Rafi1991 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mam takowy problem. Modernizuje kompa, a że nie mam aktualnie zbyt dużych funduszy to szukam dość taniego mobo (do 300 zeta) pod C2D (E4300). Będę podkręcał i jest jeszcze jeden warunek: mobo musi mieć dwa złącza ATA. Zaproponujcie mi coś sensownego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ciężko bedzie znależć coś za te 300 zł. Szukaj w używkach na allegro. Może MSI P6N SLI-FI?? Ale to ok 400 zł. Dałeś twadry orzech do zgryzienia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Płyta Asrock CONROE945G-DVI http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27132 Płyta Asus P5LD2 SE/C http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/28339 Płyta Asus P5LD2/C http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/28009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ale on zamierza podkręcać :( gdyby nie te złącza ata to może Abit IB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jak on chce podkręcać procka na płycie do 300zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 no właśnie nie wiem, ale tak napisał. ew. Biostar TForce 965, może jakoś by się znalazł, ale nie wiem co z tymi ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Abit IB9 to jedyny wybór w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 o, jaka ładna cena :) płytka też , a ATA można dokupić więcej na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Rzeczywiście, zdecyduję się na dokupienie kontrolerów ATA. Tutaj moje pytanie: czy lepiej kupić kontroler na PCI czy konwerter SATA>ATA (http://www.allegro.pl/item205882961_konwerter_ide_sata_2_blyskawicznie_.html) ?? I czy w takim razie lepiej wziąć tego Abita, czy Biostara ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Weź Abita. A ja się skłaniam ku przejściówce SATA-ATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Na abicie IB9 masz 2 gniazda ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 We wszystkich opisach jest podane, że jedno. Zresztą to samo widać na zdjęciu. Więc ile ich w końcu jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Abit IB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 E2140 (lub E2160 - to taki E4300 z obciętą połową cache, 1-10% słabszy w zależności od testu) + AB9 + kontroler IDE na PCI z allegro IB9 jest brzydki i beeeee ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ale tani :P oczywiście jak z proca da radę zejść i dołożyć do mobo to lepiej AB9, a może nawet IP35-E za taką samą kasę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) A jak się mają możliwości OC takiego E2160 do E4300 ?? I mam jeszcze do was jedno pytanie. Mianowicie sprawdziłem jaki mam teraz zasilacz i okazuje się, że jest to Modecom Feel 300W. Czy on może zostać biorąc pod uwagę zarówno markę, jak i moc, jeżeli będzie zasilał mobo (weżmy przykładowo na razie IB9) + E4300 + 1GB RAM-u + GF7600GS + karta TV + 2HDD + napęd DVD + nagrywarka DVD (no i będzie OC) ?? Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Rafi1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A jak się mają możliwości OC takiego E2600 do E4300 ?? I mam jeszcze do was jedno pytanie. Mianowicie sprawdziłem jaki mam teraz zasilacz i okazuje się, że jest to Modecom Feel 300W. Czy on może zostać biorąc pod uwagę zarówno markę, jak i moc, jeżeli będzie zasilał mobo (weżmy przykładowo na razie IB9) + E4300 + 1GB RAM-u + GF7600GS + karta TV + 2HDD + napęd DVD + nagrywarka DVD (no i będzie OC) ??Weź go wymień puki czas. To są zasilacze tylko do najsłabszych kompów. Ty potrzebujesz minimum Delte 350W a jeszcze lepiej 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dobra, w takim razie biorę Deltę 400W. Czy to będzie dobry wybór ?? Poczytałem trochę o E2160 i chyba się do niego przekonałem. W takim razie kwota na mobo skacze do 400 zł. Brać AB9 ?? A co do OC procka. Czy na Boxowym chłodzeniu pójdzie do ok. 3 GHz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 To zależy na jaką sztukę trafisz :) jak trafisz co na niewysokim napięciu zrobi te 3GHz to można probować ;) jednak zalecany jest przynajmiej Freezer 7:) Co do płyty to myslę że tak weź AB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dobra, w takim razie biorę Deltę 400W. Czy to będzie dobry wybór ?? Poczytałem trochę o E2160 i chyba się do niego przekonałem. W takim razie kwota na mobo skacze do 400 zł. Brać AB9 ?? A co do OC procka. Czy na Boxowym chłodzeniu pójdzie do ok. 3 GHz ?? Powinien pójść, ale polecam tylko do krótkich testów. Jeśli chcesz, aby z taką szybkością "chodził" dłużej, to zmień chłodzenie na lepsze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 bo się może szybko skończyć jego żywot :( Ale chłodzenie to nie bardzo wielkie pieniądze i można dokupić w dowolnym czasie , więc nie problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...