michu_roztocz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Oto konfiguracja mojego komputera: AMD Sempron 2500+ @ 2.35GHz (planuję niedługo wymianę na 3000+) Gigabyte K8NE 1GB RAM @ 2.7V GeForce 7600GS @ 1.57V, 800/1830MHz WDC 1600JS (planuję dokupić drugi taki sam do RAID) 3 napędy Kupuję jeszcze kilka wentylatorów do obudowy. Niewykluczone oświetlenie. Zestaw względnie prosty, ale hałas obecnego Tracera 400W jest bardzo denerwujący. Zrobiłem nawet przełącznik wentylatora z 12 na 5V, ale to zdaje egzamin tylko w pulpicie, a gdy włączę grę i zapomnę wrzucić 12V to grzeje się gnojek jak głupi i wiesza kompa. Oto, co wymagam od przyszłej zasiłki: - 120mm wiatrak (te z 80mm nigdy nie są ciche, a mi przeszkadza szum Zalmana na grafie, więc wymagania pod tym względem mam wysokie) - Rzecz jasna moc wystarczająca do pociągniecia mojego kompa ;) - Wygląd- nie chcę szarej skrzynki :wink: Oto moi kandydaci: - Amacrox Warrior AX400 - Rasurbo Silent & Power 430W Który z nich? Może jakiś inny? Czekam na opinie i propozycje Z góry dzięki, pozdrawiam michu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 PSu do 150 Leniwy jesteś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Niestety 150 to dla mnie absolutne maksimum, a tam są podawane Amacroxy 450, które teraz stoją po 160-170zł. Jak wypada porównanie tych dwóch zasiłek które podałem? Edytowane 26 Czerwca 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 RASURBO TURBO BURBO robione przez chinskie dzieci na kilogramy. czyli COS czym nie warto zaprzatac se glowy, a tym bardziej portfela... Chieftec GPS350-eb 101A, powinien dac rade Delta 350ab z allegro, 400 pwr_ok ma podobno terkoczace wiatraki... http://www.allegro.pl/item206644932_chieft...c_gwar_24m.html mam takiego, musialem przywiazac nitke do grilla by wiedziec ze wiatrak sie kreci. w kompie z podpisu sie nudzi. Szukam dla niego zajecia pobocznego oprocz zasilania kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Niestety 150 to dla mnie absolutne maksimum, a tam są podawane Amacroxy 450, które teraz stoją po 160-170zł. Jak wypada porównanie tych dwóch zasiłek które podałem? http://zenfist.pl/pID/1027.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ok, więc zostaje ten Chieftec i Amacrox. Chieftec +Sprawdzona marka +12cm wiatrak z grillem +Twierdzisz, że cichy... skoro tak, to wierzę Ci :) +/- 7 molexów. Niby nim więcej tym lepiej, ale gdzie ja to w budzie schowam? :D -Nieco niższa moc (moja grafa jednak trochę prądu ciągnie pod modzie- przy zalmanie na max obrotach ma do 85*C) -Szaarak. Wstawiam okno do budy, więc ładna zasiłka się przyda Amacrox +Wyższa moc +Cichy +Polecany przez wszystkich +Kabelków w sam raz- tyle ile mi trzeba +Ładny ;) -Brak grilla (będzie trzeba wyciąć kratkę, kupić grilla i przykręcić ;P) -Brak oplotów na kablach (wiem, że to nie ta półka cenowa, ale taka rzecz się przydaje) Mimo wszystko wciąż obstaję przy Amacroxie. Więcej watów za złotówkę (nowa jednoskta ;D), a firma podobnej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 te amacostam to podobno mode comy w lepszej budzie :] i nie wiem jak z grafa, ale procka pociagnie. poczytaj komentarze do zasilacza na zenfiscie http://zenfist.pl/pID/155.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 do 150 zl dostaniesz amacroxa 450 Watt tylko ze te 450 Watt to tylko na tabliczce pisze:D Tez zastanawialem sie pare dni temu co kupic do 150 zl i zastanawialem sie nad tym amacroxem ale padlo na chiefa (patrz sig), dostalem go na aukcji miodka za 115 zl:D wiec radze poszukac dobrze na allegro... co do halasu to straszono mnie ze wyje jak pies a moje spostrzezenia - jest cichutki podczas normalnej pracy, podczas katowania proca i ramu w sp2004 przy jednoczesnie odpalonym w petli 3dmarku 2003 i podkreconej grafie przelacza sie na wyzsze obroty i wtedy go slychac ale to przyjemny swist a nie wycie:) to tyle z mojej strony, bierz chiefa i nie zastanawiaj sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ten jego zestaw, to pociągnie przeciętne 350W a wy mu od razu 500W polećcie najlepiej. Zasilacz za 40 zł z allegro da radę. Są do wyboru delty albo fortrony HLC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) do 150 zl dostaniesz amacroxa 450 Watt tylko ze te 450 Watt to tylko na tabliczce pisze:D.To popatrz na tabliczki raz jeszcze - amacrox 450 ma 400W i tyleż jest wypisane na tabliczce. Co do tematu - amacrox 400 ( 350W ) bez najmniejszego problemu. Jak interesuje ruletka ze "złomami" z allegro delta 400 power_ok. no i wlasnei o to mi chodzilo:)Oj czytaj ze zrozumieniem człecze .. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 To popatrz na tabliczki raz jeszcze - amacrox 450 ma 400W i tyleż jest wypisane na tabliczce. no i wlasnei o to mi chodzilo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...