Etman Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2007 Znacie przepisy na sos czosnkowy>>>> dawać co wiecie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niemiec Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2007 gogle sie posypaly?? http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black_war Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2007 Przekopiuje swój przepis z innego tematu :) Ja robię podobnie ale imo wygodniej Do słoika nalewasz 2 kubki jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu i koper, oczywiście sól i trochę cukru do smaku. Zakręcasz pokrywę i energicznie wstrząsasz Jeżeli dodasz czosnku (wyciśniętego czy jak to tam się nazywa) otrzymujesz jeden z najlepszych sosów czosnkowych jakie kiedykolwiek jadłem. Smaczny a zarazem nie robi takiego kapcia w buzi po skonsumowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnes Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 dawać co wiecie!A magiczne słówko proszę to gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caleb Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 A magiczne słówko proszę to gdzie? Proszę dawac co wiecie! :D Osobiście preferuje kupny sosik taki do Kebaba, marki nie pamiętam ale jest mniam mniam i z chlebem czasami opędzluję nawet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drunk_ZoZol Napisano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2007 Ja bym poprosił o przepis na sos czosnkowy taki, jaki dają do pizzy w DaGrasso [; Każdy kto jadł wie o co chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukk_ Napisano 17 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2007 Ja bym poprosił o przepis na sos czosnkowy taki, jaki dają do pizzy w DaGrasso [; Każdy kto jadł wie o co chodzi :) Fuuuuuj to coś sosem czosnkowym nie można nazwać :blink: Słodkie to to jak nie wiem co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drunk_ZoZol Napisano 19 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2007 może u Ciebie jakiś dziwny robią? U mnie robią b. smaczny, czuć czosnek, i trochę pikantne to jest... słodki? nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliwer21 Napisano 22 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2007 z degrasso jest doby przynajmniej u mnie a przepis na podobny czytaj identyczny (bo nie wiadomo jakie tam paskudztwa kładą) jest bardzo podobny do tego co podał Black_war czyli generalnie jogurt naturalny, majonez, czosnek i przyprawy do smaku (sól, pieprz i oregano bazylia do smaku), proporcje sam sobie wykombinuj wedle uznania ale jogurtu powinno być więcej niż majonezu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeksz Napisano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja jak robie sos to majonez ,smietany troche wiecej niz majonezu czasami jak za geste to odrobine mleka, do tego sol, pieprz, majeranek, oregano, bazylia, no i oczywiscie czosnek. Moj ulubiony sos tylko ze zgage zawsze po nim mam :) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guziq Napisano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2007 Sprobujcie zrobic sos z minikosteczka czosnkwa knorr - wychodzi wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyboy666 Napisano 3 Września 2007 Zgłoś Napisano 3 Września 2007 ja robie taki: jogurt naturalny + majonez - w proporcjach 2:1 bazylia oregano czosnek (jak robie mózgojeba to z 6 ząbków do 6 duzych lyzek jogurtu - czyli 3 majonezu) ze 4 papryczki chili, peperoni (w kosteczke drobniutką posiekane) wymieszac, barwe ma lekko czerwonawą od papryczki tudzież zielonkawą jeżeli papryczki zielone :D powstaje zajebisty ostry sosik :) jak ktos lubi na ostro to polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom256 Napisano 8 Września 2007 Zgłoś Napisano 8 Września 2007 Ppzypomina mi to przepis na sos TzaTziki, który pochodzi z greckiej kuchni. A oto przepis: -Jogurt naturalny -majonez -ogórki -pieprz, sól -czosnek Do jogurtu dodajemy trochę majonezy, wedle uznania, ogórek ucieramy, a następnie dokładnie wyciskamy i dodajemy. Na koniec doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slow Napisano 13 Września 2007 Zgłoś Napisano 13 Września 2007 Przekopiuje swój przepis z innego tematu :) Ja robię podobnie ale imo wygodniej Do słoika nalewasz 2 kubki jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu i koper, oczywiście sól i trochę cukru do smaku. Zakręcasz pokrywę i energicznie wstrząsasz Jeżeli dodasz czosnku (wyciśniętego czy jak to tam się nazywa) otrzymujesz jeden z najlepszych sosów czosnkowych jakie kiedykolwiek jadłem. Smaczny a zarazem nie robi takiego kapcia w buzi po skonsumowaniu. Nastepnym razem musze sprobowac powyzszego przepisu ;) wczoraj robilem sosik wedlug książki do Thermomix'u: 3 duze ząbki czosnku (ja dodalem od siebie jeszcze jeden mały) 1 jajko 1 łyżka musztardy 1/4 łyżki soli szczypta pieprzu wymieszac (obroty 5, czas 5 sekund), wciaz mieszajac dolewac powoli oliwy (250ml) Wyszedl naprawde smaczny sosik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihalo Napisano 21 Marca 2008 Zgłoś Napisano 21 Marca 2008 Pizzerie Da Grasso mają chyba najsmaczniejszy sos jaki jadłem aż spytałem się czy mozna go kupić na wynos pwiedzieli że za 1,5zł a receptury nie chca za Chiny zdradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...