Skocz do zawartości
seba_999

Przesiadka Z Socket A Na Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Planuję przesiadkę z socA na AM2. Z tych części, które mam teraz będzie ok 450 zł (proc + lekko uwalone mobo + grafa + memki) i jakieś 200 zł się jeszcze znajdzie. Zestawik będzie mniej więcej taki:

proc: AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (Socket AM2, 65W) - 242 zł

ram: GoodRam DDR2 1GB 667MHz - 146 zł

mobo: no właśnie mobo... Nie stać mnie na razie na kupno graficznej więc będę się musiał męczyć na zintegrowanej. I powstaje pytanie jaką mobo wziąć? Która płytka (max 270 zł) ma możliwie najlepszą zintegrowaną graficzną?

Proponujecie jakieś zmiany co do sprzętu?

PS. I ceny takie orientacyjne z komputrona. Części będą kupowane w innym sklepie :)

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo Biostar TA690G (w dziale o mobach i procach AMD jest o nim temat, dopisz się to może razem zamówimy jakoś), albo Foxconn na chipsecie 690G, nie podam nazwy bo jest długa i nie da się jej zapamiętać, ale w dziale o płytkach i prockach AMD założyłem o niej temat, jest na pierwszej stronie jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za taka kase to naprawde kiszka cos znalezc moze w uzywkach poszukasz?

Dobra... Komp i tak nie będzie teraz kupowany. Chciałem tylko wiedzieć, czy za tą kasę da się coś sensownego poskładać... Jak wypali to za niedługo idę do roboty. Potem mam w planach kupić jakiś rower i pewnie jeszcze zostanie parę groszy to pomyślę o jakiś lepszych podzespołach.

Na razie dzięki Panowie. Jak coś to dam jeszcze znać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za 2 posty pod rząd, ale nie będę zakładał nowego tematu. Będę miał więcej funduszy na kompa. Jutro jak dobrze pójdzie skoczę do sklepu po Abita KN9 póki jeszcze jest. No, ale jak wiadomo, stany magazynowe są na wyczerpaniu, więc jakie mobo (w podobnej cenie i bez integry) wziąć jakby nie było tego Abita? Reszta sprzętu to 1 gb goodram 667 Mhz i prawdopodobnie GF 7600 GS Sonic od Palita. Mam mały dylemacik przy procku:

1) link

2) link

Który wybrać?

Pozdrawiam

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infinity to infinity ;) identyczne z tym że wersja z SLI natywnie obsługuje SLI gdy druga wersja obsługuje SLI gdy zmienimy zworki albo gdy zmodujemy mostek na SLI :)

Wczoraj potaniały procki z amd. Więc pytanko czy kupić tego 3600+ Brisbane czy dopłacić do 4000+?

Na dzień dzisiejszy mam ok 640 zł. Jadę do sklepu i pytanie co teraz kupować? Co zdrożeje? Bo wszystkich podzespołów na pierwszy rzut nie kupię. Tak myślałem, żeby dzisiaj wziąć mobo i tego procka...

Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj potaniały procki z amd. Więc pytanko czy kupić tego 3600+ Brisbane czy dopłacić do 4000+?

Na dzień dzisiejszy mam ok 640 zł. Jadę do sklepu i pytanie co teraz kupować? Co zdrożeje? Bo wszystkich podzespołów na pierwszy rzut nie kupię. Tak myślałem, żeby dzisiaj wziąć mobo i tego procka...

Co o tym myślicie?

napewno myslisz o oc wiec nie ma sensu kupowac 4000+

kup abita kn9 bo znika z półek i pamieci. z 3600+ też jest problem ponieważ nie wiadomo do końca jak będzie wyglądać sytuacja na rynku, czy znilknie z półek czy cena spadnie do ~200zł i będzie dostępny. Obecnie cena ~216,- więc chyba ok.

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy znilknie z półek czy cena spadnie do ~200zł i będzie dostępny

Właśnie dlatego się pytam. Czytałem na benchmarku, że ma być powoli wycofywany...

Dobra kupuję dzisiaj tego Abita, jak nie będzie to DFI (jak się to powinno czytać? :oops:), 3600+ i giga ramu Goodram. Mam nadzieję, że się zmieszcze w tych 640 zł. Jeszcze raz dzięki :)

PS. Odezwę się po wypłacie :D (grafa)

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego się pytam. Czytałem na benchmarku, że ma być powoli wycofywany...

Dobra kupuję dzisiaj tego Abita, jak nie będzie to DFI (jak się to powinno czytać? :oops:), 3600+ i giga ramu Goodram. Mam nadzieję, że się zmieszcze w tych 640 zł. Jeszcze raz dzięki :)

PS. Odezwę się po wypłacie :D (grafa)

Spokojnie wystarczy, może zamów gdzieś w sklepach internetowych np a wgito

http://www.agito.pl/product/31423?bid=67#

244,-

http://www.agito.pl/product/36141

141,-

http://www.agito.pl/product/33586?cid=645

216,- tylko dopytaj czy to brisnbane

Razem 601,- :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Nie będę specjalnie zakładał nowego tematu :). Przyszła pora na wymianę obudowy, chłodzenia na cpu i chciałbym sobie kupić pada :). Mam na oku:

1) buda: Sunbeam Quarterback link

Buda ma mieć bardzo dobrą wentylację i być w miarę cicha. Ładny design też mile widziany :>

2) cooler cpu: Freezer 64 Pro

3) pad: Speed-Link SL-6535 Strike Gamepad niebieski link

Co o tym sądzicie? Macie jakieś inne propozycje w podobnych cenach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buda - ta klapka z przodu ładna jest :] ? Jeśli nie przeszkadza Ci , że będzie używana - rwij Chieftecka Dragona. Jeśli przeszkadza to TT Mambo

cooler - Pentagram HP100 AlCu Lite - zakładasz wiatrak z drugiej strony i jedziesz :)

pad - jak się nie boisz, że się rozleci po tygodniu, możesz brać :lol2: na poważnie - polecam Logitecha Precision albo dozbierać do Rumblepada II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buda - ta klapka z przodu ładna jest :] ? Jeśli nie przeszkadza Ci , że będzie używana - rwij Chieftecka Dragona. Jeśli przeszkadza to TT Mambo

cooler - Pentagram HP100 AlCu Lite - zakładasz wiatrak z drugiej strony i jedziesz :)

pad - jak się nie boisz, że się rozleci po tygodniu, możesz brać :lol2: na poważnie - polecam Logitecha Precision albo dozbierać do Rumblepada II

Dragony mi się nie podobają :? . Apropos TT - skad przedni wentyl ma zasysać powietrze? Bo jakoś nie widzę żadnych otworków na panelu przednim...

Apropos pada - jakiego polecalibyście z takimi małymi joystickami (chyba wiecie o co mi chodzi :D)?

Tak wiem mam wymagania... :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi