zainstalowaniu nowego firmware'a ze stronki producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwidon111111 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ten problem był od początku zamontowania w komputerze, czy "objawił" się później ? W tym 1 przypadku, najpierw sprawdź taśmę... jeśli nadal wystąpi problem to nowy bios powinien pomóc. Jeśli nie... myślę, że to wina płyty głównej. A co do 2 przypadku... sprawdź jak się będzie zachowywała nagrywarka po zainstalowaniu nowego firmware'a ze stronki producenta. Z napędu bardzo rzadko korzystam, ale ostatnio jak sprawdzałem wszystko było w porządku. I jak niby miałby mi pomóc upgrade firmware'u skoro na drugim systemie operacyjnym (też XP i zainstalowanym na tym samym kompie) wszystko bezbłędnie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjeń Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Z napędu bardzo rzadko korzystam, ale ostatnio jak sprawdzałem wszystko było w porządku. I jak niby miałby mi pomóc upgrade firmware'u skoro na drugim systemie operacyjnym (też XP i zainstalowanym na tym samym kompie) wszystko bezbłędnie działa? Sprawdź. To nie boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...