dziadek lucek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jakie chłodzenie polecicie na mocno przetaktowanego Semprona AM2 3000@2,9 Ghz przy 1,6 V ma 56 stopni obecnie jadę na boxie i puściłem tylko do testów procka a chciałbym zbić tak do ok 40. Mam na to ok 100 zł i nie wiem na co się zdecydować. Myślicie że popularny "fryzjer" starczy :) ? Nie chcę wydawać wielkiej kasy, wiem że procek ma potencjał a nie chce go spalić :-P Proszę o radę...dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryś91 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Fryzjer będzie najlepszym rozwiązaniem. (Na forum jestem zarejstrowany dopiero od godziny, więc możecie dziwnie patrzeć na moje posty, ale "siedze" już troshke dłużej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dziadku Lucku, jeśli dobrze się zorientowałem z innego tematu to lubisz eksperymentować. ;) Wg testów i recenzji bardzo dobrym konkurentem, acz nieco droższym, dla Freezera od AC jest Coolermaster Hyper TX - może za nim się rozejrzyj :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgadza sie lubię eksperymentować :D a co powiecie o czymś takim ? Też freezer tylko że troszkę inny :D Wygląda fajnie http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-freez...4-lp-p-193.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A ja bym nie kupował nówek tylko za 100zł spokojnie kupił np. ninje używke, nic lepszego w tej cenie się chyba nie dostanie, tylko poszukiwania troche zajmują bo nieczęsto ludzie sprzedają. ale co kto lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgadza sie lubię eksperymentować :D a co powiecie o czymś takim ? Też freezer tylko że troszkę inny :D Wygląda fajnie http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-freez...4-lp-p-193.htmlAle na wydajność Freezera Pro i Hyper TX nie masz co w tym liczyć niestety :rolleyes: Hary ma wiele słuszności w tym co pisze... aczkolwiek osobiście Ninjy bym nie przyjął nawet za dopłatą hihi. Ale to już takie moje dziwactwo :P Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Poszperałem w Allegro i znalazłem coś takiego: Thermaltake BigTyphon 120 SCYTHE Katana CU Pentagram Freezone Freezer 64 PRO Chyba wszystko co warte uwagi :P czy coś z tego brać ? Czy szukać dalej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 aczkolwiek osobiście Ninjy bym nie przyjął nawet za dopłatą hihi.Napisałem że np. ninje a nie konieczne. dziadek lucek Z tych czterach to big typhoon, ale nie za 100zł :lol2: to warte 70-80zl jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Bo tak cena/jakoś/wydajność to który wygrywa ? Mi się osobiście wydaje że stary sprawdzony Freezer 64 PRO choć mogę się mylić. Sam nie wiem co kupić. Ważna jest dla mnie cena i niska temperatura, a najlepiej jak by to szło razem w parze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 za 80zł to bym poszukał tego big typhoona, a jak chcesz freezera to też nówki nie kupuj, za 35-40zł kup używke... naprawde nie widze żadnego sensu w kupowaniu nówek, ja od 5 lat zawsze używki kupuje, nie ma co przepłacać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 A dlaczego polecasz używkę ? Przecież chłodzenie w miarę szybko się zużywa , mówię tu np o wentylatorku ;p Hary widziałeś gdzieś może za 35-40 zł dobre używane chłodzenie ? Jak tam to daj link ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja nie wiem co musiałbyś robić żeby ci się wentylatorek w półrocznym chłodzeniu zużył... jakbyś kupował 2 letnie to tak... ;] Nigdzie nie widziałem, przeglądaj codzień allegro, licytuj to się freezer w koncu trafi za 35zl. Dla przykładu Zakończone aukcje z freezerami pro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A co sądzicie o tym ? Akasa HeatPipe AK-876 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A co sądzicie o tym ? Akasa HeatPipe AK-876 Jest to kolejna konstrukcja fryzjeropodobna.Dodatkowa rurka hp wcale nie musi oznaczać wiekszej wydajności niż Freezer.Jeśli miałbym wydawać max 100zł przy założeniu że na tym Sempronie jeszcze posiedzę to wybrałbym Ninje, BT,Thermalright SI-97A albo: http://www.allegro.pl/item209106578_thermalright_xp_90.html Tyle że cena powinna byc o 20-30zl niższa. Albo poszedłbym jak ciele za stadem i kupiłbym używkę Fryzjera a za resztę %%% :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...