mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Planuje zmodernizowac mojego kompa po 5 latach :D Wydaje mi sie ze teraz jest dobry moment do tego, za mała kase mozna miec w miare wydajny sprzęt. Prosiłbym o rade, zebym znowu nie musiał za szybko wymieniac sprzętu. Nie jestem jakims zacietym graczem, aczkolwiek w medievaluatea II czy coda gram dosc często. Do rzeczy mam do wydania 800 zł+ kasa ze starego kompa + ewentualnie 100-200 zł dodatkowo jak będzie brakować. Aktualnie posiadam AMD 1,2ghz esc k7s5a radeon 9550 gigabyte@440/520 1gb ddr ram 400mhz kingston. Chciałbym kupic cos takiego: AMD 64x2 3600+ brisbane, abit KN9, 1gb ddr2(tu nie wiem jakie), i grafa to raczej palit 8600gt(warto dopłacic do sonic'a?)i do tego zasiłka, bo ta co mam teraz napewno nie da rady. Czy ten komp bedzie w miare wydajny? Mam dylemat, jezeli chodzi o kwestie sklepu czy warto kupowac w sklepach internetowych czy lepiej rozejrzec sie na miejscu? Mieszkam w dosc malej miescinie takze z tym moze byc problem... Prosilbym o konkretne rady, to dla mnie dosc poważna sprawa, nie chciałbym zeby okazało sie, że dokonałem złego wyboru. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237696 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Zobacz w przyklejony temat, ogólnie zestaw jaki wybrałeś jest dobry. Odpowiedź na każde pytanie znajdziesz na forum więc poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Komp co podałeś będzie wydajny, jeśli będziesz go kręcił. 3600+ to bodajże 1.9Ghz. RAMy kupuj od razu nie czekaj na cały zestaw bo ich ceny wzrastają. A po resztę to zajrzyj to postu Sysaka na głównej stronie. ps. kupuj w sklepach netowych. nie ma się co obawiać o bezpieczenstwo wysyłki jeśli zamówisz kurierem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Ta z kręceniem nie mam obaw, ja to forum to juz od kilku miesiecy czytam regularnie, jaki sklep netowy jest w miare dobry? Opłaca sie dopłacać do sonica 8600gt około 40zł? Grzechu, z tego linka to 2x mniej kasy koles miał do wydania. Edytowane 28 Czerwca 2007 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Apollo.pl, Znak.pl, ew. Komputronik.pl gdyby w tamtych nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) A czy mój "stary" dysk seagete bedzie pasował do tej płyty KN9? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 A czy mój "stary" dysk seagete bedzie pasował do tej płyty KN9?Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Komputronik.pl omijaj z daleka... nie wiem jak ktoś może tam cokolwiek kupić po cenach 30-czasem 40% wyższe niż u konkurencji. Polecam Agito.pl, morele.net, Apollo.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Z serwisami w tych sklepach tez nie ma jakis problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dodam od siebie coś :P stary dysk = wolny dysk = wolniejsza praca systemu = wolne ładowanie się gier = wolniejszy komp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Dysk wymienie, narazie musi jednak zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o serwis... bez obaw w tych sklepach które podałem nie ma z tym problemu... Co do karty 8600gt to jest gniot nie warty uwagi lepiej 7900GS... poczytaj na forum...dawno mnie tu nie było, ale na pewno to lepszy wybór niż 8600GT. Dysk... dobrze byłoby gdybyś zainwestował w nowego twardziela, ale jak chcesz zaoszczędzić to nie będzie wielkiej tragedii... zasiłka to HK 350W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Na forum własnie zdania są podzielone, dobre 7900gs kosztują chyba ponad 550zł, a to juz troche za dużo dla mnie jak na grafe, chociaż przyznam mam tu dylemat jak z tą grafą zrobic. Dzieki własnie miałem sie zapytac jaka do tego najlepsza zasiłka :wink: , aczkowiek HK 350W, kosztuje, az 200 zł nie ma czegos równie dobrego, a tańszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 jeśli nie możesz sobie pozwolić na droższego 7900GS, to weź 8600GT . Co do zasiłki, to możesz oszczędzić kupując Amacroxa, ale wolałbym Huntkeya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 W grach z HDR 8600GT będzie szybszy. Bez HDR 7900GS.Wybór należy do Ciebie :wink: Z 8600 wziąłbym tego Sonica ,ma szybsze kostki pamięci to też powinien lepiej się kręcić.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 palit a zwykły kręcą się tak samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 40 zł to nie dużo chyba dorzuce sobie do tego sonica 8600gt, ale jaka zasiłka do tego? tak max do 100-120 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Amacroxy, Modecomy seria MC (nie Feel :!:), Chiefteca któregoś też powinieneś wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 http://zenfist.pl/pID/1026.htm taki by styknął? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Może być, ew. dołóż do wersji 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 W takim razie w pon zamawiam to: 1. proc http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/35052 2. mobo http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/27581 3. ram http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/33517 4. grafa http://www.agito.pl/product/40340?cid=84 5. zasiłka http://zenfist.pl/pID/1026.htm Jakies zastrzeżenia, porady czy moge brac bez obaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 zamawiaj, dobre sprzęciwo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 nie bierz goodramow. ostatnio mialem identyczna przesiadke i kupilem goodramy 667 na kosiach d9hnl. poprostu zero o/c. ; x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 no to może Kingstony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 ... lub GoodRAMy Pro ze Znaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 których tam nie ma ;] przynajmniej jak chciałem brać to nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A nie można OCZków albo Corsairów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 można - ja wczoraj kupiłem sobie w komputroniku 2*512 XMS2 184 zł, trochę drogo, ale osobiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ja dziś odebrałem moje Corsarze w Komputroniku. Super pamiątki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Komputronik to za drogi sklep, to jak mogą być te GR 800mhz? Ramu nie plnuje kręcić, oc to będzie procka i grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...