Klasz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dzis na komputerze u znajomego, po wlozeniu mojego mp3 playera do jego USB antywirus zaalarmowal ze moje USB jest zainfekowane... Zobaczylem tam tez plik autorun.inf - ktorego wczesniej nie bylo. Najpewniej zlapalem ten wirus na uczelni bo tam ostatnio uzywalem tego USB. Jako jednak, ze nie chcialbym go zlapac u siebie w domu, pomyslalem ze dobrze byloby najpierw, przed wlozeniem go do USB w kompie wylaczyc autorun w windowsie - zeby go nie wgral. Co prawda mam Kaspersky... ale przezornosci nigdy za wiele. Wtedy - jesli wylacze autorun - to bede mogl chyba bezpiecznie usunac wirusa z USB Kasperskym? W zwiazku z tym mam pytanie - jak wylaczyc autorun USB w systemie Windows XP SP1 ? Prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Otwórz okno Mój komputer. W obszarze Urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci kliknij prawym przyciskiem myszy żądane urządzenie, na przykład cyfrowy aparat fotograficzny lub stację CD-ROM, a następnie kliknij polecenie Właściwości. Na karcie Autoodtwarzanie kliknij typ multimediów, które chcesz zmienić. W obszarze Akcja kliknij akcję, którą ma wykonać system Windows po wykryciu wybranego typu nośnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klasz Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Problem w tym, ze ikona dysku z USB pojawia sie dopiero po jego wlozeniu, podlaczeniu. A ja wlasnie tego chce uniknac. Jesli tylko wloze ta pamiec do USB to bedzie za pozno bo autorun juz sie uruchomi. Potrzebuje wylaczyc go wczesniej. Moze da sie jakos w rejestrze?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Spróbuj podłączyć z wciśniętym i przytrzymanym SHIFT'em. Może zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) w 'uruchom' odpal gpedit.msc w okienku wejdz w 'konfiguracja komputera" -> "szablony administracyjne " -> system po prawej wybierz 'wylacz funkcje autoodtwarzania' - prawym - wlasciwosci i zaznacz 'wlaczona'. I tam wylacz dla wszystkich dysków Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Wapniaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klasz Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wielkie dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...