hal9kx Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam.. włączyłem sobie dzisiaj skanowanie antywirusem online F-Secure i oto co mi znalazł: Trochę mnie to rozbawiło, nie mogę sie doszukać szczegółów wiec pytam na forum... usuwać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchMe Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Fajnie... 8O Wklej logi z HijackThis + ComboFix. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wyłączone informowanie o nieaktualnych bazach AV + aktualizacje? Innymi słowy 2 opcje z Centrum bezpieczeństwa Windows. Włącz ręczenie lub przeleć Spybotem dla pewności. Potem logi - będzie mniej sprawdzania. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchMe Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dla mnie to nie problem a logi nie kłamią... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal9kx Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Witam i dzieki za odpowiedzi... oto ligo z HJ, raczej nic tam nie ma ale dla pewności wklejam.. HiJackThis http://www.wklej.org/id/36e8be650f Edytowane 27 Czerwca 2007 przez hal9kx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchMe Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Gdzie ComboFix? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal9kx Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Gdzie ComboFix?Już się robi.. momencik.. ComboFix http://www.wklej.org/id/dda893af25 Niestety jeszcze nie wiem jak czytać te logi.. myślę, że to ważne, podczas skanowania ComboFix program wymusił restart na systemie więc podejrzewam, ze coś usunął.. w głównym katalogu dysku C utworzył się katalog ComboFix a w nim cała masa plików *.bat i innych bibliotek.. po drugim skanowaniu i wygenerowaniu Log-a tego katalogu już nie było... Edytowane 27 Czerwca 2007 przez hal9kx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 W centrum bezpieczeństwa wszystko wyłączane..żadnych powiadomień, SpyBot znajduje tylko 4 wpisy w rejestrze informujące właśnie o wyl. tych opcji..XP-Antispy? 8O W sumie jak masz AV + firewalla, to nie ma się co przejmować. HJ i Spybot ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal9kx Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 XP-Antispy? 8O W sumie jak masz AV + firewalla, to nie ma się co przejmować. HJ i Spybot ok. Xp-Antispy nie używałem.. chyba nie sugerujesz, że powinienem ? Z racji tego, że dużo korzystam z bankowości internetowej oraz eBay staram się chuchać na zimne 8O Z komputera korzysta, też mniej doświadczony użytkownik w postaci mojej narzeczonej którego to interesują za bardzo sprawy bezpieczeństwa więc muszę raczej zapobiegać niż leczyć... dzięki za pomoc.. Co z logiem z ComboFix ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchMe Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mnie się pytasz? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal9kx Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mnie się pytasz? 8O Pytanie zadałem ogólnie :) jednak to Ty pytałeś o ten Log z ComboFix więc pomyślałem, że może odpowiesz.. jednak, gdyby coś tam siedziało pewnie już bym wiedział więc proponuje zamknąć temat zwarzywszy na to, że odpowiedzi udzielił mi już ULLISSES 8O Pozdrawiam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchMe Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Log z CF czysty. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez CatchMe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...