Skocz do zawartości
chazy

Jaki Ram I Zasilacz Do Tego Zetsawu?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko :wink: Jaki polecilibyście mi RAM i zasilacz do tego zestawu:

AMD Athlon 64 x2 6000+,płyta główna ASUS M2N SLI Deluxe, GF 8800 gts 320 MB od MSI, dysk twardy 7200rpm, nagrywarka DVD

czy zasilacz Be Quiet Straight Power 450W mi wystarczy?

które RAM'y byście polecali..jakieś OCZ, GeIL Ultra DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4, czy może Patriot Extreme DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237647

Nie powielaj tematów! Mogłeś to napisać w tym temacie z linka!

Założyłem nowy temat, ponieważ tutaj więcej osób zajrzy i uzyskam przez to lepszą pomoc.

już to kupiłeś ? dlaczego nie core2duo ?

Nie, jeszcze nie kupiłem..zobaczymy ile dostanę ostatecznie na niego kasy..nie chcę aż tak bardzo lecieć po kosztach na innych podzespołach, skoro AMD jest bardzo podobny do C2D, a jednak trochę tańszy..jeszcze ostateczny wybór przede mną ;)

Co do tych GoodRAM..one mają CAS Latency [CL]: 5..Geil'e np mają CAS Latency [CL]: 4..lepiej jest jak ta liczba jest mniejsza czy większa? :P

Edytowane przez chazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale goodramy są na lepszych kościach - Micron D9GMH.

Spokojnie ustawisz sobie w biosie 400MHz CL4.

Hmm..ustawie sobie w biosie..no nie wiem :razz: ja i bawienie się w pokręcanie sprzętu to raczej nie będzie nic dobrego :razz: :wink: 400MHz??...czemu mam zjeżdżać z 800 do 400? chyba, że to 400 to co innego niż częstotliwość pracy kości, wynosząca 800 MHz ;) Może coś tak bez zabawy biosem itp. byś mi polecił? Chociażby te OCZ..które będą najlepsze?...i nie zabiorą reszty moich oszczędności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko :wink: Jaki polecilibyście mi RAM i zasilacz do tego zestawu:

AMD Athlon 64 x2 6000+,płyta główna ASUS M2N SLI Deluxe, GF 8800 gts 320 MB od MSI, dysk twardy 7200rpm, nagrywarka DVD

czy zasilacz Be Quiet Straight Power 450W mi wystarczy?

które RAM'y byście polecali..jakieś OCZ, GeIL Ultra DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4, czy może Patriot Extreme DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4?

Za tą kase jaką chcesz wydać na tego X2 i tego badziewiackiego Asusa będziesz miał minimum E4300 i EVGA jesli jeszcze nie zaoszczędzisz a bedzie szybszy niż to co złożyłeś pod AM2. A płytę co wybrałeś to jest do d... chociaż i tak jest lepsza od wersji nie delux ;)

Zajżyj w zestawy Sysaka. Określ ile masz kasy i zobacz czy czegoś lepszego nie złożysz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych zestawów to w sumie idzie złożyć coś dobrego z C2D e6600 za tyle kasy ile chcę wydać..ale to są ceny z Apollo..to jest dobry sklep?

C2D e4300 byłby chyba lepszy tylko po OC..a nie będę kręcił kompa.

No nie koniecznie tylko po OC :) Zresztą jak masz takiego E4300 to zmieniasz magistrale na 266 i masz E6600 za ta samą cene :)

Apollo to dobry sklep. Mają niskie ceny a wysyłka kurierem dochodzi na następny dzień :) wiem bo u nich procka kupowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem,ile mam kasy..dokładnie 3600 zł ;)

Obecnie zestaw wygląda tak:

Procek: C2D e6750

Płyta główna: ASUS P5K

Pamięć: GeIL Ultra DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4 lub OCZ Platinum DDRII 2GB/800 CL4 albo Patriot Extreme DDRII 2GB/800 (2 x 1GB) CL4

Dysk twardy: Seagate Barracuda 250GB Serial ATA/300 7200rpm 16MB cache

Grafika: MSI GF 8800 GTS 320MB

Nagrywarka DVD: Liteon LH-20A1H

Obudowa: Cooler Master RC-331-KKN1-GP Elite 331

Zasilacz: Be Quiet Straight Power 450W

Teraz pytanie odnośnie co do RAM'u..który? :P ^^ Tylko pomóżcie mi wybrać z tych trzech..nie chcę nic słyszeć o jakichś zmianach w BIOS'ie itp ;)

Jeszcze jedna kwestia..od zawsze nurtuje mnie to pytanie i teraz nadszedł czas aby je zadać ;) Mianowicie..jeśli prędkość odczytu płyt CD-R mojej nagrywarki według specyfikacji wynosi 48x, to czy odczyta ona płyty nagrane z prędkością 52x?

Edytowane przez chazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna kwestia..od zawsze nurtuje mnie to pytanie i teraz nadszedł czas aby je zadać ;) Mianowicie..jeśli prędkość odczytu płyt CD-R mojej nagrywarki według specyfikacji wynosi 48x, to czy odczyta ona płyty nagrane z prędkością 52x?

No pewnie, że odczyta. Ja na psx robię kopię bezpieczeństwa i nagrywam x16 wsio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi