Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 27 tydzien bodajze [; Fajniutkie. Wiecej chyba pomecze Cie w watku o mobasie [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 @Chaos ja mam z L628A662 czyli z 28 tygodnia mam nadzieje ze bede chociasz blisko z mhz od ciebie:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 to moze sie raz zgadamy na male wyciskanie mhz z e6300 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) @Ryba mam tylko kiepski z ciebie oc-er byl ostatnio jak bylem u ciebie ja wyciaglem na mojej mobo 510mhz moze Chaos by sie pokusi przyjechac ze swoja mobo i wtedy mozna by sie poscigac Edytowane 28 Czerwca 2007 przez rafiki20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 nie masz takiej mobo :] ale ma też niezłe do fsb :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 rybuś nie lubi p5b dlx ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 @MaSell chyba nie lubi bo na mojej mobo wykrecil 475Mhz bodajrze a ja 510 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) @ryba mysle ze te stare ramy nie byly takie zle ja z nich wyciaglem 575mhz cl5 stabilnie.Nawet 600mhz przy tym zegarze nawet udalo mi sie wejsc do windy i pracowac na niej ale jaka koliwek proba zapuszczenia spuer pi czy orthosa konczyla sie restartem Edytowane 28 Czerwca 2007 przez rafiki20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 nie masz takiej fajnej kaskady jak ja, to mozesz zapomniec o wyniku :PNie no do 4 giga na C2D to Ln2 + zajefajne mobo jest potrzebne od strzalu, bez tego co nie ma marzyc o takim zegarze :P BTW: ryba miales sie na GG odezwac i co? i cisza - czekam na rure swoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ent moze mi poiwesz ze p5b Deluxe nie jest zajefanym mobo do 4giga i ln2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Ent moze mi poiwesz ze p5b Deluxe nie jest zajefanym mobo do 4giga i ln2P5B Dlx jest ogolnie srednim mobo, takim dla wytrwalych i ciepliwych, co lubia klikac w clockgenie/setfsb. 400 x ... @ boot i jedziemy :lol2: I na dodatek trafiaja sie sztuki co przy vdimm 3V odpadaja :huh: Edytowane 28 Czerwca 2007 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 jak na razie to wiem ze moj proc na WC robi 3.5ghz ;] smarki tez przechodza i ogolnie to fika .. chyba nie glupi procus? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 No i wode zagotuje na herbatke... :lol2: Odczyt cpu-z napiecia pokrywa sie z ustawieniem w Biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 @Chaos gratki moze sie poscigamy o mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) jak na razie to wiem ze moj proc na WC robi 3.5ghz ;] smarki tez przechodza i ogolnie to fika .. chyba nie glupi procus? Ile robi na def. Vcore? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez tomall0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 nie wiem nie sprawdzam nigdy def .. ale cos kolo 3.2ghz na 1.35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ent moze mi poiwesz ze p5b Deluxe nie jest zajefanym mobo do 4giga i ln2Moja poprzednia wypowiedz miala byc ironiczna, ale chyba nie wyszlo :P P5B Dlx jest ogolnie srednim mobo, takim dla wytrwalych i ciepliwych, co lubia klikac w clockgenie/setfsb. 400 x ... @ boot i jedziemy :lol2:Nawet mi nie przypominaj tego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) jak na razie to wiem ze moj proc na WC robi 3.5ghz ;] smarki tez przechodza i ogolnie to fika .. chyba nie glupi procus? I tu pojawia się niestety słabość PowerX'a na C2D. U mnie było podobnie. Nie wiem jakie miałeś napięcie na procu podczas tego Orthosa, ale u mnie po zmianie bloku na D-TEK'a wygląda to teraz o niebo lepiej. Napięcie w biosie 1.55v, czyli pewnie coś ~1.5v real i temperatura średnio 55C przy 3.6GHz@Orthos. Temparatura w pokoju podczas testu, 25 - 26C Gratuluję 4GHz. Ładnie to wygląda przy e6300 ;) Edytowane 29 Czerwca 2007 przez dem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Napięcie w biosie 1.55v, czyli pewnie coś ~1.5v real i temperatura średnio 55C przy 3.6GHz@Orthos. Temparatura w pokoju podczas testu, 25 - 26C Gratuluję 4GHz. Ładnie to wygląda przy e6300 ;) e tam nie ejst zle .. przy 3.5ghz na 1.5125 z biosu mam 64 stopnie w orhosie ... myslalem ze bedzie wogole tragicznie .. narazie mam na codzien 3.2ghz na 1.375 i tempy sa znosnie ... o innym bloku pomysle moze poznie .. razem z bloczkiem na NB.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) a po co komu def vcore wazne ile robi mhz :D fajna sztuka:) Edytowane 1 Lipca 2007 przez Pixelik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=215888 A najsmieszniejsze bylo to, ze wczesniej spi16m latalo na nizszym vcore i wyzszych taktach :D . Od 6.8GHz w góre coś blokowało procka. Oczywiscie podziekowania dla rybki, Lorda F i rożnych fajnych firm ;) Edytowane 9 Lipca 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=215888 A najsmieszniejsze bylo to, ze wczesniej spi16m latalo na nizszym vcore i wyzszych taktach :D . Od 6.8GHz w góre coś blokowało procka. Oczywiscie podziekowania dla rybki, Lorda F i rożnych fajnych firm ;) Przyjemnie przyjemnie :) szkoda ze potem "cos blokowalo" <_< bo jak wszyscy wiedza masz ladniutkiego procusia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Spoko loko, to tylko rozgrzewka. Taki wynik uzyskalismy juz po jakies 3 min od uruchomienia platformy. Power -> bios 15x400 -> f10 -> bios -> 15x450 -> f10 i działa ;) Mobasa sprawdzalem na szybko i o fsb 500 mozna bylo zapomniec, wiec tu widze glowna przyczyne. Jako ciekawostka dodam, ze przy takich taktach w biosie bylo tylko ~ -50'c na cpu! Edytowane 9 Lipca 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 i mrozimy [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 E6600 - Jonathan P5K DLX - Asus OCZ 1010W - Extrememem 2x1024 OCZ Reaper 8500 Cooling -> kaskada, bo niby co innego :D Wyniku wstydzic sie chyba nie musze. Wiele innych wynikow i krotkie ich omowienie przewiduje na wieczor. Z wyprzedzeniem tylko dodam ze w glownej roli tego odcinka wystepuje: MaSell, Lordfury :) Ładnie ładnie :D Ale nie poddam się bez walki :) Czekamy na wysyp wyników w rankingu Pi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 No dobra, tylko nie śmiać się za głośno, bo późno już i dzieciaki sąsiadów pobudzicie... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=215922 Bida, nawet przy wysokich v, a MSI już wiele więcej dać nie mogło. Ech... kto chce selekta kupić? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Jako ciekawostka dodam, ze przy takich taktach w biosie bylo tylko ~ -50'c na cpu! u mnie na 15x400 @ 1,7v bylo -20*C na DI :) No dobra, tylko nie śmiać się za głośno, bo późno już i dzieciaki sąsiadów pobudzicie... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=215922 Bida, nawet przy wysokich v, a MSI już wiele więcej dać nie mogło. Ech... kto chce selekta kupić? :rolleyes: nie ma co sie smiac... tylko dodawac wyniki do rankingu cpuz hwbot'a... to moze znow dobijemy na 1 miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 u mnie na 15x400 @ 1,7v bylo -20*C na DI :) nie ma co sie smiac... tylko dodawac wyniki do rankingu cpuz hwbot'a... to moze znow dobijemy na 1 miejsce :) Wynik dodany już dawno, pierwsze miejsce na wyciągnięcie ręki :wink:. A co do wyniku... 1.95v @ -110*C i nawet nie 6GHz to faktycznie nie ma co się śmiać, tylko płakać raczej :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Napięcie solidne mu zapiąłeś :> Dlaczego tylko -110*C ? Płyta/proc nie chciala mniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Myślałęm, że to na LN2, jak na kaskade to fajna temperatura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...