seba_999 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Witam :) Planuję przesiadkę z socA na AM2. Z tych części, które mam teraz będzie ok 450 zł (proc + lekko uwalone mobo + grafa + memki) i jakieś 200 zł się jeszcze znajdzie. Zestawik będzie mniej więcej taki: proc: AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (Socket AM2, 65W) - 242 zł ram: GoodRam DDR2 1GB 667MHz - 146 zł mobo: no właśnie mobo... Nie stać mnie na razie na kupno graficznej więc będę się musiał męczyć na zintegrowanej. I powstaje pytanie jaką mobo wziąć? Która płytka (max 270 zł) ma możliwie najlepszą zintegrowaną graficzną? Proponujecie jakieś zmiany co do sprzętu? PS. I ceny takie orientacyjne z komputrona. Części będą kupowane w innym sklepie :) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Weź abita kn9 póki jeszcze dostępny i jakiegoś matroxa na pci :P Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Weź abita kn9 póki jeszcze dostępny i jakiegoś matroxa na pci :P Da się pograć na takim matroxie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 w sapera, w sumie tak :lol2: proponowałbym Foxconna albo Biostara na 690G od AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 w sapera, w sumie tak :lol2: proponowałbym Foxconna albo Biostara na 690G od AMD A co myślicie o tym Gigabyte? click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237051 . Tylko czytaj do końca, bo na końcu kiszka się okazała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237051 . Tylko czytaj do końca, bo na końcu kiszka się okazała Dobra gigashit odpada :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 albo Biostar TA690G (w dziale o mobach i procach AMD jest o nim temat, dopisz się to może razem zamówimy jakoś), albo Foxconn na chipsecie 690G, nie podam nazwy bo jest długa i nie da się jej zapamiętać, ale w dziale o płytkach i prockach AMD założyłem o niej temat, jest na pierwszej stronie jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Może i głupie pytanie, ale je zadam. Jak kupię kartę ze stajni nvidii to czy ona będzie się żreć z chipsetem? Swoją drogą ten biostar to bardzo ciekawa propozycja :) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 nie, nie będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 za taka kase to naprawde kiszka cos znalezc moze w uzywkach poszukasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 za taka kase to naprawde kiszka cos znalezc moze w uzywkach poszukasz? Dobra... Komp i tak nie będzie teraz kupowany. Chciałem tylko wiedzieć, czy za tą kasę da się coś sensownego poskładać... Jak wypali to za niedługo idę do roboty. Potem mam w planach kupić jakiś rower i pewnie jeszcze zostanie parę groszy to pomyślę o jakiś lepszych podzespołach. Na razie dzięki Panowie. Jak coś to dam jeszcze znać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Z góry przepraszam za 2 posty pod rząd, ale nie będę zakładał nowego tematu. Będę miał więcej funduszy na kompa. Jutro jak dobrze pójdzie skoczę do sklepu po Abita KN9 póki jeszcze jest. No, ale jak wiadomo, stany magazynowe są na wyczerpaniu, więc jakie mobo (w podobnej cenie i bez integry) wziąć jakby nie było tego Abita? Reszta sprzętu to 1 gb goodram 667 Mhz i prawdopodobnie GF 7600 GS Sonic od Palita. Mam mały dylemacik przy procku: 1) link 2) link Który wybrać? Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Procek ten drugi. Tylko Brisbane ma mnożniki połówkowe :) Co do płyty to albo ABIT KN9 albo DFI Infinity. Inne nie są godne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 DFI InfinityTylko która? DFI Infinity nF Ultra II-M2 czy DFI Infinity nF SLI-M2/G? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Infinity to infinity ;) identyczne z tym że wersja z SLI natywnie obsługuje SLI gdy druga wersja obsługuje SLI gdy zmienimy zworki albo gdy zmodujemy mostek na SLI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Infinity to infinity ;) identyczne z tym że wersja z SLI natywnie obsługuje SLI gdy druga wersja obsługuje SLI gdy zmienimy zworki albo gdy zmodujemy mostek na SLI :) Wczoraj potaniały procki z amd. Więc pytanko czy kupić tego 3600+ Brisbane czy dopłacić do 4000+? Na dzień dzisiejszy mam ok 640 zł. Jadę do sklepu i pytanie co teraz kupować? Co zdrożeje? Bo wszystkich podzespołów na pierwszy rzut nie kupię. Tak myślałem, żeby dzisiaj wziąć mobo i tego procka... Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Wczoraj potaniały procki z amd. Więc pytanko czy kupić tego 3600+ Brisbane czy dopłacić do 4000+? Na dzień dzisiejszy mam ok 640 zł. Jadę do sklepu i pytanie co teraz kupować? Co zdrożeje? Bo wszystkich podzespołów na pierwszy rzut nie kupię. Tak myślałem, żeby dzisiaj wziąć mobo i tego procka... Co o tym myślicie? napewno myslisz o oc wiec nie ma sensu kupowac 4000+ kup abita kn9 bo znika z półek i pamieci. z 3600+ też jest problem ponieważ nie wiadomo do końca jak będzie wyglądać sytuacja na rynku, czy znilknie z półek czy cena spadnie do ~200zł i będzie dostępny. Obecnie cena ~216,- więc chyba ok. Edytowane 10 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) czy znilknie z półek czy cena spadnie do ~200zł i będzie dostępnyWłaśnie dlatego się pytam. Czytałem na benchmarku, że ma być powoli wycofywany... Dobra kupuję dzisiaj tego Abita, jak nie będzie to DFI (jak się to powinno czytać? :oops:), 3600+ i giga ramu Goodram. Mam nadzieję, że się zmieszcze w tych 640 zł. Jeszcze raz dzięki :) PS. Odezwę się po wypłacie :D (grafa) Edytowane 10 Lipca 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Właśnie dlatego się pytam. Czytałem na benchmarku, że ma być powoli wycofywany... Dobra kupuję dzisiaj tego Abita, jak nie będzie to DFI (jak się to powinno czytać? :oops:), 3600+ i giga ramu Goodram. Mam nadzieję, że się zmieszcze w tych 640 zł. Jeszcze raz dzięki :) PS. Odezwę się po wypłacie :D (grafa) Spokojnie wystarczy, może zamów gdzieś w sklepach internetowych np a wgito http://www.agito.pl/product/31423?bid=67# 244,- http://www.agito.pl/product/36141 141,- http://www.agito.pl/product/33586?cid=645 216,- tylko dopytaj czy to brisnbane Razem 601,- :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Panowie, przyszła kolej na grafikę. Mogę wydać max 430 zł. Myślałem o Palit XpertVision GeForce 8600 GT Sonic 256MB DDR3 PCI-E BOX - 419 zł. Czy to dobry wybór? Jak nie to co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja polece TO! Nie oplaca sie doplacac do Sonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja polece TO! Nie oplaca sie doplacac do Sonic. A jak się sprawuje ten mały wiatraczek? Głośno będzie wyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Hmm okresle to tak. Przy Be Quiet 450w i AC Freezer na 7v (z tego co pamietam) nie bylo go zbytnio slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Nie będę specjalnie zakładał nowego tematu :). Przyszła pora na wymianę obudowy, chłodzenia na cpu i chciałbym sobie kupić pada :). Mam na oku: 1) buda: Sunbeam Quarterback link Buda ma mieć bardzo dobrą wentylację i być w miarę cicha. Ładny design też mile widziany :> 2) cooler cpu: Freezer 64 Pro 3) pad: Speed-Link SL-6535 Strike Gamepad niebieski link Co o tym sądzicie? Macie jakieś inne propozycje w podobnych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 buda - ta klapka z przodu ładna jest :] ? Jeśli nie przeszkadza Ci , że będzie używana - rwij Chieftecka Dragona. Jeśli przeszkadza to TT Mambo cooler - Pentagram HP100 AlCu Lite - zakładasz wiatrak z drugiej strony i jedziesz :) pad - jak się nie boisz, że się rozleci po tygodniu, możesz brać :lol2: na poważnie - polecam Logitecha Precision albo dozbierać do Rumblepada II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 buda - ta klapka z przodu ładna jest :] ? Jeśli nie przeszkadza Ci , że będzie używana - rwij Chieftecka Dragona. Jeśli przeszkadza to TT Mambo cooler - Pentagram HP100 AlCu Lite - zakładasz wiatrak z drugiej strony i jedziesz :) pad - jak się nie boisz, że się rozleci po tygodniu, możesz brać :lol2: na poważnie - polecam Logitecha Precision albo dozbierać do Rumblepada II Dragony mi się nie podobają :? . Apropos TT - skad przedni wentyl ma zasysać powietrze? Bo jakoś nie widzę żadnych otworków na panelu przednim... Apropos pada - jakiego polecalibyście z takimi małymi joystickami (chyba wiecie o co mi chodzi :D)? Tak wiem mam wymagania... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 pad najlepiej dual shock od psx'a oraz przejsciowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 pad najlepiej dual shock od psx'a oraz przejsciowka. To może tak: jaką polecacie obudowe do max 200 zł (ładny wygląd, dobra wentylacja, a i dragony odpadają) i jakiego pada za max 50 zł (pod usb i z tymi małymi joystickami)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 obudowa - hmm... nie wiem co to dla Ciebie ładny wygląd, mnie chieftecki jarają na maxa ... może w takim razie jakiś Aerocool Engine ? Dokładasz ~ 30 zł, z tego co pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...