zokombok Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Mam problem z Laptopem IBM T41P. Czasem jak się go włączy to nagle przestaje działać ekran, czasem jak go się poruszy to zadziała zpowrotem a czasem tylko pojawi się to co powinno na nim być widać ale zniekształcone albo w paski. Niewiecie co to może być, gdzie i za ile w Warszawie to można zreperować i czy to jest jakaś wada fabryczna i dlaczego tak się stało? Sprzęt ma ok 2 lat. Dzięki. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez zokombok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Mam problem z Laptopem IBM T41P. Czasem jak się go włączy to nagle przestaje działać ekran, czasem jak go się poruszy to zadziała zpowrotem a czasem tylko pojawi się to co powinno na nim być widać ale zniekształcone albo w paski. Niewiecie co to może być, gdzie i za ile w Warszawie to można zreperować i czy to jest jakaś wada fabryczna i dlaczego tak się stało? Sprzęt ma ok 2 lat. Dzięki. Wg. mnie kabel łączący matrycę LCD z płytą główną. Dla pewności sprawdź na zewnętrznym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zokombok Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dobry, pomysł, nie pomyślałem o tym, sprawdze to, jednak wciąż zastanawia mnie to czy komuś też się juz to zdażyło z takim laptopem bo mam wrażenie że jest dosyć tandetnie wykonany bo przyciski od myszy też kiepsko kontaktują i cały sprawia wrażenie rozlatującego się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dobry, pomysł, nie pomyślałem o tym, sprawdze to, jednak wciąż zastanawia mnie to czy komuś też się juz to zdażyło z takim laptopem bo mam wrażenie że jest dosyć tandetnie wykonany bo przyciski od myszy też kiepsko kontaktują i cały sprawia wrażenie rozlatującego się.Tandetnie wykonany ??? Jeżeli kupiłeś sprzęt używany to możlie, że poprzedni właściciel dał mu popalić i nie używał zbyt ostrożnie. Miałem poprzednio kilka laptopów seri ThinkPad (w tym model T40) i nie powiedziałbym aby były tandetnie wykonane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 przecież to jedne z najbardziej trwałych i świetnie wykonanych notebooków jakich można sobie życzyć . Do tego seria p więc jeśli masz takie problemy to prawdopodobnie sprzęt "dużo" przeszedł (upadki itp ) . Z tego co piszesz to właśnie pewne elementy mają słaby kontakt . Wskazane byłoby rozebranie i sprawdzenie wszystkich newralgicznych styków i połączeń . Przy okazji , z tego co wiem seria "p" ( i nie tylko) posiada 3 letnią gwarancję , sprawdź , skontaktuj się z jakimś punktem serwisowym być może zrobią to w ramach tejże gwarancji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zokombok Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Kupiłem nowego, jakieś 2 lata temu, ale w Stanach a więc nie wiem jak to będize z gwarancją. A jeżeli chodzi o wykonanie to miałem równierz Compaq wcześniej, a aktualnie mam starsze ale dużo lepsze Vaio i Toshibe, a więc wciąż utrzymuję że IBM jest na prawde tandetnie wykonany, tym bardziej że używa go moja dziewczyna i on nigdy nie podróżował. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...