Drunk_ZoZol Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Apropo McDonalda - co to jest ten "tost"? Mój kolega to jadł i mówił że średnio smaczne, ale chciałbym spróbować. A no i jeżeli na stronie mcdonalda pisze, że dany mcdonald funkcjonuje 24/7 to naprawdę tak jest? Chyba dłużej będę czekać na śniadanie o 7 rano w macu, bo robią je na zamówienie, a nie cały czas chyba... Chce zjeść śniadanie i kupić sobie cheeseburgery na drogę na obóz (tak wiem, dziwny jestem ale nawet zimne są smaczne [; ) o godzinie 7 rano... da rade? O której godzinie najwcześniej/później ;) jedliście w macu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Od wczesnego ranka do 10:30 jest ważna tylko oferta śniadaniowa i chizów nie dostaniesz... Chyba, że byś w nocy skoczył :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ludzie, co wy gadacie... żadne Kentucky Fried, żadne Macdonaldsy... tylko Burger King i potrójny whooper z serem i bekonem. To jest ultimate burger! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Bleh , jakos nie moge sie teraz przekonac do Burger Kinga . Mcdonald mi sie przejadl a jedyna kanapka jaka lubialem czyli MC Royal zostal wycofany ? BTW co za idiota o tym zadecydowal przeciez Royal to standardowa kanapka w kazdym MCD na calym swiecie :-| Na dzien dzisiejszy tylko KFC i Pizza Hut z fast foodow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarquon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 McDonalda kiedyś lubiłem, teraz na samą myśl o tym żarciu mnie mdli. :P Jeśli już fast food, to KFC. Zinger FTW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 a jaka jest ta oferta śniadaniowa? Chce pojechać o 7 rano... no luuudzie ja chce cheesy! ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 googla nie masz na stronce mc donalda jest oferta śniadaniowa. A to , że wycofali mc royala to skandal podstawowa kanapka , którą szamałem i chyna najbardziej znana po big macu na świecie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja raz w życiu jadlem McRoyala i to bylo z 5 lat temu nie pamietam juz tego smaku:P wole Wiesmaca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 najwcześniej jadłem w macu o godzinie 8:00, a kolejka już była przed budynkiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 A ja własnie wróciłem z burger kinga. 16 zł kosztował mnie zestaw king xxl a ten king to jak dwa big maci. Całkiem wporzo ten b king i dobrą sałatkę garden mają za 2.99 z dobrym sosikiem i onion ringsy , które uwielbiam a wujowy MC nie ma ich w swojej ofercie chociaz mial . A tak swoją drogą od dawna mnie to zastanawia a ktoś tu mowił , ze robił w MC : jak oni to robią , ze Coca-Cola jest tak zajebiście u nich dobra? Taka sklepowa z plastikowej butelki jest fe nie pije, wole pepsi a ta w MC i burger kingu jest po prostu mniamusna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) hmm... chyba wszędzie z automatu do napojów jest taka dobra, mój tatko prowadził kiedyś sklepik na basenie, i cola smakowała "normalnie" tzn. tak jak w macu... a ta cola była po prostu z metalowej małej beczki - nie gazowana, obok stoi butla z gazem i gdy się nalewa wsio się miesza, może dlatego taka dobra? [; Btw. od 6 do 10:30 jest oferta śniadaniowa - o taką odpowiedź mi chodziło ;) musiałem do maca iść i spytać -.- ehh... muszę wstać o 5:30 by zakupić cheeseburgery? No luuudzie :/ Edytowane 19 Lipca 2007 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ta oferta śniadaniowa to troche przegięcie, mogli by też sprzedawać zwykłe bułki. BTW: Co do czystości w MCD, kumpel pracuje i troche mi opowiadał, jeżeli kanapka leży dłużej niż 20 minut to ląduje w śmietniku. Jak coś upadnie to samo-do śmietnika. Ogólnie jest bardzo czysto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 hmm... chyba wszędzie z automatu do napojów jest taka dobra, mój tatko prowadził kiedyś sklepik na basenie, i cola smakowała "normalnie" tzn. tak jak w macu... a ta cola była po prostu z metalowej małej beczki - nie gazowana, obok stoi butla z gazem i gdy się nalewa wsio się miesza, może dlatego taka dobra? [; Btw. od 6 do 10:30 jest oferta śniadaniowa - o taką odpowiedź mi chodziło ;) musiałem do maca iść i spytać -.- ehh... muszę wstać o 5:30 by zakupić cheeseburgery? No luuudzie :/ To może nie kupuj? :lol: :lol: Piszesz jak rozpuszczony dzieciak <_< Ta oferta śniadaniowa to troche przegięcie, mogli by też sprzedawać zwykłe bułki. BTW: Co do czystości w MCD, kumpel pracuje i troche mi opowiadał, jeżeli kanapka leży dłużej niż 20 minut to ląduje w śmietniku. Jak coś upadnie to samo-do śmietnika. Ogólnie jest bardzo czysto. Tak powinno być wszędzie, gdzie jest praca związana z żywnością, ale niestety nie każdy się stosuje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Tak powinno być wszędzie, gdzie jest praca związana z żywnością, ale niestety nie każdy się stosuje :evil:Ostatnio oglądałem na Discovery taki program o "restauracjach" i restauracjach, często sie powtarza, nawet w restauracjach hoteli 5 gwiazdkowych że dodaje sie różnych rzeczy do jedzienia. Ale są ludzie i ludziska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Rok temu pracowałem w dość dużym zakładzie zajmującym się produkcją mięsa i pochodnych, wszystkiego co z tym związane. Byłem na dziale "dzielenie indyka" i kiedy robiłem na taśmie to parę takich pudełek z indykiem maślanym poszło razem z krwią, kawałkami fartucha, włosami etc. bo nie miał kto pilnować ludzi którzy gdzieś mają higienę pracy :angry: Niby to było surowe i do upieczenia ale i tak to nie zmienia faktu, że dd tamtej pory nie zjadłem stamtąd nic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanx Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 McD to same dno nic tam ciekawego a tym bardziej zdrowego nie mają :-| no moze jedynie szejki czy jak to sie tam pisze :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 ShackIT :lol::P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ostatnio jadłem BigMac'a (ostatni raz hamburgera jadłem w MC jakieś 5-6 lat temu) i niestety nie smakował tak jak kiedyś. Był po prostu nijaki. Frytki bez zmian, w miarę przyzwoite. Za to na shake'i chodzę zwykle regularnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 To już nie macie gdzie na szejki chodzić... ? Ja tam wole shake z lodziarni :D przynajmniej jestem w miare pewny, że nie ma w nich dodatków. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 ten nowy kurczakburger jest nawet nawet :) to chyba przez niego ceny skoczyly z 2 na 3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Z kanapek w MC to wole hamburgera, do picia oczywiście Szejka, a dobre mają MCflury te oczywiście z Lionem. A co do innych znanych fastfoodów, to w białym jest jeszcze tylko Telepizza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Z wielkich sieci FF to byłem tylko w KFC i MD , w KFC wybór marny ( same kurczaki )a do tego drogo , zaś w MD stosunek ceny do wielkości kanapki/frytek itp. odstrasza . Chociaż smak mają super , ale nie aż tak aby kupować tam często . W MD stołuję się czasami jak mi brakuje kasy na innego FF ( czt to z budki czy z lokalnej sieci typu Złoty Kurczak czy Mr Hamburger ) , tak przeważnie to kupuję tam albo shake waniliowego albo jakieś lody ( najczęściej MCflurry ) lub Cola . Chociaż ostatnio na lody wolę się wybrać do CH Forum ( jest znacznie bliżej i dużo smaków do wyboru , m.in. mój ulubiony miętowy ) . A jak mam więcej kasy i jestem głodny do idę do innego FF-a , przynajmniej się najem porządnie i nie stracę za dużo kasy , znam miejsce gdzie już za 2.80 zł można kupić dobrego dużego hamburgera . Rekord wielkości to chyba Złoty kurczak i ich mega hamburgery ( koszt 6-7 zł , a średnica typowej pizzy ) - zjem go w całości i jestem najedzony na kilka godzin , osoby o drobnej lub średniej figurze zjedzą pół i już będą syte . A co to Toalet w MD , to zależy od miasta - np. w Gliwicach są zamki szyfrowe , a kod dostajesz na rachunku , natomiast w Jaworznie ich nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) w McDonaldzie od kilku lat nic nie jadam, czasem w KFC (teraz praktycznie w ogóle) ... wszystko to co opiera się tam na mięsie wołowym, przeraża mnie, jest obrzydliwe i odrażające, a ludzie pakują to w siebie po 4-6 sztuk ... :wacko: a o tym że jest to cholernie niezdrowe to już nawet nie warto wspominać, ludziom brakuje zdrowego rozsądku , myślą tylko kategoriami aby 'nażreć się', nie ważne co, ważne że jest się "pełnym" Edytowane 23 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 HiS: Polska tradycyjna kuchnia jest pewnie bardziej niezdrowa. Taka staropolska, wielbiona i praktykowana przez spasłych kucharzy... :? Ogołem wiadomym jest jak lubia jesc polacy ;) Widocznie z mcd jest podobnie jak ze sklepem mopolowym - zaopatruje sie w nich czlowiek by pozniej sie odtruwac... ;) Sam czesto swiadomie wybieram niezdrowe i nieodpowiednie dla mnie potrawy, taka natura ludzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Co do Toalet w MD. Byłem raz w Krakowie właśnie i tam była babcia klozetowa i patrzyła na rachunek, a jeśli nie miałeś to brała 1zł. Zdaje się, że ten MD jest koło Rynku Głównego. Edytowane 23 Lipca 2007 przez wnora1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Generalnie burger king syci. Kanapki spore, a czy coś spada na ziemie czy nie - widać jak na dłoni, ponieważ kanapki robione są na widoku wszystkich kupujących. Po za tym burger king ma najlepsze frytki sposrod fastfoodów w naszym kraju. Kalorii sporo, ale najeśc się można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) wnora1, w białymstoku jest super budka fastfood przy promyku:) tam kupujesz Cheseburger'a i zapiekanke i juz do obiadu nie musisz nic jesc:D a razem 4,90+4,50 :P i smaczne, co do MC to lipa jużdługo tam nie jem, w Warszawie zawsze odwiedzam KFC:p, a w białym będzie w tych nowych galeriach co budują KFC, PizzaHut i te inne znane:) nareszcie Edytowane 23 Lipca 2007 przez gumis144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Budować budują galeri, ale kiedy one powstaną i czy powstaną już zwątpiłem. Ale mam nadzieję, że już nie długo. W końcu będzie (może) KFC to będzie okazja spróbować ich kurczaczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Wiecie jak sie robi cole/fante/sprite w McD ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Do automatu nalewającego w/w napoje, podłącza sie wąż który idzie do pojemnika z wodą gazowaną ,a drugim wężem podłącza sie drugi pojemnik tyle że z syropem o smaku w/w napoju :lol: Podobnie jest z "sokami" :D Jakiego szejka sobie kupic - duży czy mały? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie wiem jak jest w tym roku, bo tam nie chodze , ale podam przekład z roku poprzedniego :P 4zł -kosztuje duzy, 2 zł mały , tyle że tak się kupuje 2 małe dostajemy o około 100g wiecej szejka Chciałem kupić 2 małe w dużym opakowaniu , ale baba nie chciała mi tak dać B-) Lody zwykłe ,czy z polewą (nie chodzi mi o tą własną :lol:) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jeżeli chodzi o polewe to jest ona tam odpowiednio droższa , tylko że im wiecej dostajemy polewy , tym mniej samego loda :wink: Wiecej motywów nie pamietam, bo gadałem o tym z kolesiem (tam pracował) na imprezie. :rolleyes: Edytowane 23 Lipca 2007 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To co można MD wynająć na imprezkę. Czy ten gość na stałe tam pracował. A jak to jest z tymi kanapkami, albo z czego robią te zabawki ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...