ptys Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Mam zamiar kupic zasiłkę co w temacie, ale nie miałem z nią nic do czynienia, a więc pytam czy warto ją kupi czy może co innego, generalnie zależy mi na mocy i ciszy (obecnie mam tagana 480w u-01, i o mniej więcej taką cisze mi chodzi), jakie jest maksymalne obciążenie stałe lini 12v. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Najpierw powiedz, co będzie zasilał ten zasilacz. Ale i tak niezależnie od konfiguracji aż 600W jest Ci nie potrzebne. I tak z ciekawości, to skąd wziął Ci się pomysł na tego OCZ'ta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Zasilacze OCZ, przynajmniej z tego co widziałem, mają nieciekawe napięcia na liniach 12V - aż zbliżają się do górnej granicy normy ATX. Poza tym ten PSU jest nieco za tani jak na 600W, więc może lepiej kupić raz a dobrze? Polecam Tagana z serii U35. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 A które widziałeś, bo jest kilka serii? Po drugie nie wiem czy Ty czytałeś to co on już napisał o swoich wymaganiach, ale ... ma byc cichy... także U35 odpada... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 dokładnie cichy i mocna linia 12v, jak będzie tani to też nie zaszkodzi, ten ocz z tego co czytałem na zagranicznych vortalach w miarę spełnia moje oczekiwania, wolę spytac normalnych userów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 No napisz źeś, co on ma zasilać, bo jak sygnaturkę, to solidna 400W sobie spokojnie poradzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jarek_135, właśnie StealthXStream i dodatkowo GameXStream. Z cichych to standardowo Seasonic S12 albo Antec NeoHE. Ale musisz podać w jakiej cenie i do czego, bo dobrego zasilacza 600W za nieco ponad 300 zł nie da rady kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 zasilac ma to co w sygnaturce ale przyszłościowo także jakiegoś x2900xt, generalnie nie musi to by "tabliczkowy" 600w ale coś z mocną linią 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dobra 500 będzie aż nad to. BQ SP, Tagan u33, Corsair 520 ( najcichszy ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dobra 500 będzie aż nad to. BQ SP, Tagan u33, Corsair 520 ( najcichszy ).a skad wiesz że Corsair najcichszy :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tzn. chodziło mi tylko w tym gronie. Zenfist ( Marcin ), SPCR. Corsair do 300W obciążenia pracuje na najniższych obrotach. Dopiero powyżej zwiększają mu się obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...