Skocz do zawartości
Klasz

Jak Wylaczyc Autoodtwarzanie Usb?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis na komputerze u znajomego, po wlozeniu mojego mp3 playera do jego USB antywirus zaalarmowal ze moje USB jest zainfekowane... Zobaczylem tam tez plik autorun.inf - ktorego wczesniej nie bylo. Najpewniej zlapalem ten wirus na uczelni bo tam ostatnio uzywalem tego USB. Jako jednak, ze nie chcialbym go zlapac u siebie w domu, pomyslalem ze dobrze byloby najpierw, przed wlozeniem go do USB w kompie wylaczyc autorun w windowsie - zeby go nie wgral. Co prawda mam Kaspersky... ale przezornosci nigdy za wiele. Wtedy - jesli wylacze autorun - to bede mogl chyba bezpiecznie usunac wirusa z USB Kasperskym?

W zwiazku z tym mam pytanie - jak wylaczyc autorun USB w systemie Windows XP SP1 ?

Prosze o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz okno Mój komputer.

W obszarze Urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci kliknij prawym przyciskiem myszy żądane urządzenie, na przykład cyfrowy aparat fotograficzny lub stację CD-ROM, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

Na karcie Autoodtwarzanie kliknij typ multimediów, które chcesz zmienić.

W obszarze Akcja kliknij akcję, którą ma wykonać system Windows po wykryciu wybranego typu nośnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, ze ikona dysku z USB pojawia sie dopiero po jego wlozeniu, podlaczeniu. A ja wlasnie tego chce uniknac. Jesli tylko wloze ta pamiec do USB to bedzie za pozno bo autorun juz sie uruchomi. Potrzebuje wylaczyc go wczesniej. Moze da sie jakos w rejestrze?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 'uruchom' odpal gpedit.msc

w okienku wejdz w 'konfiguracja komputera" -> "szablony administracyjne " -> system

po prawej wybierz 'wylacz funkcje autoodtwarzania' - prawym - wlasciwosci i zaznacz 'wlaczona'.

I tam wylacz dla wszystkich dysków

post-148485-1182900796_thumb.jpg

Edytowane przez Wapniaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi