Skocz do zawartości
dziadek lucek

Jakie Chłodznie Na Sempa Am2 3000@2,9 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie chłodzenie polecicie na mocno przetaktowanego Semprona AM2 3000@2,9 Ghz przy 1,6 V ma 56 stopni obecnie jadę na boxie i puściłem tylko do testów procka a chciałbym zbić tak do ok 40. Mam na to ok 100 zł i nie wiem na co się zdecydować. Myślicie że popularny "fryzjer" starczy :) ? Nie chcę wydawać wielkiej kasy, wiem że procek ma potencjał a nie chce go spalić :-P Proszę o radę...dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadku Lucku,

jeśli dobrze się zorientowałem z innego tematu to lubisz eksperymentować. ;) Wg testów i recenzji bardzo dobrym konkurentem, acz nieco droższym, dla Freezera od AC jest Coolermaster Hyper TX - może za nim się rozejrzyj :)

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie lubię eksperymentować :D a co powiecie o czymś takim ? Też freezer tylko że troszkę inny :D Wygląda fajnie http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-freez...4-lp-p-193.html

Ale na wydajność Freezera Pro i Hyper TX nie masz co w tym liczyć niestety :rolleyes:

Hary ma wiele słuszności w tym co pisze... aczkolwiek osobiście Ninjy bym nie przyjął nawet za dopłatą hihi. Ale to już takie moje dziwactwo :P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak cena/jakoś/wydajność to który wygrywa ? Mi się osobiście wydaje że stary sprawdzony Freezer 64 PRO choć mogę się mylić. Sam nie wiem co kupić. Ważna jest dla mnie cena i niska temperatura, a najlepiej jak by to szło razem w parze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 80zł to bym poszukał tego big typhoona, a jak chcesz freezera to też nówki nie kupuj, za 35-40zł kup używke... naprawde nie widze żadnego sensu w kupowaniu nówek, ja od 5 lat zawsze używki kupuje, nie ma co przepłacać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem co musiałbyś robić żeby ci się wentylatorek w półrocznym chłodzeniu zużył... jakbyś kupował 2 letnie to tak... ;]

Nigdzie nie widziałem, przeglądaj codzień allegro, licytuj to się freezer w koncu trafi za 35zl.

Dla przykładu Zakończone aukcje z freezerami pro ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym ? Akasa HeatPipe AK-876

Jest to kolejna konstrukcja fryzjeropodobna.Dodatkowa rurka hp wcale nie musi oznaczać wiekszej wydajności niż Freezer.Jeśli miałbym wydawać max 100zł przy założeniu że na tym Sempronie jeszcze posiedzę to wybrałbym Ninje, BT,Thermalright SI-97A albo:

http://www.allegro.pl/item209106578_thermalright_xp_90.html

Tyle że cena powinna byc o 20-30zl niższa.

Albo poszedłbym jak ciele za stadem i kupiłbym używkę Fryzjera a za resztę %%% :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi