mac_1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam! Aktualnie posiadam procesor AMD Athlon XP 2200+ płytę główna AsRock K7S8x rev 3.01 oraz hdd 40 Gb. Musze do tego zestawu dobrać: ram oraz zasilacz i właśnie w tej sprawie potrzebuje pomocy: 1. Chcę kupić 512MB DDR PC3200 do maximum 120zl tylko niemogę sie zdecydowac której firmy Goodram czy Geil a może jeszcze coś innego. Konkretnie mysle o tych modułach: http://www.allegro.pl/item207454985_goodra..._fv_gw_wie.html http://www.allegro.pl/item209289599_geil_d..._wieczysta.html Jest sens dopłacać do Geila? 2. Jaki zasilacz kupić powiedzmy do 50-60 zl aby mieć jeszcze zapas mocy na przyszłość? Moze Delta albo Fortron. PS. Płyta ma lekką wadę: gdy podłącze kalwiature do PS2 komp nie odpala, bez klawiatury odpala bez problemu. Gdy podłącze klawiaturę podczas pracy PC wszystko jest oki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną ale znalazłem na płycie jeden spuchnięty kondensator. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zasilacz do 60zł to bierz Delte. Mam Fortrona i hepi nie jestem :( Co do ramów, hm.. najlepiej byś zrobił gdybyś to wsio opchnął i kupił coś na X2, ale jak chcesz tylko dokupić ramki to sądzę ze te Geile będą ok. A kręciłes coś tę płytę? Jak ten kondensator mógł "spuchnąć"? faszerowałeś go hamgurgerem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jest sens wkładać kasę w taki sprzęt?? 1. Bierz zwykłe GoodRAMy, GeILi nawet nie wyorzystasz na tej płycie. 2. Delta DPS-350PB-2 będzie odpowiednia do tej płyty/ Kondziorek do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac_1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dzięki za pomoc, pewnie wezmę Goodramy i ta Delte. Płyte i proca dostałem za free także nie chce tego sprzedawać tylko dokupić to czego brakuje bo na zmianę wszystkiego niestety braknie mi funduszy. Sprzęt na pewno nie był kręcony, a kondensator spuchł w ten sposób ze wysadziło (wybrzuszyło) go lekko od góry a słyszałem ze takie kondensatory mogą być przyczyna wielu problemów ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...